کد خبر: 484214

متوقف شدن آهنگ رشد مصرف مواد مخدر بین جمعیت دانش‌آموزی

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از متوقف شدن آهنگ رشد مصرف مواد مخدر در حوزه دانش‌آموزی خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سردار اسکندر مومنی در حاشیه نشست تخصصی معاونان، مشاوران، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان‌های سراسر کشور با بیان اینکه تاکنون حدود ۴۰ هزار کانون یاریگران زندگی در مدارس سراسر کشور راه‌اندازی شده است، گفت: تعداد این کانون‌ها باید به بیش از ۱۰۰ هزار کانون در همه مدارس کشور برسد.

وی افزود: نکته مهم در این کانون‌ها، آگاهی‌بخشی از مواد مخدر و پیشگیری از آن است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با استناد به یک پژوهش اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد دانش‌آموزانی که دچار اعتیاد شده بودند اعلام کرده بودند یا نمی‌دانستند اینها مواد مخدر است و ما را فریب دادند یا گفتند می‌دانستیم اما قدرت «نه» گفتن، نداشتیم.

مومنی با تاکید بر اینکه پیشگیری و آگاهی‌بخشی بسیار موثر است، گفت: کار اصلی کانون یاریگران زندگی آگاهی‌بخشی و ایجاد صیانت درونی و بازدارندگی درونی است.

وی با اشاره به اینکه قاچاقچیان و سوداگران مرگ با شیوه‌های مختلف، مواد جدید و نوظهور وارد صحنه می‌شوند، اعلام کرد که کاخ سفید در آمریکا مواد مخدر زامبی را به عنوان یک بحران نوظهور اعلام کرده است و از سال ۲۰۱۸ تاکنون تعداد معتادان به مواد زامبی ۱۶ برابر و تعداد فوتی‌ها ۱۵ برابر شده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه در کنار مقابله و برخورد با توزیع کنندگان و قاچاقچیان گریزی نداریم جز اینکه پیشگیری را در اولویت قرار دهیم، افزود: با همین اقدامات آهنگ رشد مصرف مواد مخدر در حوزه دانش‌آموزی متوقف شده است و به نظر با اقداماتی که قرار شد از امروز در پنج حوزه توسعه پیدا کند شاهد روند کاهشی هم باشیم.

مومنی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص استعمال مواد نوظهور در داخل کشور گفت: پدیده مواد مخدر زامبی را خوشبختانه در کشورمان نداشتیم اما رصد می‌کنیم که این اتفاق در کشور ما رخ ندهد.

مرتبط ها