تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/09/26 - 21:32
کد خبر: 338718

امکان ردیابی کاربران بدون نیاز به فعال بودن موقعیت‌یاب جهانی

برای اکثر کاربران، حریم خصوصی یک موضوع جدی است. با وجود این‌که بسیاری از کاربران عضو شبکه‌های اجتماعی همچون فیسبوک و توییتر هستند و مطالبی درباره مسائل شخصی زندگی خود منتشر می‌کنند، اما حتا این‌گونه افراد نیز در ارتباط با یکسری مسائل شخصی زندگی خود حساس هستند. واقعیت این است که فناوری و به ویژه گوشی‌های هوشمند در بسیاری از موارد راهگشا هستند. از واریز وجه با همراه‌بانک‌ها گرفته تا برنامه‌هایی که برای درخواست تاکسی از آن‌ها استفاده می‌کنیم و دوربین‌هایی که با آن‌ها عکس‌های سلفی می‌گیریم، در همه این مورد گوشی‌های هوشمندی به یکی از اجزاء جدایی‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از شبکه؛ این وابستگی بیش از اندازه باعث شده است که گوگل در سیستم‌عامل اندروید به کاربران هشدار دهد، برنامه‌هایی که روی دستگاه خود نصب می‌کنند به چه بخش‌ها و تنظیماتی روی  گوشی هوشمند دسترسی پیدا خواهند کرد. موقعیت‌یاب جهانی جزء آن گروه از بخش‌هایی است که اغلب برنامه‌ها نیازی ندارند از آن استفاده کنند. تقریبا دو دهه پیش افراد معدودی به خوبی اطلاع داشتند که موقعیت‌یاب جهانی چیست و چگونه کار می‌کند و تنها دستگاه‌های خاصی از آن استفاده می‌کردند، اما امروزه این فناوری به اندازه‌ای همه‌گیر شده است که دیگر کسی در مورد آن سوال هم نمی‌کند. تصور کنید، نام یک رستوران را شنیده‌اید اما آدرس آن‌را نمی‌دانید، در این حالت به سراغ برنامه نقشه گوگل می‌روید و برنامه مسیر پیشنهادی برای رسیدن به رستوران موردنظر را به شما ارائه می‌کند. برنامه‌های کاربردی بسیاری شبیه به Google Maps وجود دارند که در زمینه مسیریابی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. هر زمان از این برنامه‌ها استفاده می‌کنید آدرس‌هایی که درخواست کرده‌اید ذخیره‌سازی می‌شوند. در حالی که بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که امکان ردیابی تنها از طریق موقعیت‌یاب جهانی امکان‌پذیر است و در صورت خاموش کردن آن دیگر امکان ردیابی وجود ندارد اما به نظر می‌رسد این حرف درست نیست.

تیمی از پژوهشگران دانشگاه پرینستون موفق به ساخت برنامه موبایلی شده‌اند که حتا با خاموش بودن موقعیت‌یاب جهانی باز هم می‌تواند سرعت حرکت، مسیر تردد و حتا نوع وسیله نقلیه‌ای که از آن استفاده می‌کنید را تشخیص دهد. این برنامه 2000 خطی اطلاعات موردنیاز را از حس‌گرهای فشارسنج، مغناطیس‌سنج و شتاب‌سنجی که درون گوشی‌های هوشمند قرار دارد به دست آورده و بدون آن‌که به مجوز خاصی نیاز داشته باشد به راحتی موقعیت مکانی شما را تشخیص می‌دهد. برنامه کاربردی فوق قادر است آدرس آی‌پی دستگاه شما، زمان منطقه‌ای و وضعیت شبکه (وای‌فای یا اینترنت موبایلی) را تشخیص دهد. حس‌گرهایی که به آن‌ها اشاره شد به خوبی می‌توانند سرعت یک شخص را تشخیص داده و حتا قادر هستند تغییر مسیر یک فرد را نیز شناسایی کنند. به‌طور مثال اگر به آرامی در حال راه رفتن باشید به معنای آن است که در حال قدم‌زدن هستید. اگر سریع‌تر قدم بردارید و تغییرات شما نسبت به محور مختصات حول 90 درجه باشد به معنای آن است که شما در حال رانندگی هستید. اگر سرعت شما بیش از اندازه زیاد باشد آن‌گاه شما سوار بر هواپیما و قطار هستید. جالب آن‌که این برنامه از طریق سرعت هوا و فشار هوا به راحتی قادر است تفاوت میان دو مکان را تشخیص دهد. نکته جالب توجهی که وجود دارد این است که برنامه یاد شده از طریق حس‌گر شتاب‌سنج سرعت شما را بررسی می‌کند، از طریق حس‌گر مغناطیس‌سنج موقعیت جغرافیایی شما را مشخص می‌کند که به کدام سمت در حال حرکت هستید (به‌طور مثال شمال) و حس‌گر فشارسنج نیز میزان فشار منطقه‌ای را محاسبه می‌کند که در چه قاره یا کشوری هستید. زمانی که اطلاعات یاد شده جمع‌آوری شد با داده‌هایی که در بانک‌های ‌اطلاعات عمومی همچون US Geological Survey Maps، The Weather Channel و Google Maps قرار دارند مورد بررسی قرار می‌گیرد.

زمانی که این فرآیند تطابق کامل شد، آن‌گاه این برنامه کاربردی به شکل دقیقی پیش‌بینی می‌کند که شما در چه مکانی قرار دارید، از چه وسیله‌ای استفاده می‌کنید و در حال حرکت به کجا هستید. این فرآیند تا به آن‌جا ادامه پیدا می‌کند که نرخ خطای آن به صفر برسد. با توجه به این‌که منطقه زمانی و ساعت روی اکثر گوشی‌ها به درستی تنظیم می‌شود در نتیجه تمامی اطلاعات با این فاکتور هماهنگ می‌شوند و به این شکل موقعیت شما بدون نیاز به GPS کشف می‌شود. پژوهشگران این دانشگاه اعلام کرده‌اند که در حالت عادی کاربران کار زیادی در این خصوص نمی‌توانند انجام دهند. به ویژه آن‌که برای انجام چنین کاری 2000 خط کد را به راحتی می‌توان درون ده‌ها هزار خط کد پنهان کرد. در نتیجه برنامه‌های مختلفی که روی دستگاه‌های اندرویدی نصب می‌شود ممکن است از چنین سازوکارهایی به دور از چشم کاربران استفاده کنند. پژوهشگران این تیم تحقیقاتی پیشنهاد داده‌اند که گوگل بهتر است در زمینه دسترسی برنامه‌ها به حس‌گرهای داخلی گوشی‌های هوشمند تدابیر سخت‌گیرانه‌تری را اتخاذ کند تا هر برنامه‌ای موفق نشود بدون اطلاع کاربر به مولفه‌های کلیدی گوشی هوشمند او دسترسی پیدا کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ایران مالک یک پهپاد سنگین و قدرتمند است
خط و نشان ترامپ برای حسین وفایی
۹۵۶ هزار نفر در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کردند
درس اخلاق آیت‌الله جاودان درباره امان‌نامه +فیلم
یک سد دیگر سرریز شد
جزئیات برگزاری نوزدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله
ابواسماعیل به هلاکت رسید؛ انهدام مخفیگاه گروهک زیرزمینی داعش + جزئیات
زائران حج عمره حتما این وسایل را همراهشان ببرند
هشدار درباره خطرات تنش نظامی در منطقه
آخرین خبرها از حمله هوایی به پایگاه الحشدالشعبی
اسم پدر هم از کارت ملی حذف می‌شود
کشتی‌گیر افسانه‌ای المپیک را از دست داد
پاسخ به شایعه/ تکذیب آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران
نظر خواننده مشهور آمریکایی درباره پاسخ ایران به اسرائیل + فیلم
ورود کمیته انضباطی به خوشحالی کادرفنی استقلال
مداحی ضد اسرائیلی شنیدنی مهدی رسولی +فیلم
تیراندازی به پلیس برای ربودن دختر ۱۵ ساله
موشک‌ها و پهپادهای ایران از جایی عبور کردند که می‌گفتند پرنده از آن رد نمی‌شود
حمله پهپادی مقاومت عراق به بندر ایلات اشغالی
زمان تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس
خداحافظی رقیب آمریکایی کامران قاسمپور از دنیای کشتی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top