کتاب «قیصر شعر انقلاب» که توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده، میکوشد با زبانی روان و به دور از تکلف، زندگی قیصر امینپور را به تصویر بکشد.
خبرنامه دانشجویان ایران: قیصر امینپور، نویسنده و شاعر معاصر و یکی از تأثیرگذارترین شاعران انقلاب اسلامی، هشتم آبان ۱۳۸۶ دار فانی را وداع گفت. به همین مناسبت، در یازدهمین سالروز درگذشت این شاعر متعهد، نگاهی به کتاب «قیصر شعر انقلاب» داریم.
به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این کتاب که از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است، میکوشد با زبانی روان و به دور از تکلف، زندگی، آثار و فعالیتهای قیصر امینپور را به تصویر بکشد.
چنانکه در مقدمه کتاب آمده است: «قیصر امینپور را به حق میتوان از بارزترین رویشهای هنر انقلابی دانست. او و همقطارانش از نسلی نو بودند که فراز و نشیب سالهای پیروزی نهضت اسلامی و شور و شیرین روزهای سخت جنگ را با گوشت و پوست خود لمس کردند و با زلال طبع نازک خویش و زبان شعر و هنر، آن را منعکس کردند.»
کتاب «قیصر شعر انقلاب» از سه فصل تشکیل شده است. فصل اول با عنوان «زندگی و آثار قیصر امینپور» مطالبی درباره تولد، خانواده، دوران کودکی و تحصیلات قیصر امینپور و آثار وی دارد. در این فصل به گوشهای از فعالیتهای انقلابی او نیز اشاره میشود. فصل نخست همچنین اطلاعاتی درباره فعالیتهای مبارزاتی امینپور در دانشگاه تهران و فعالیتهای او در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ به خواننده میدهد.
براساس مندرجات فصل اول کتاب، قیصر امینپور مدتی از روزهای پر التهاب انقلاب را در دزفول سپری کرده و در این شهر در قالب انتشار یک روزنامه زیرزمینی، با رژیم پهلوی مبارزه میکرد.

فصل دوم به بررسی اشعار قیصر امینپور میپردازد. در این فصل تلاش میشود در چهار بخشِ شعر انقلاب، شعر جنگ، اشعار آیینی و اشعار اجتماعی، گوشهای از ابعاد فکری و اندیشهای قیصر امینپور مورد واکاوی و تحلیل قرار گیرد.
فصل سوم کتاب به بازتاب شخصیتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، هنری و علمی قیصر امین پور در نگاه دیگران اختصاص دارد. در این فصل دیدگاههای مقام معظم رهبری و افراد دیگری چون مرحوم حمید سبزواری، سیدحسامالدین سراج، علیرضا افتخاری، موسوی گرمارودی و ... درباره قیصر امینپور بازخوانی شده است.
کتاب «قیصر شعر انقلاب» به قلم لیلا نوریحسینی و در قالب مجموعه دانستنیهای انقلاب اسلامی برای جوانان تألیف شده و از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است. این کتاب با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه، در ۱۴۴ صفحه به چاپ رسیده است.