تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/08/19 - 01:26
کد خبر: 375589

مسئولیت زنان خانه‌دار در شرایط کرونایی سبک‌تر شده یا سنگین‌تر؟

روانشناس بالینی و عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ایران با تاکید بر اینکه مسئولیت زنان خانه‌دار در دوران کرونا سنگین‌تر شده، گفت: سبک شدن این مسئولیت، رعایت نکاتی را می‌طلبد که اگر با همکاری و مشارکت سایر اعضای خانواده صورت نگیرد زنان خانه دار را میزبان انواع بیماری روحی و جسمی می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، شهربانو قهاری، روانشناس بالینی و عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ایران با بیان اینکه خانواده یک واحد اجتماعی شامل یک زن و مردی است که زندگی مشترکی را آغاز و بعدها فرزندان به جمع آنان اضافه می شود، گفت: پیش از این خانواده گسترده شامل اعضای یک خانواده به همراه پدر و مادر بزرگ شکل غالب جامعه را تشکیل می داد اما در عصر حاضر خانواده هسته ای یعنی چارچوب خانواده متشکل از زن و شوهر و فرزندان جای خود را به خانواده گسترده داده است.

مسئولیت زنان خانه‌دار در شرایط کرونایی سبک‌تر شده یا سنگین‌تر؟

او ادامه داد: در هر نوع خانواده چه گسترده یا هسته ای، زنان به دلیل اینکه مهمترین نقش در مراقبت از سایر اعضای خانواده و ارائه یکسری خدمات به آنان را دارند، از جایگاه بالایی برخوردارند و در واقع ستون خانه محسوب می شوند تا آنجا که نبود آنان صدمه های بسیاری برای اعضای خانواده به دنبال خواهد داشت.

این روانشناس بالینی شاهد این مدعا را سردرگمی اعضای خانواده در هنگام بیماری یا نبود مادر دانست و یادآور شد: به همین دلیل به افرادی که قصد ازدواج دارند توصیه می کنیم همسری را انتخاب کند که در خانواده و از طریق مادر، کنترل مدیریت هیجان، محبت ورزی و قدرمند و از خودگذشتگی و سایر مهارت های زندگی از جمله دیدن و رسیدن به خود را آموخته باشد.

وی درباره چگونگی خوددریابی زنان و مادران توضیح داد: منظور این است که مادر یا همسر برای خود وقت بگذارد، پیاده روی کند، به سر و وضع خود برسد، وزن استاندارد را رعایت کند و در کل مواردی که باعث نشاط روح و جسم می شود را مدنظر قرار دهد. اینگونه است که اطرافیان هم خوشحال تر خواهند شد و درجه احترام و سپاسگذاری آنان افزایش می یابد.

نقش مادر در کنترل ویروس کرونا در خانواده چگونه است؟

عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ایران با تاکید بر اینکه مسئولیت مادران در دوران کرونا سنگین تر شده، خاطرنشان کرد: در دوره همه‌گیری کرونا، مراقبت از فرزندان در شرایط آموزش و تدریس غیر حضوری مدارس، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه‌ها، مسئولیت و وظایف زنان خانه‌دار را چند برابر کرده است.

او افزود: اکنون مادران برای رفتن به خرید، تماس با دیگران، رعایت پروتکل های بهداشتی جهت انتقال نیافتن کرونا به سایر اعضای خانواده دغدغه دوچندان تری دارند. ضمن اینکه باید از بیماران کرونایی در منزل پرستاری کنند به گونه ای که این بیماری به سایر اعضا منتقل نشود.

قهاری، راهکار گذر از این دوران را افزایش آگاهی و دانش همه اعضای خانواده به ویژه زنان برای پیشگیری از آسیب‌ها دانست و تصریح کرد: در این میدان مقابله با کرونا، زنان انتظار دارند که همسر و فرزندان هم با حرف شنوی از او و رعایت نکات بهداشتی همکاری لازم را با او داشته باشند در غیر این صورت مادر به تنهایی نمی تواند به همه امور برسد.

او تقسیم کار در منزل و همراهی و همکاری سایر اعضا در برداشتن بار از دوش مادر را بسیار با اهمیت دانست و گفت: مشارکت عامل کاهش استرس خواهد بود در غیر این صورت بی توجهی به مادر خانه دار، او را خسته و ضعیف و آماده دریافت هر نوع بیماری جسمی و روحی می کند زیرا کرونا به تنهایی انرژی زیادی از او می گیرد حال اگر دغدغه عدم همکاری سایر اعضای خانواده را داشته باشد دیگر توانی برایش نمی ماند.

مادر چه کند تا حرفش خریدار داشته باشد؟

قهاری در پاسخ به این پرسش که مادر چکار کند تا حرفش خریدار داشته باشد، خاطرنشان کرد: به طور کلی ،حرف زمانی خریدار دارد که اعتباری میان طرفین ایجاد شده باشد. در مورد این پرسش هم باید گفت زمانی که دروغگویی، بی ثباتی رفتاری در حرف یا عمل، بی نظمی و هیاهو آفرینی مادر در خانه بارها بارها تکرار می شود، دیگر نباید انتظار داشته باشد که فرزندان یا همسر خریدار حرفش باشند.

عضو هیات علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان ایران با تاکید بر اینکه این امر اصلا به تحصیلات مادر ارتباطی ندارد بلکه اعضای خانواده با مشاهدات عینی به آن رسیده اند، افزود: بنابراین حرف شنوی از مادر یا همسری که خود همه نکات بهداشتی را رعایت می کند و مراقبت از خود و خانواده را اولویت قرار داده، بیش از همه است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top