کد خبر: 5327

افتتاح تونل تونل توحید

کلنگ ساخت تونل توحید در 3 اردیبهشت 1386 توسط محمدباقر قالیباف شهردار تهران بر زمین زده شد و امروز بعد از گذشت 32 ماه از آن زمان به بهره برداری رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، بهره‌برداری از تونل توحید امروز همزمان با سالروز ورود حضرت امام خمینی(ره) به کشور با حضور محمدباقر قالیباف شهردار تهران، خانواده معظم شهدا، جانبازان و تعداد کثیری از مردم تهران آغاز شد.

پروژه تونل توحید دارای 2 رشته تونل مجاور هم(دو قلو) و هر رشته دارای 3باند رفت و برگشت هر کدام به طول 2 هزار و 136 متر است که دو بزرگراه چمران و نواب را به هم متصل می‌کند.

اتصال این دو بزرگراه (از میدان توحید تا میدان جمهوری) تا سال 1377 بلاتکلیف بود اما با توجه به حساسیت، ترافیک سنگین و نیاز شدید شهر به اتصال این دو بزرگراه، شهرداری تهران در سال 1377 اقدام به انتخاب مشاور برای مطالعه و بررسی اتصال این دو بزرگراه کرد، در همین راستا در اواخر سال 1385 پیمانکار انتخاب و در اوایل سال 86 رسماً عملیات اجرایی پروژه تونل توحید شروع شد.

از ویژگی‌های خاص این پروژه، باید به تلاقی تونل با خط 2 و 4 مترو اشاره کردر روند حفاری، تونل توحید گاهی با ناپایداری خاک به ویژه در شمال شفت میدان توحید مواجه شد که این امر کندی عملیات اجرا را در برداشت. همچنین در طول مسیر حفاری معارضانی از جمله لوله‌های آب شرب، تأسیسات شهری، رشته‌های متعدد قنات، کانال‌های فاضلاب و غیره بود ولی موانع برطرف و پروژه اجرا شد.

برای اجرای این پروژه 6 کارگاه اصلی در نقاط مختلف رمپ شمالی، ابتدای خیابان باقرخان، میدان توحید، نیایش، بین توحید و آزادی، تقاطع خیابان آزادی و توحید، میدان جمهوری و تقاطع خیابان آذربایجان با نواب، به اضافه حدود 30 جبهه کاری در محل مستقر و فعال بودند.

بر اساس این گزارش، 70 عدد جت‌فن، 11 اگزوز فن برای تهویه و خروج هوای آلوده و ورود هوای تازه به تونل، ژنراتورهای اختصاصی و اضطراری برق که در صورت قطع برق تهران و شبکه سراسری به‌ صورت خودکار برق تونل را همواره روشن نگه دارد و جبران قطع برق کند در این تونل تعبیه شده است.

همچنین تأمین روشنایی استاندارد، پیش‌بینی تنظیم نور طبیعی بیرون و نور مصنوعی داخل تونل (عدم‌خیرگی)، تعبیه شبکه‌های فاضلاب و همچنین نصب بیش از 3 هزار شمع و بیش از 25 هزار قطعه بتنی و نصب سیستم هوشمند و محاسبه دقیق خودروها در کنار مقاوم‌سازی تونل برای مواجهه با زلزله و تکان‌های تخریبی ناشی از گسل‌ها از جمله ویژگی‌های این تونل است.

با بهره‌برداری از تونل توحید، مشکل ترافیک در حد فاصل تقاطع خیابان باقرخان و بزرگراه شهید چمران و خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی رفع می‌شود که صرفه‌جویی در مصرف بنزین و کاهش آلودگی‌های هوا، صوتی و بصری را نیز به دنبال دارد.

با این وجود، تونل توحید به مدت 2 ماه شب‌ها از ساعت 22 تا 6 بامداد برای نصب برخی تجهیزات و تکمیل کردن پروژه مسدود می‌شود.

مرتبط ها