کد خبر: 507086

چرا آمار دقیقی از معتادان کشور نداریم؟

دبیر میز پیشگیری از مصرف موادمخدر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گفت: در گذشته چندین نوع شیوع‌شناسی انجام شده و آخرین آن نیز به سال ۱۳۹۴ برمی‌گردد اما از آن روز تاکنون هیچ گونه شیوع‌شناسی جدی انجام نشده و جای آن بسیار خالی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ابوالحسن صفرپور، دبیر میز پیشگیری از مصرف موادمخدر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی: تنها آسیب جدی که برای آن نهاد مشخص وجود دارد اعتیاد است، ستاد مبارزه با مواد مخدر متولی آسیب اعتیاد بوده و دبیرکل و دبیرخرانه این ستاد، مسئولیت شیوع‌شناسی اعتیاد را بر عهده دارند و در قانون هم به آن اشاره شده که باید این اقدام انجام شود.

وی افزود:  در گذشته چندین نوع شیوع‌شناسی انجام شده و آخرین آن نیز به سال ۱۳۹۴ برمی‌گردد، اما از آن روز تاکنون هیچ گونه شیوع‌شناسی جدی انجام نشده و جای آن بسیار خالی است.

صفری درباره آمار‌های موجود در حوزه اعتیاد نیز گفت: برخلاف آن که شیوع‌شناسی رسمی صورت نگرفته اما ممکن است پژوهش‌ها و پیمایش‌های موردی و روی جمعیت و جغرافیای محدودی انجام شده که این آمار‌ها بیانگر سیمای کلی جمعیت معتادان کشور نیست و ما هم نمی‌توانیم براساس آن برنامه‌ریزی کنیم.

دبیر میز پیشگیری از مصرف موادمخدر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: امروز ما شیوع‌شناسی جدی نداریم و با این تفاصیل باید پرسید وقتی شیوع‌شناسی که تصویر کلی جمعیت را نشان می‌دهد صورت نگرفته است بر چه اساسی برای آینده کشور برنامه‌ریزی می‌کنید؟

وی یادآور شد: اگر این شیوع‌شناسی به صورت سالانه صورت بگیرد و به صورت متمادی در سال‌های بعدی نیز تکرار شود آن زمان می‌توانیم برنامه‌ریزی جدی را تدوین و به سمت ریشه کنی مواد مخدر و اعتیاد حرکت کنیم.