تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/05/22 - 19:07
کد خبر: 323761

چاپ سه‌بعدی با سرعت بالا امکان پذیر شد

محققان روشی را برای چاپ سه‌بعدی با کمک پرتوهای الکترونی متمرکز ارائه کردند که در آن سرعت چاپ و قدرت تفکیک افزایش یافته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان موسسه جرجیا موفق به ارائه روش نانوچاپ سه‌بعدی شدند که در آن از پرتوهای الکترونی متمرکز استفاده شده است. این جت سریع پرانرژی برای تسریع نشست مواد اولیه روی سطح ابداع شده است. با استفاده از این فناوری می‌توان کاربردهای جدیدی برای نانوساختار سه‌بعدی ارائه کرد.

نشست تحریک شده با پرتوهای الکترونی متمرکز (FEBID) یک روش نگارش مستقیم برای نانوچاپ است که در آن الکترون‌های پرانرژی و یک جت از گازهای حاوی مواد اولیه برانگیخته شده با گرما روی سطح اسپری می‌شوند. مواد اولیه در واقع قرار است روی سطح چاپ شوند که در این روش با دقت بالا و کنترل شده روی سطح قرار داده می‌شوند. یکی دیگر از مزایای این فناوری، آزادی در ترکیب شیمیایی و شکل ذرات است.

ساختارهای سه‌بعدی نانومقیاس می‌توانند راهبرد تازه‌ای برای رصد سلامتی، پردازشگرهای کامپیوتر و تحقیقات در حوزه انرژی باشند.

یکی از محدودیت‌های بزرگ روش FEBID، سرعت کم چاپ است؛ به همین دلیل نمی‌توان تولید در حجم انبوه را با استفاده از آن انجام داد. برای حل این مشکل، محققان روشی ارائه کردند که می‌توان سرعت را افزایش داد بدون اینکه نیاز به افزایش دمای زیرلایه باشد. آن‌ها انرژی مولکول‌های پیش‌ماده را با استفاده از یک تزریق‌کننده ستونی افزایش دادند. زمانی که این تزریق‌کننده مولکول‌ها را به مخزن خلاء تزریق می‌کند، مولکول‌های کوچک گاز با سرعت بسیار بالایی به حرکت در می‌آیند و جذب زیرلایه می‌شوند. از آنجایی که پیوندهای شیمیایی در این روش به سرعت شکسته می‌شوند در نتیجه سرعت نانوچاپ افزایش می‌یابد.

این گروه تحقیقاتی قصد دارند در ادامه کار از جت‌های هیبریدی که حاوی گازهای خنثی با انرژی بالا و گازهای حاوی پیش‌ماده هستند، استفاده کنند. علاوه بر سرعت بالای نانوساختار سه‌بعدی، هیبریدهای جت می‌توانند کنترل بسیار دقیقی روی ترکیب شیمیایی مواد در حین فرآیند چاپ سه‌بعدی داشته باشد. با این فناوری تشکیل نانوساختارها با فاز و توپولوژی فراتر از آنچه که امروز انجام می‌شود، میسر است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top