تاریخ انتشار: شنبه 1399/01/30 - 10:27
کد خبر: 352590

روزه امسال بر چه کسانی واجب است؟

مدیر ستاد ترویج احکام گفت: روزه علاوه بر جنبه فردی، تکلیفی اجتماعی نیز بر عهده مکلّف دارد. زمانی که شخصی به هر دلیل نمی‌تواند روزه بگیرد تنها جنبه فردی حکم روزه از وی ساقط شده و هنوز تکلیف اجتماعی که شامل حُرمت روزه‌خواری در ملأ عام است بر عهده اوست و باید به آن عمل کند و بنابراین به صرف ناتوانی در روزه گرفتن نباید منجر به روزه‌خواری در ملأ عام شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛به نقل از تسنیم حجت‌الاسلام حسین وحیدپور مدیر ستاد ترویج احکام و کارشناس مسائل فقه و احکام رادیو معارف در حاشیۀ نشستی که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) برگزار شد، با اشاره به اینکه روزه از احکام بنیادین شرع به شمار می‌رود، گفت: طبق نظراتی که بیشتر پزشکان فوق تخصص ارائه کردند، روزه در ماه مبارک رمضان احتمال ابتلای افراد به بیماری کرونا را افزایش نمی‌دهد و روزه برای کسانی که جزو گروه‌های پرخطر نیستند و بیماری زمینه‌ای نیز ندارند، همچون سال‌های گذشته واجب است.

وی افزود: دربارۀ افرادی که بیمارند، کهولت سن و یا بیماری‌های زمینه‌ای دارند که آنها را جزو گروه‌های پرخطر قرار می‌دهد، طبق نظر پزشک روزه آنها صحیح نیست. در احکام شرعی کسانی که دارای مشاغل سختند مثلاً کسانی که در کنار کوره‌های بسیار گرم مشغول کارند و روزه گرفتن مشقّت بسیاری برایشان دارد، اگر نتوانند شیفت خود را عوض کنند و یا مرخصی گرفتن، زندگی و شغل‌شان را به خطر بیندازد، می‌توانند روزه نگیرند.

مدیر ستاد ترویج احکام گفت: روزه علاوه بر جنبه فردی، تکلیفی اجتماعی نیز بر عهده مکلّف دارد. زمانی که شخصی به هر دلیل نمی‌تواند روزه بگیرد تنها جنبه فردی حکم روزه از وی ساقط شده و هنوز تکلیف اجتماعی که شامل حُرمت روزه‌خواری در ملأ عام است بر عهده اوست و باید به آن عمل کند و بنابراین به صرف ناتوانی در روزه گرفتن نباید منجر به روزه‌خواری در ملأ عام شود.

این کارشناس احکام فقهی سیمای جمهوری اسلامی افزود: آنچه که در شبکه‌های اجتماعی دربارۀ افزایش احتمال ابتلا به ویروس کرونا مطرح می‌شود، به گواه کارشناسان درست نیست و اساساً منبع صدور فتوا برای یک موضوع شبکه‌های اجتماعی نیست. در این موضوع خاص، پزشکان فوق تخصص و دست‌اندرکار در موضوع پایش سلامت و مبارزه علیه ویروس کرونا چنین احتمالی را تأیید نکرده‌اند و برعکس تحقیقات پزشکی نشان داده که روزه موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، بنابراین موضوع و حکم روشن است و روزه در ماه مبارک رمضان امسال برای افراد فاقد بیماری‌های زمینه‌ای و کهولت سن واجب است و احتمال ضعیفی که مستند به نظر کارشناسان متخصص نباشد، احتمال بجایی نیست.

وی افزود: کسانی که در این ماه به جهت کهولت سن و یا داشتن بیماری زمینه‌ای و به تصدیق پزشکان نتوانسته‌اند روزه بگیرند، باید به ازای هر روزی که روزه نمی‌گیرند یک مُد طعام به اندازه 750 گرم گندم، نان و ... به فقرا به عنوان کفاره پرداخت کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
خدمات رسانی به ۱۰هزار حادثه‌دیده در پی سیل و آبگرفتگی
ترافیک سنگین در جاده چالوس
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top