کد خبر: 5062

خطر!رشد ازدواج های فامیلی

دکتر عبدالکریم خیامی جامعه شناس، در همین رابطه می گوید: «خانواده‌ها ترجیح می‌دهند فرزندشان با فردی ازدواج کند که شناخت کاملی از آن فرد داشته‌ باشند و قطعا چه کسی بهتر از فامیل؛ علاوه بر این برجسته‌سازی ازدواج‌های ناآگاهانه توسط رسانه‌ها نیز سبب شده است مردم به سمت ازدواج‌های فامیلی سوق پیدا کنند.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل ازجهان نیوز: آمارها نشان می دهد ازدواج های فامیلی در سال های اخیر رشد داشته است.

جامعه شناسان معتقدند که کاهش اعتماد اجتماعی در سطح جامعه باعث افزایش ازدواج فامیلی شده است.

ازدواج های فامیلی برای دوره مشخصی روند کاهنده داشته و رشد مجدد آن از حیث مسائل اجتماعی قابل تامل است.

ناتوانی از شناخت صحیح و عدم صداقت در گفتار و افزایش نمایش و نقش های اجتماعی غیرواقعی و بالارفتن بیماریهای پنهانی روانی مثل افسردگی و فاصله گرفتن نسلها از هم از جمله دلائل افزایش بی اعتمادی خانواده ها و رفتن به سمت ازدواج های فامیلی است.

اما از سوی دیگر بحث ازدواج های فامیلی (ازدواج پسرعمو-دخترعمو و امثال آن) از نظر تاثیر آن بر اختلالات ژنتیکی نیز بسیار جدی است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، مدتی پیش نسبت به افزایش بی‌رویه ازدواج‌های فامیلی هشدار داد و اعلام کرد که طبق تحقیقات، والدین30درصد کودکان دچار عقب‌افتادگی ذهنی، ازدواج فامیلی از نوع درجه یک داشته‌اند.

این آمار در حالی از سوی رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام شده است که به گفته متخصصان ژنتیک، در حال حاضر یک تا 5 درصد ازدواج‌ها در دنیا، خویشاوندى است و میانگین ابتلای افراد به بیماری‌های متابولیک و ژنتیک در جهان از هر 500 نفر، یک نفر است اما این میزان در کشور ما بیشتر از استاندارد جهانی است.