تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/07/15 - 17:17
کد خبر: 372481

ترجیح وزارت کشاورزی برای واردات سموم به جای تولید

فعالان حوزه تولید سم مدعی هستند وزارت جهاد کشاورزی واردات سم که هزینه بسیار بیشتری دارد را جایگزین تولید داخل کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» امروز فعالان حوزه تولید سم در کشور از واردات بی‌رویه سموم کشاورزی انتقاد کردند و گفتند با اینکه ظرفیت تولید در کشور بسیار است اما در یک سال گذشته واردات سم از 12 درصد به 52 درصد رسیده  در حالی که اگر ارز به تولید کنندگان بدهند  30 درصد ارزبری کمتر از واردات خواهد داشت.

آنها از نحوه اختصاص ارز به تولید کنندگان هم گلایه داشته و گفته‌اند برای تامین مواد اولیه ارزی که قرار است به تولید کنندگان داده شود آنها ماه‌ها در صف قرار می‌گیرند و در نهایت تخصیص داده نمی‌شود اما وارد کنندگان به راحتی ارز خود را دریافت و سموم وارد می‌کنند.

محمدناصر علائی‌نیا عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم کشوردر نشست خبری  گفت: 60 شرکت فرمولاسیون سموم در کشور وجود دارد که آزمایشگاه‌های  مجهزی دارند و می‌توانند همه گونه سم را در داخل کشور فرموله کنند اما وزارت جهاد کشاورزی ترجیح می‌دهد به جای به کارگیری این شرکت‌ها سم آماده را از کشورهای دیگر وارد کند.

وی تاکید کرد: صنعت فرمولاسیون در داخل کشور نیم قرن تجربه دارد و به پختگی کامل رسیده است و می‌تواند صرفه‌جویی ارزی برای کشور داشته باشد. سؤال اینجاست که چرا این چراغی که سال‌هاست روشن نگه داشته‌ایم برخی می‌خواهند آن را در جایی دیگر روشن کنند.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم اعلام کرد: اتفاقا گرانی ارز فرصت خوبی برای صادرات است و باید از تولید داخل حمایت شود.

این فعال اقتصادی تصریح کرد که در سال‌های گذشته ایران صادر کننده سموم به کشورهای منطقه از جمله ترکیه بود اما امروز در سایه عدم حمایت دولتی به  وارد کننده کامل تبدیل شده‌ایم.

وی با بیان این سؤال در شرایط کمبود ارز چرا به جای حمایت از تولید داخل باید واردات انجام شود؛‌ گفت: سال گذشته 250 میلیون دلار برای تامین مواد تکنیکال اختصاص یافت اما 52 درصد این اعتبار به واردات سم آماده پرداخت شد در حالی که می‌توانستند مواد تکنیکال را وارد کشور کنند و اینها در داخل توسط شرکت‌های داخلی فرموله می‌شدند.

علایی‌نیا تاکید کرد: عملکرد دولت در باره سموم نشان می‌دهد که آنها دو دلار ارز یارانه‌ای به تولید داخل می‌دهند اما سه دلار به واردات اختصاص می‌یابد.

قانون منع واردات محصولات مشابه داخلی اجرایی نمی‌شود

این مسئول تصریح کرد:‌قانونی وجود دارد که به موجب آن اگر محصول مشابه داخلی وجود دارد واردات آن انجام نشود اما این قانون درباره آفت‌کش‌ها رعایت نمی‌شود و همچنان شاهد سیل واردات هستیم.

وی تاکید کرد: چرا در شرایط محدودیت ارزی به جای حمایت از تولید داخل که می‌تواند 30 درصد صرفه جویی ارزی نسبت به واردات داشته باشد ارز را به واردات می‌دهند.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم تاکید کرد: بخش فرمولاسیون سموم کشور از کشورهایی مثل هند و چین هم شرایط بهتری دارد. سمومی که در داخل کشور تولید می‌شود تحت استاندارد فائو است که استاندارد بسیار سختگیرانه‌ای دارد.

علایی‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت‌:‌در حال حاضر شرکت‌های تولید کننده سم با یک چهارم ظرفیت کار می‌کنند و اگر از این بخش حمایت شود تا 9 برابر میزان مصرف داخل می‌توان به کشورهای دیگر صادر کرد.

وی گفت: مصرف سموم کشور سالانه 30 هزار تن است در حالی که ظرفیت تولید ما 300 هزار تن می‌باشد. اگر متوسط قیمت هر سم را 10 دلار فرض کنیم در صورت حمایت از این بخش 2.7 میلیون دلار امکان صادرات خواهیم داشت.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم گفت:‌متاسفانه در سال‌های گذشته ارز 4200 تومانی این بخش را فلج کرد. این یک سیاست شکست خورده‌ای است که متاسفانه دولت آن را اجرایی می‌کند. وارد کنندگان با ارز 4200 تومانی وارد می‌کردند اما شرکت‌های داخلی برای تامین نیازشان نمی‌توانستند ارز با ارز 4200 تومان وارد کنند و در این رقابت شکست می‌خوردند.

علایی‌نیا اضافه کرد:‌البته قبل از بحران ارزی شرایط بهتر بود اما در دو سال گذشته واقعا کفه به سمت وارد کنندگان سنگینی کرده و در این رقابت نابرابر آنها پیروز میدان شدند.

ممنوعیت صادرات سموم تولید کنندگان داخل را زمین‌گیر کرد

وی عنوان کرد: ممنوعیت صادرات اشتباه دیگری بود که تولید کنندگان داخل را زمین‌گیر کرد. قبل از ممنوعیت سموم کشور ما به کشورهای منطقه صادر می‌شد اما ممنوعیت صادرات باعث شد بازارهای خود را از دست بدهیم.

عضو هیأت مدیره انجمن صنایع تولید کننده سموم به نکته دیگر اشاره کرد و گفت:‌متاسفانه با اینکه به اذعان خود وارد کنندگان 25 درصد سموم مورد نیاز وارداتی است اما سال گذشته 52 درصد سهم واردات بوده است.

علایی‌نیا تاکید کرد در صورتی که از بخش سموم حمایت شود توان صادرات به کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان را داریم.

 
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
انتخاب رشته دوره دکتری سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد آغاز شد
تایید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس
بورس سبز ماند/ افزایش ۷۷ هزار و ۶۴۳ واحدی شاخص کل
کمک نظامی چین به روسیه + جزئیات
مدافع استقلال به تراکتور می‌رسد
جزئیات جدید از افزایش حقوق بازنشستگان
دستگیری شهردار و عضو شورای یک شهر + جزئیات
جریمه سنگین ۴سلبریتی زن در عربستان
روشی دائمی برای خلاصی از ورود حشرات
علائم ایمنی چقدر ضروری است؟
خرید عسل؛ فرق تقلبی و اصلی را به سرعت متوجه شوید!
آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟
آیت‌الله خامنه‌ای: سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی است
اردن: نتانیاهو تنها کسی است که از تنش‌ها در منطقه سود می‌برد
با این وضعیت استقلال قید قهرمانی را بزند
خضریان: نباید فرصت میدان‌داری به افراد لابی‌باز در مجلس دوازدهم داده شود
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ایرانی‌ها، ما را مسخره‌ می‌کنند
پرسپولیس رکورد لیگ را شکست
چرا اسماعیلی‌فر آن حرکت را انجام داد؟
خانم بازیگر کارگردان شد و جایزه بین‌المللی گرفت
۳دستور ضربتی رئیسی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top