کد خبر: 478907

چاپ ۳بعدی غذای دریایی از گیاهان

محققان با استفاده از ۲نوع گیاه، چیزی چاپ کردند که بسیار شبیه به طعم و بافت غذای دریایی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فیس، محققان رویکرد جدیدی را برای ایجاد غذاهای دریایی گیاه خواران ارائه کردند به طوری که طعم خوبی دارند و در عین حال مشخصات سالم ماهی واقعی را حفظ می‌کنند. آنها جوهر ساخته شده از پروتئین ریز جلبک و پروتئین ماش را به صورت 3 بعدی به شکل حلقه های کالاماری پرینت کردند. محققان نتایج خود را در نشست پاییز انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه خواهند کرد.

مردم در سراسر جهان غذاهای دریایی زیادی می خورند، اما اقیانوس ها منبع نامحدودی نیستند. صید بی رویه جمعیت بسیاری از ماهیان را کاهش داده است. عدم پایداری، همراه با آلودگی فلزات سنگین و میکروپلاستیک ها برخی از مصرف کنندگان را به سمت تقلیدهای گیاهی سوق داده است. اما هنوز هم یافتن چنین جایگزین هایی برای دوستداران غذاهای دریایی دشوار است.

در حالی که برخی از محصولات دریایی ساختگی در بازار هستند، ساختن تقلیدی از گیاهان همواره چالشی بوده است. دستیابی به محتوای غذایی، بافت منحصر به فرد و طعم ملایم گوشت ماهی پخته شده با استفاده از سبزیجات یا قارچ ها دشوار است.

دجیان هوانگ، از محققان این یافته گفت: «مخلوط‌های غذاهای دریایی با پایه گیاهی وجود دارند، اما مواد تشکیل دهنده معمولاً شامل پروتئین نمی‌شوند. ما می‌خواستیم محصولاتی مبتنی بر پروتئین بسازیم که از نظر تغذیه‌ای معادل یا بهتر از غذاهای دریایی واقعی باشند و به پایداری غذا توجه شود».

این گروه تحقیقاتی در دانشگاه ملی سنگاپور از پروتئین حبوبات برای تولید غذاهای دریایی بهتر استفاده کردند و آنها احساس خوردن ماهی در دهان را با پرینت سه بعدی ایجاد کردند. چاپ لایه به لایه جوهر خوراکی باعث ایجاد بافت های مختلف، برخی چرب و صاف و برخی دیگر فیبری و جویدنی در یک محصول شد.

محققان ریزجلبک ها و پروتئین های حبوبات را در آزمایشگاه استخراج کردند و آنها را با روغن های گیاهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ترکیب کردند. در پایان، مشخصات تغذیه ای خمیر گیاهی با پروتئین بالا مشابه حلقه های کالاماری از ماهی مرکب بود. سپس، خمیر در معرض تغییرات دما قرار گرفت و به آن اجازه می‌داد به راحتی از نازل‌های چاپگر سه‌بعدی خارج شده و به صورت حلقه‌ای درآید.