تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/02/14 - 22:18
کد خبر: 354554

زمزمه‌های موافقت دولت با افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو

در حالی که بررسی موضوع دستورالعمل قیمت گذاری خودرو در دستور جلسه فردای ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است، زمزمه‌هایی مبنی بر موافقت دولت با افزایش ۳۰ درصدی قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی مطرح شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، ظاهراً رایزنی خودروسازان و مذاکره مدیران شرکت های خودروساز به ویژه ایران خودرو و سایپا با مسئولان دولتی برای افزایش قیمت خودرو به نتیجه رسیده و مدیران این شرکتها توانسته اند موافقت دولت را با افزایش ۳۰ درصدی قیمت خودرو جلب کنند.

در این شرایط طبق دستور جلسه فردای ستاد تنظیم بازار مقرر شده اعضای ستاد به بررسی موضوع دستورالعمل قیمت گذاری خودرو بپردازند که به نظر می‌رسد در این جلسه موضوع افزایش قیمت خودروها به مرحله اجرای خود نزدیک شود.

خودروسازان معتقدند قیمت تمام شده تولیداتشان به دلایل مختلف از جمله تولید خودرو با استاندارد یورو ۵ افزایش یافته و به همین دلیل باید قیمت فروش محصولاتشان را بالاتر ببرند.

در مقابل، اعضای شورای رقابت معتقدند بخشی از زیان خودروسازان متوجه سرمایه گذاری آنها در بخش هایی غیر از تولید بوده و به همین دلیل این ارقام به عنوان ضرر و زیان تولید محسوب نشده و نباید در دستورالعمل جدید قیمت گذاری مورد توجه قرار گیرد​.

رضا شیوا، رئیس شورای رقابت چند روز پیش گفته بود: ما براساس نرخ تورم بخشی و هزینه تمام شده محصولات دستورالعمل خود را به ستاد تنظیم بازار ارائه کرده ایم اما به  نظر می رسد ستاد تمایلی به اجرای دستورالعمل نداشته و در نهایت خود می خواهد تصمیم گیری نهایی را درباره قیمت خودرو انجام دهند. 

* اذعان خودروسازان به عدم افزایش قیمت تمام شده یورو۵

خودروسازان در حالی استاندارد یورو۵ را عاملی برای افزایش قیمت تمام شده محصولاتشان عنوان می کنند که فرشاد مقیمی، مدیرعامل ایران خودروچندی پیش در مراسم رونمایی از محصولات یورو۵ این شرکت، تاکید کرده بود: ارتقای استاندارد آلایندگی خودروها و تولید با استاندارد یورو۵ افزایش قیمتی را در پی نخواهد داشت.

مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعه سازان نیز در این مورد گفته بود: برخلاف صنایع دیگر که ممکن است، تغییرات در آنها با افزایش قیمت همراه باشد، اما ارتقای پیشرانه این خودروها منجر به گران‌شدن خودرو نمی‌شود.

علاوه بر مدیرعامل ایران خودرو و دبیر انجمن قطعه سازان، حبیب هاشمی‌فرد، عضو انجمن قطعه‌سازان که تولیدکننده قطعات با استاندارد یورو ۵ است، نیز در این مورد با تشریح جزئیات ارتقاء استاندارد خودروهای داخلی به یورو ۵ گفته بود:‌ بابت این ارتقاء هیچ افزایش قیمتی در قطعات تحویلی به خودروسازان نداشته‌ایم.

به گفته وی، این تغییرات طوری صورت گرفته که قیمت هیچ یک از قطعات خودرو بابت آن تغییر نمی‌کند و ما نیز هیچ افزایش قیمتی بابت ارائه سیستم کنترل موتور با استاندارد یورو ۵ به خودروسازان نداشته‌ایم.

* جولان هرج و مرج در بازار خودرو و مسئولان تماشاچی

بحث افزایش قیمت کارخانه ای خودروها در حالی مطرح است که بازار خودرو با رشد افسارگسیخته قیمت‌ ها روبرو است و قیمتها در بازار خودرو در حالی پیش می‌رود که اقدام خاصی از سوی مدیران وزارت صنعت برای کنترل بازار مشاهده نمی‌شود. در این شرایط، قیمت بازار برخی خودروهای پرتیراژ به دو برابر قیمت کارخانه نیز می‌رسد.

این در حالی است که هر ساله با فرارسیدن ماه مبارک رمضان از حجم معاملات در بازار خودرو کاسته شده و خرید و فروش کمتر می‌شود. با این وجود، آنچه این روزها بیشتر از قبل خودنمایی می کند، هرج و مرج در بازار خودرو و سکوت مسئولان مربوطه به ویژه وزارت صنعت و سازمان حمایت به عنوان  ناظر و رگولاتور بازار است. به نظر می رسد مدیران این وزارتخانه بیشتر به تماشاگران بازار تبدیل شده و احساس وظیفه ای برای کنترل قیمت‌ها و بازار نمی‌کنند.

در حال حاضر شاهد اختلاف ۳۰ تا ۸۰ میلیونی قیمت کارخانه و بازار خودروهای پرتیراژ هستیم به طوری که این اختلاف در مورد پژوپارس به ۵۵ میلیون تومان، پژو ۴۰۵ به ۴۰ میلیون تومان، دنا تیپ یک ۸۰ میلیون تومان، سمند ال ایکس به ۴۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ حدود ۶۰ میلیون تومان، رانا ۴۰ میلیون تومان، سایپا ۱۳۱ حدود ۲۷ میلیون تومان، تیبا و کوئیک دنده‌ای به ۳۰ میلیون تومان می‌رسد.

* دولت فکری اساسی برای اصلاح خودروسازان کند

داستان افزایش قیمت خودرو طی سال های اخیر با فاصله زمانی کمتری نسبت به قبل تکرار شده و به نظر می رسد سازمان حمایت بیشتر از آنکه به فکر حمایت از مصرف کننده باشد، توان حمایتی خود را بر تولیدکننده متمرکز کرده است. این در حالی است که کارشناسان سالهاست بر معیوب بودن ساختار و عملکرد بنگاه های خودروساز تاکید داشته و معتقدند این بخش باید مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد.

به این ترتیب ضروری است که مسئولان دولتی یکبار برای همیشه فکری اساسی جهت بهبود عملکرد خودروسازان کنند تا به جای پرداختن به فعالیت های غیرمولد که باعث زیان دهی در برخی بخش ها می شود، به تولید واقعی توجه کنند، نوآوری کنند و برای مشتری مداری و تولید اقتصادی، از خودروسازان جهانی الگو بگیرند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top