کد خبر: 480394

قدرت پهپادی ایران از نگاه کارشناسان غربی

پیشرفت قدرت نظامی ایران در سال‌های اخیر به ویژه در حوزه پهپادی مورد توجه کارشناسان غربی بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ایران در سال‌های گذشته شاهد تقاضاهای جدید برای پهپادهای خود بوده است.

بر اساس گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، ایران در سال ۲۰۲۲ دارای بزرگترین مرکز موشکی و پهپادی در خاورمیانه بود.

به گزارش «سی‌ان‌بی‌سی»، یک کارشناس تسلیحاتی در موسسه واشنگتن، می‎گوید: پهپادهای ایران تاثیر قابل توجهی بر هر میدانی که در آن ظاهر شده‌اند، گذاشته‌اند.

این کارشناس در گزارشی از موسسه صلح آمریکا، گفت که با وجود چالش‌های تولید و تجارت به دلیل تحریم‌های سنگین غرب، عملکرد پهپادهای ایرانی همتراز با رقبا و از برخی جهات حتی بهتر بوده است.

ایران اکنون در حال گسترش دامنه صادرات خود است تا به ارائه‌دهنده جهانی فناوری پهپادهای موثر تبدیل شود.

مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در موسسه «چتم هاوس»، می‎گوید: ایران همیشه به دنبال نشان دادن روابط متنوع خود است. این به ایران کمک می‌کند تا تحریم‌های فشار حداکثری را بی‌اثر کند و نشان دهد که با وجود همه تلاش‌های آمریکا برای مهار، ایران محور مقاومت را گسترش داده و می‌تواند یک بازیگر مهم حتی در حیاط خلوت آمریکا باشد.

بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین به عنوان بخشی از مخالفت گسترده‌تر با آمریکا یا به دلیل اینکه تحت تحریم‌های واشنگتن قرار دارند با ایران همکاری می‌کنند.

نگارنده می‎افزاید: رئیس جمهور ایران در سفر اخیر خود به آمریکای لاتین بر اهمیت اتحاد ایران، کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا در مبارزه مشترک علیه «امپریالیسم و سلطه» آمریکا و غرب تاکید کرده بود.

«یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در فوریه گفته بود که ایران در ماه‌های اخیر در حال مذاکره برای فروش تسلیحات پیشرفته، از جمله پهپادها و موشک‌های هدایت شونده دقیق به دست‌کم ۵۰ کشور مختلف بود.

«گالانت»، اظهار کرد که ایران دیگر یک تامین کننده محلی نیست بلکه این کشور یک صادرکننده جهانی سلاح‌های پیشرفته است.

به ادعای او، از بلاروس در اروپای شرقی تا ونزوئلا در آمریکای جنوبی، شاهد تحویل پهپادهای ایران با برد تا هزار کیلومتر بوده‌ایم.

به گزارش «ای‌بی‌سی»، بر اساس گزارش موسسه صلح آمریکا(USIP)، سامانه‌های پهپادی ایران، از سامانه‌های کوتاه برد کوچک و سبک گرفته، تا پهپادهای متوسط و سنگین، که عملیات‌های مختلفی از اطلاعات گرفته تا نقش‌های نظارتی و شناسایی را انجام می‌دهند، شامل می‌شود.

به عنوان مثال شاهد توانایی فرار از تشخیص رادار را دارد و می‌تواند تا برد تقریباً ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتری کار کند.

این نوع پهپادها با موشک‌های کروز متفاوت هستند، چرا که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای مدت نسبتا طولانی در اطراف منطقه مورد نظر خود پرواز کنند.

منبع: میزان

مرتبط ها