تاریخ انتشار: دوشنبه 1394/03/11 - 18:47
کد خبر: 168324

قهرمان دومیدانی: احکام بورس عادلانه نیست

خبرنامه دانشجویان ایران: با گذشت حدود دو سال از صدور احکام وزارت علوم در خصوص دانشجویان بورسیه دکتری سال‌های گذشته به بهانه سطح علمی پایین، آشنایی عینی با سوابق و فعالیت‌های برخی از این دانشجویان می تواند سنگ محک خوبی برای قضاوت بی طرفانه باشد.

روح الله محمدی قهرمان رشته دوومیدانی و سرمربی فعلی تیم ملی دو صحرانوردی کشور یکی از بورسیه‌هایی است که از سوی مسئولان فعلی سازمان امور دانشجویان لغو بورس شده است. وی که زاده روستای علی‌میرزایی (خاوه جنوبی) از توابع شهرستان دلفان استان لرستان است، در یک خانواده کشاورز با چهار خواهر و دو برادر پرورش یافته و سه  تن از خواهرانش نیز قهرمان دو و میدانی کشور هستند. برادر کوچکتر او نیز در سطح دانش آموزان کشور دارای مقام است. وی در سال ۱۳۸۰ به عنوان دبیر تربیت بدنی استخدام شد، تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته تربیت بدنی در دانشگاه های شهید بهشتی تهران و ازاد تهران مرکز به پایان رساند و سپس وارد مقطع دکترا شد.

روح الله محمدی از سال ۱۳۸۱ تا۱۳۸۹ عضو تیم ملی دو و میدانی کشور بود و به افتخاراتی همچون  قهرمانی دو و میدانی آسیا دردوی ۱۵۰۰ متر مسابقات قهرمانی آسیا (۲۰۱۰) ، مدال طلای دوی ۸۰۰ متر در مسابقات ۲۰۰۸ تایوان، مدال طلای دوی ۱۵۰۰ متر در مسابقات گلدن لیگ چین تایپه ( تایوان ۲۰۰۸)،  مدال طلای دوی ۴۰۰×۴ متر در مسابقات جایزه بزرگ چین تایپه (تایوان ۲۰۰۸)، مدال طلای دوی ۸۰۰ متر در مسابقات ایرن- روسیه (۲۰۰۵)،  مدال طلای دوی ۱۵۰۰ متر در مسابقات ایران- روسیه (۲۰۰۵)،  مدال طلای دوی ۳۰۰۰ متر در مسابقات ایرن- روسیه (۲۰۰۵)، مدال طلای دوی ۱۵۰۰ مترمسابقات بین المللی دهه فجر (۱۳۸۵)،  مدال طلای دوی ۱۵۰۰ مترمسابقات بین المللی دهه فجر (۱۳۸۷) و مدال طلای دوی ۳۰۰۰ مترمسابقات بین المللی دهه فجر (۱۳۸۷) دست یافت.

مصاحبه وی به شرح زیر است:

آقای محمدی شما در مقطع دکترا در چه رشته ای در حال تحصیل هستید؟

بنده دانشجوی بورسیه دکتری رشته فیزیولوژی ورزشی دانشگاه مازندران هستم.

به چه علت تصمیم گرفتید در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهید؟

نظام ورزش کشور برای پیشرفت ورزش در سطح حرفه ای و بهبود عملکرد ورزشکاران، نیازمند افرادی است که هم به طور عملی در این عرصه فعالیت کرده باشند و هم از نظر تئوریک و علمی در مقاطع بالای تحصیلی حضور یافته باشند. در واقع نظام دانشگاهی و رشته تربیت بدنی خود به حضور قهرمانان ورزشی نیاز مبرم دارد. زیرا اگر مدرس دانشگاه در حوزه تربیت بدنی خود یک ورزشکار حرفه ای و مربی در سطح ملی باشد، خواهد توانست به الگوی عملی و علمی دانشجویان در مقاطع مختلف مبدل شود. بنده هم با همین انگیزه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی را ادامه داده ام.

وضعیت تحصیلی شما تا قبل از پذیرش در مقطع دکتری به چه شکل بوده است؟

من در سال ۱۳۸۲ از طریق شرکت در آزمون سراسری در مقطع کارشناسی در دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شدم. سپس در سال ۱۳۸۶ در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد تهران مرکز مشغول به تحصیل شدم. لازم به ذکر است که من از سهمیه قهرمانیم برای ادامه تحصیل استفاده نکردم و به طور عادی در آزمون های ورودی دانشگاه ها شرکت کردم.

با توجه به حضور همزمان در مسابقات ورزشی، آماده سازی برای شرکت در کنکور و ادامه تحصیل برایتان دشوارنبود؟

یک ورزشکار حرفه ای از نظر میزان تمرین و استراحت، ریکاوری، تغذیه، مطالعه و ... باید کاملا دقیق و حساب شده رفتار کند تا هم آمادگی ورزشی خود را حفظ کند و هم سطح علمی خودش را بالا نگه دارد. لذا من هم شرایط سختی را پشت سر گذاشتم. به عنوان مثال دفاع بنده از پایان نامه کارشناسی ارشد در تاریخ ۵ اسفند ۱۳۸۹ صورت گرفت و من فردای آن روز در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۹ باید در مسابقات قهرمانی آسیا در تهران شرکت می کردم. همین مساله استرس فراوانی را به من تحمیل کرد.

در آن زمان من هم درس می خواندم و هم به مدت شش تا هشت ماه تمرینات ورزشی فشرده ای را پشت سر می گذاشتم که شامل ۳۰ کیلومتر دویدن در روز در شرایط بد آب و هوایی در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا بود. نتیجه کار کسب عناوین پرافتخار آسیایی و مدارج خوب علمی بود.

چگونه برای تحصیل در مقطع دکتری بورسیه شدید؟

من در سال ۹۰ در فراخوان بورسیه دکتری وزارت علوم شرکت و ثبت نام کرده و برای دریافت بورس دعوت به مصاحبه شدم. مصاحبه انجام شده با من کاملا علمی و تئوریک بود و در جریان آن سوالاتی از دروس فیزیولوژی ورزشی، آمار، مدیریت ورزشی، سنجش و اندازه گیری، زبان تخصصی و ... مطرح شد و مقالات علمی و پژوهشیم، کتاب ترجمه شده ام و دیگر سوابق علمی من مورد بررسی قرار گرفت.

علاوه بر این کسب عناوین ارزشمند ورزشی و سوابق و خدمات فرهنگی بنده نیز در اعطای بورسیه دکتری نقش داشت. من خدمات عام المنفعه متنوعی در روستاهای دورافتاده استان لرستان که حتی اتومبیل قادر به تردد در آنها نیست، ارائه کرده ام. به عنوان مثال به منظور استعدادیابی ورزشی، با هزینه شخصی در این روستاها مسابقات ورزشی برگزار کردم. برخی از استعدادهای کشف شده در این روستاها در سال های بعد به اردوهای مسابقات نونهالان و نوجوانان  دعوت شده، در مسابقات آسیایی حضور یافته اند و خدماتی از این دست هم در اعطای بورسیه دکتری به من نقش مهمی داشت.

بنده در نهایت به عنوان بورسیه دکتری خارج از کشور در سال ۱۳۹۱ پذیرفته شدم. اما با توجه به افزایش ناگهانی قیمت ارز در این سال، مسئولان وقت وزارت علوم تعدادی از بورس های خارج را به داخل تبدیل کردند و بنده نیز در نهایت در دانشگاه مازندران در رشته فیزیولوژی ورزشی بورسیه شدم.

وضعیت درسی شما در مقطع دکتری چگونه بوده است؟

بنده در میان دیگر پذیرفته شدگان آزمون سراسری و بورسیه های دانشگاه مازندران در همین رشته با معدل حدود ۱۹ شاگرد اول هستم. طرح رساله دکتری بنده با عنوان " بررسی تاثیر یک دوره تمرین اختصاصی در شرایط هیپوکسی بر روی سطح آندوتلین ۱، آسیب دی ان ای بر بیان ژن، P۵۳ و HIF دوندگان تیم ملی استقامت" در آستانه تصویب است.

علت لغو بورس شما چیست و آیا آن را عادلانه می دانید؟

بنده به علت معدل ۱۵ در مقطع کارشناسی ارشد و کبر سن لغو بورس شده ام. البته من متولد شهریور سال ۵۸ هستم و خدمت سربازی را هم گذرانده ام و در زمان اقدام برای دریافت بورس ۳۲ ساله بوده ام. من لغو بورسم را عادلانه نمی دانم و معتقدم وزارت علوم باید به جای این کار بستری را فراهم کند تا ورزشکاران حرفه ای در دانشگاه ها حضور یابند. مطالعات و بررسی های علمی ثابت کرده که ۱۰ کشور برتر جهان در زمینه تولید علم، در رتبه بندی ها و رنکینگ مسابقات المپیک هم برتری دارند. همین امر ثابت می کند که کار تئوریک در کنار کار عملی و حرفه ای ورزشی موجب ارتقای علمی کشورها می شود.

باید توجه داشت که بنده و سایر دوستان برای بورسیه شدن، ارزیابی علمی در قالب مصاحبه های تخصصی در وزارت علوم و دانشگاه محل تحصیل را پشت سر گذارده ایم و تحصیلمان در دانشگاه همراه با ورزش در سطوح حرفه ای و قهرمانی همراه با کسب مدال بوده که کار به شدت دشواری است. همانطور که گفتم من تنها یک روز بعد از برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد باید در مسابقات دوومیدانی آسیایی در تهران شرکت می کردم.

در نهایت شورای مرکزی بورس وقت وزارت علوم با توجه به سوابق و افتخارات ورزشی، علمی و فرهنگی من و با اطلاع از وضعیت درسی و معدل و سن، بنده را واجد شرایط دریافت بورسیه دکتری تشخیص داده و باید به این تصمیم احترام گذاشته شود.

یا شما به جناح یا گروه سیاسی خاصی وابستگی دارید؟

بنده به هیچ جناح یا گروه سیاسی خاصی وابسته نبوده و عضو هیچ یک از آنها نیستم. شغل و کار تخصصی من ورزش است.

شما برای حل مشکل لغو بورس خود چه اقداماتی انجام داده اید؟

بنده همراه با سایر دوستان اعتراض مکتوب خود را تحویل وزارت علوم داده ام و خواستار رسیدگی عادلانه به موضوع و تصمیم گیری منطقی مراجع بالاتر هستم.

بعد از لغو بورس چه مشکلات و چالش هایی برای شما به وجود آمد؟

با توجه به متاهل بودن،  پس از لغو بورس دچار مشکلات شدید اقتصادی و خانوادگی شدم و نگران هستم که تداوم این شرایط مشکلاتم را بیشتر کند. اگر چه من مربی تیم ملی و ورزشکار هستم، اما کل درآمد من از ۱۰ سال حضور در تیم ملی دوومیدانی حدود ۳۰ میلیون تومان بوده که برابر سه میلیون تومان در هر سال است. رشته دوومیدانی بر خلاف رشته هایی همچون فوتبال چندان درآمدزا نیست و من مشکلات جدی مالی دارم. در این شرایط دانشگاه مازندران هم خواستار مراجعه من به وزارت علوم و تعیین تکلیف شده است.

چه صحبتی با وزیر محترم علوم دارید؟

از ایشان می خواهم برای ورود قهرمانان بااستعداد ورزشی به دانشگاه ها و تحصیل آنها در مقاطع بالاتر تحصیلی در رشته تربیت بدنی و دیگر رشته ها همکاری کنند و با تدبیری مناسب و معقول مشکلات دانشجویان بورسیه را حل کنند. خانواده های بسیاری از این افراد از جمله خانواده خود من روستازاده و کشاورز و دامدارند و در شهرستان های دور با مشکلات جدی خانوادگی، عاطفی و اقتصادی دست به گریبان هستند . وادار کردن این افراد با سوابق  پربار علمی و حرفه ای به ادامه تحصیل با هزینه شخصی با توجه به شایستگی ها و سوابق آنها عادلانه نیست.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
محمدی
1394/03/12 - 00:28

کاش با همه ما مصاحبه شود. من هم در رقابت با 6 نفر که از طریق آزمون سراسری آمده اند شاگرد اولم. علاوه بر این ....
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top