تاریخ انتشار: پنجشنبه 1397/12/23 - 12:13
کد خبر: 305562

برنامه صادرات ۲۰میلیارد دلاری به عراق طی دو سال

وزیر صنعت گفت: ایران در پی راهبرد اقتصادی بلندمدت با عراق است و طی ۲ سال سهم صادراتمان به عراق به ۲۰میلیارد دلار می‌رسد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، رضا رحمانی در برنامه تیتر امشب به بیان دستاوردهای اقتصادی و صنعتی سفر رئیس جمهور به عراق پرداخت و گفت: روابط صنعتی حسنه جمهوری اسلامی ایران با کشور همجوار ما عراق 2کشور را بیش از پیش به یکدیگر نزدیک کرده است و باید از تمام ظرفیت‌های ممکن صنعتی و تجاری استفاده کرد.

رحمانی با اشاره به توافقات و جلسات مختلف مقامات دو کشور گفت: افزایش مبادلات اقتصادی تا مرز 20 میلیارد دلار از اهداف آینده نه‌چندان دور است.

او افزود: در دیدار مشترک با وزرای صنعت و اقتصاد عراق قرار گذاشتیم که تا سال 1400 شمسی از نهایت فرصت‌های اقتصادی استفاده کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عراق پس از خلاص شدن از دست تروریست‌های داعش یک بازار بکر است، ابراز کرد: عراقی‌ها بسیار علاقمندند برای بازسازی کشورشان از ما کمک بگیرند.

او اضافه کرد: ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک در عراق به‌کمک صنعتگران و سرمایه گذاران ایرانی از خواسته‌های بغداد است.

رضا رحمانی از افزایش دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه از جمله عراق گفت و اظهار کرد: با افزایش ظرفیت تولید محصولات صنعتی مانند فولاد، مصالح مختلف ساختمانی و... می‌توانیم نیاز کشورهای منطقه را به‌درستی پوشش دهیم و رونق تولید داخلی و صادرات را روزافزون کنیم.

رحمانی با یادآوری اینکه "با 15 کشور همسایه هستیم"، گفت: در مجموع 2 درصد ظرفیت نیاز محصولات صنعتی کشورهای همجوار را جمهوری اسلامی ایران به‌عهده دارد.

وی به نقش رابط ترانزیتی عراق در انتقال محصولات ایرانی به کشورهای دیگر منطقه اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات صنعتی ایرانی علاوه بر افزایش اشتغال در کشور به رونق صنایع داخلی ما و ترویج فرهنگ و تمدن ایران نیز کمک می‌کند.

رحمانی راجع به احداث نمایشگاه‌های دائمی ایران در عراق گفت: ایران تنها کشوری است که در حال حاضر در عراق نمایشگاه تخصصی ــ صنعتی دایر کرده است.

او به نتایج راهبردی و اقتصادی سفر رئیس جمهور ایران به بغداد پرداخت و گفت: ایران حدود 30 درصد از نیاز بازار لبنیات کشور عراق را ایران تأمین می‌کند.

رحمانی درباره نقش تسهیل‌گری دولت در ایجاد بسترهای مناسب برای تجار و تولید کنندگان ایرانی گفت: ایجاد کمیسیون مشترک و کمیته‌های اقتصادی جانبی دو کشور، مشکلات موجود را در کمترین زمان ممکن حل‌وفصل می‌کند.

وزیر صمت کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش محصولات ایرانی در سطح بالا را عاملی برای توسعه روابط اقتصادی دانست و گفت: آنچه مانع از توسعه روابط اقتصادی می‌شود صادرات محصولات کم‌کیفیت و غیراستاندارد است که می‌تواند برای ما در بازار عراق رقیب ایجاد کند.

وی ثبات در توافقنامه‌ها و دائمی بودن قراردادها را خواسته دولت عراق اعلام کرد و افزود: تسهیل در صدور روادید تجار 2 طرف می‌تواند به استفاده هرچه بیشتر ظرفیت‌های اقتصادی هر دو طرف کمک کند.

او از تشکیل ستاد مشترک و اختصاصی وزارت صمت برای تسهیل روابط اقتصادی گفت و کمک و همیاری سایر دستگاه‌های اجرایی کشور را خواستار شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
تمام فتنه‌های علیه کشور با حضور مردم خنثی شد
اینترنت در کنکور سراسری قطع نمی‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top