تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/09/11 - 11:27
کد خبر: 377856

«خبرنامه دانشجویان ایران» در گزارشی بررسی کرد؛

بررسی پرونده سیاه سازمان موساد در ترور دانشمندان کشور‌های مختلف

می‌دانیم که ترور دانشمندان بخصوص دانشمندان هسته ای به عنوان ساده ترین روش جلوگیری از دستیابی کشورهای منطقه به دانش هسته ای در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار دارد. مشخص شدن نقش موساد در ترور دکتر مجید شهریاری، دانشمند هسته ای ایران که در سال قبل اتفاق افتاد، این بحث را بوجود آورده که سابقه این قبیل اقدامات سرویس اطلاعاتی اسرائیل که طبعا همراهی و همکاری انگلیس و آمریکا را هم با خود دارد به چه زمانی بازمی گردد. در این گزارش به تعدادی از این ترور‌ها که در سطح منطقه اتفاق افتاده است اشاره خواهیم کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ عصر روز جمعه ۷ آذرماه بود که خبری ناگوار مبنی بر ترور محسن فخری زاده یکی از دانشمندان حوزه هسته‌ای کشور به دست عوامل تروریست در اطراف تهران شنیده شد.

می‌دانیم که ترور دانشمندان بخصوص دانشمندان هسته ای به عنوان ساده ترین روش جلوگیری از دستیابی کشورهای منطقه به دانش هسته ای در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار دارد.

مشخص شدن نقش موساد در ترور دکتر مجید شهریاری، دانشمند هسته ای ایران که در سال قبل اتفاق افتاد، این بحث را بوجود آورده که سابقه این قبیل اقدامات سرویس اطلاعاتی اسرائیل که طبعا همراهی و همکاری انگلیس و آمریکا را هم با خود دارد به چه زمانی بازمی گردد. در ادامه به تعدادی از این ترور‌ها که در سطح منطقه اتفاق افتاده است اشاره خواهیم کرد.

ازمیان ایرانیان ترور شده می‌توان به مسعود علیمحمدی ( فارغ التحصیل دکترا از دانشگاه صنعتی شریف در رشته فیزیک نظری وارائه بیش از 80 مقاله به مجلات معتبر علمی دنیا)، مجید شهریاری (فارغ التحصیل کارشناسی الکترونیک از دانشگاه امیرکبیردارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای از دانشگاه صنعتی شریف دکترای علوم و تکنولوژی هسته‌ای دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، داریوش رضایی نژاد (دانشجوی مقطع دکترای حرفه ای در رشته برق گرایش قدرت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی)، شهید مصطفی احمدی روشن (فارغ التحصیل رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف) و چندیدن نفر دیگر اشاره کرد. 

در میان مهم ترین دانشمندان ترورو شده خارجی هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

«ابوبکر عبدالمنعم رمضان» دانشمند هسته‌ای مصر و رئیس شبکه ملی رصد تشعشعات وابسته به سازمان تحقیقات هسته‌ای مصر که برای شرکت در کنفرانس انرژی به مغرب سفر کرده بود، به صورت ناگهانی دچار ناراحتی شدید در ناحیه معده شده و پس از انتقال به درمانگاه فوت کرد.

روزنامه «الجریده ۲۴» مغرب با اعلام خبر فوت این دانشمند مصری گزارش داد که وی بر اثر سکته قلبی فوت کرده و به گفته پزشکان به دلیل آنکه عبدالمنعم در ناحیه معده دچار درد شدید شده بود، از خون وی نمونه‌برداری شده تا احتمال مسمومیت او مورد بررسی قرار گیرد.

در همین ارتباط شبکه سعودی «العربیه» به نقل از «اشرف ابراهیم» سفیر مصر در مغرب، مرگ این دانشمند مصری را طبیعی خواند.

با این حال برخی رسانه‌های مصر با اشاره به اینکه عبدالمنعم مأمور اجرای تحقیقات درباره اثرات تشعشعات هسته‌ای نیروگاه «دیمونا» بر محیط زیست بوده است، ترور او از سوی موساد را بعید ندانستند.

روزنامه «الموجز» مصر با اعلام این مطلب به ذکر تاریخچه ترور دانشمندان و چهره‌های برجسته مصر با طراحی کشورهای متخاصم، دستگاه‌های اطلاعاتی یا باندهایی پرداخت که نمی‌خواهند شکوفایی و رشد مصر را شاهد باشند. این روزنامه با اشاره به اینکه حتی نویسندگان نیز به دلیل مخالفت با اسرائیل و آمریکا از ترور در امان نبوده‌اند، به بیان ۶ حادثه ترور دانشمندان به دست موساد اسرائیل و دستگاه‌های اطلاعاتی پرداخت که در کتاب «خاطرات مصر معاصر» و کتاب «موساد و ترور رهبران و دانشمندان» به قلم «حماده امام» نیز ذکر شده است که به شرح ذیل است:

_ سمیره موسی: نخستین دانشمند اتمی مصر که لقب «خانم کره‌ای شرقی» گرفت. او دارای مدرک کارشناسی علوم و کارشناسی ارشد در موضوع ارتباط حرارتی گازها بود و با سفر به انگلیس در رشته پرتونگاری هسته‌ای تحصیل کرد و مدرک دکترا در رشته اشعه ایکس و تأثیرات آن بر مواد مختلف کسب کرد.

او بر اعزام هیأت‌ها برای مطالعه و تحصیل در رشته اتم و علوم آن اصرار داشت و همواره بر اهمیت تسلیحات هسته‌ای تأکید می‌کرد.

در سال ۱۹۵۲ دکتر سمیره دعوتنامه‌ای برای سفر به آمریکا دریافت می‌کند که فرصت خوبی برای اجرای تحقیقات در دانشگاه «سنت لوئیس میسوری» بود. او حتی پیشنهاداتی برای اقامت در آمریکا دریافت کرد اما آن را نپذیرفت و چند روز پیش از بازگشت به کشورش دعوتنامه‌ای برای بازدید از یک نیروگاه هسته‌ای در حوالی کالیفرنیا در تاریخ ۱۵ آگوست دریافت کرد و در جاده کالیفرنیا که یک جاده ناهموار و کوهستانی است، ناگهان یک خودرو با شدت به خودروی او برخورد کرد که باعث شد خودروی او به ته دره سقوط کند و راننده آن خودرو که همکلاسی هندی سمیره در دانشگاه در دوره تحصیل دکترا بود از خودرو پیاده شد و برای همیشه ناپدید شد.

همه شواهد و قرائن نشان می‌داد که سرویس جاسوسی موساد او را ترور کرده است چرا که وی قصد داشت دانش هسته‌ای را به مصر و جهان عرب انتقال دهد.

_ جمال حمدان: او یک پژوهشگر برجسته مصری در زمینه جغرافیا بود که کتاب معروف او با نام «مردم شناسی یهودیان» در سال ۱۹۶۷ منتشر شد که به افشای دروغ‌های یهودیان پرداخته است.

او از مشهورترین اندیشمندانی است که در کارنامه ترورهای موساد قرار دارد. «امین هویدی» رئیس پیشین دستگاه اطلاعات مصر تأکید کرده بود که اطلاعاتی در دست دارد که ثابت می‌کند موساد در ۱۷ آوریل ۱۹۹۳ حمدان را ترور کرده است.

جسد حمدان در تاریخ مذکور در حالیکه نیمی از جسم او سوخته بود، در الجیزه پیدا شد اما «یوسف الجندی» بازرس الجیزه در گزارشی اعلام کرده بود که وی در اثر استنشاق گاز کشته نشده و حتی سوختگی هم علت مرگ نبوده است.

نزدیکان حمدان گفته بودند که بخشی از یادداشت‌های او درباره یهودیت و صهیونیسم که قصد انتشار آن را داشت، ناپدید شده است.

_ مصطفی مشرفه: حافظ قرآن کریم در کودکی و احادیث نبوی و دانشمند فیزیک مصر که با وجود اینکه هنوز به سن ۳۰ سالگی نرسیده بود اما لقب استاد از دانشگاه قاهره دریافت کرده بود. او ازمخالفان استفاده اتم در ساخت سلاح‌های جنگی بود و از جمله کسانی بود که امکان ساخت بمب هیدروژنی را مطرح کرد اما با ساخت آن مخالف بود. انیشتاین او را یکی از بزرگان علم فیزیک خوانده بود.

او ۱۵ ژانویه ۱۹۵۰ در اثر سکته قلبی درگذشت اما احتمال مسمومیت او همچنان مطرح است و گفته می‌شود که یکی از نمایندگان ملک فاروق در مرگ او دست داشت و حتی احتمال ترور او توسط موساد مطرح است.

_ سمیر نجیب: دانشمند اتمی مصر که نبوغ زیادی در زمینه اتم داشت و به دلیل همین نبوغ در سن ۳۳ سالگی به آمریکا دعوت شد و تحقیقات او موجب حیرت بسیاری از آمریکایی‌ها شده بود و همین امر نگرانی صهیونیست‌ها و گروه‌های صهیونیستی در آمریکا را به دنبال داشت. او پس از جنگ ژوئن ۱۹۶۷ قصد داشت از آمریکا به کشور مصر بازگردد و بلیت هواپیما تهیه کرده بود اما گروه‌های آمریکایی سعی کردند با پیشنهادات مالی مانع بازگشت او شوند و سمیر نجیب این پیشنهادات آن‌ها را رد کرد و همان شبی که قصد ترک آمریکا را داشت یک خودرو سنگین پس از مدتی تعقیب خودروی نجیب به شدت به خودروی او برخورد کرده و خودروی او را واژگون کرد که باعث مرگ آنی نجیب شد.

_ یحیی المشد: دانشمند مصری در زمینه اتم و استاد دانشگاهی که در عراق تحصیل کرده بود و پس از جنگ ژوئن ۱۹۷۳ و توقف برنامه هسته‌ای مصر، به پیشنهاد صدام بار دیگر به عراق بازگشت.

جسد آغشته به خون او در روز جمعه ۱۳ جولای ۱۹۸۰ در هتل «لو مریدین» پاریس پیدا شد. با وجود اینکه همه شواهد و قرائن ترور او توسط موساد را نشان می‌داد اما پلیس فرانسه پرونده او را مختومه و اعلام کرد که او توسط فرد ناشناس کشته شده است. آمریکا و اسرائیل در یک فیلم مستند ۴۵ دقیقه‌ای رسما به ترور یحیی المشد اذعان کردند.

سعید السید بدیر: دانشمند مصری در زمینه ارتباطات ماهواره‌ای و علوم فضایی که تحقیقات زیادی از او در بسیاری از کشورهای جهان منتشر شد. او در اکتبر ۱۹۸۸ با دو پژوهشگر آمریکایی قراردادی در خصوص اجرای تحقیقات مشترک امضا کرده بود اما به دلیل اذیت و آزار از سوی پژوهشگران دانشگاه آلمان به فکر لغو قرارداد با آمریکایی‌ها افتاد. به گفته همسر او منزل آن‌ها در آلمان در معرض سرقت افراد ناشناس قرار گرفت و چند کتاب وی به سرقت رفت و پس از آن تصمیم گرفتند از آلمان به مصر بازگردند و پس از بازگشت به قاهره در ۸ ژوئن ۱۹۸۸، جسد او در آپارتمانش در اسکندریه پیدا شد.

در ادامه به بررسی برخی دیگر از ترور هایی می‌پردازیم که نقش موساد در بسیاری از آنها تایید شد:

بیل القلینی

القلینی دانشمند هسته ای مصری است که سرنوشت وی به پیچیده ترین معماهای دانشمندان هسته ای تبدیل شده است، چرا که وی از سال 1975 مفقود شده و هنوز هم اطلاع دقیقی از او در دست نیست، این اتفاق در شرایطی روی داد که وی در مأموریتی کاری از سوی دانشگاه قاهره به چک اسلواکی رفته بود تا مطالعات و تحقیقات بیشتری درباره اتم انجام دهد.

 

در روز 27 ژانویه سال 1975 تلفن محل اقامت دکتر القلینی به صدا درآمد و وی در پی این مکالمه تلفنی از منزل خارج شد و تا امروز اطلاعی از وی در دست نیست. پیگیری‌های ضعیف دولت مصر نیز جواب قانع کننده‌ای از سوی چک اسلواکی را به دنبال نداشت و دانشگاه چک نیز که به طرز نامعلومی از مکلمه تلفنی وی اطلاع حاصل کرده بود، گفت که هیچ اطلاعی از وی ندارد. اما از شواهد و قرائن این ماجرا بر می آید و وی هدف ربایش از سوی عناصر موساد قرار گرفته است، بعداز این ربایش وی ممکن است کشته شده باشد یا اینکه به دست این عوامل شستشوی مغزی شده باشد تا تمام علوم و اطلاعاتی که در ذهن دارد از بین برود، همچنین ممکن است به زندان های غرب یا رژیم صهیونیستی منتقل شده باشد.

نبیل أحمد فلیفل

نبیل احمد فلیفل یکی از دانشمند جوان هسته ای فلسطینی الاصل در مصر است، او در زمانی به عنوان یک دانشمند هسته ای مطرح شد که سی سال بیشتر نداشت. او با اینکه از اهالی اردوگاه آوارگان الأمعری در اراضی اشغالی بود، تمام پیشنهادات غرب برای کار در خارج را رد کرد، او می گفت که باید به وطنش خدمت کند و مطالعات علمی خود را در اختیار کشورش قرار دهد، وی به صورت ناگهانی ربوده شد و چند روز بعد جنازه‌اش در منطقه بیت عور فلسطین اشغالی پیدا شد، هیچ تحقیقی نیز در مورد نحوه کشته شدن وی انجام نشد.

عبده شکر

دکتر عبده شکر یکی دیگر از دانشمندان مصری است که به صورت ناشناخته ای دو سال بعد از بازگشت از آمریکا جان خود را از دست داده است، جنازه وی که دانشمند انرژی اتمی بود، بعد از کشته شدن، 77 روز در آپارتمان ساحلی خود ماند، دولت مصر البته بدون اشاره به علت اصلی مرگ این دانشمند هسته ای مدعی شد که مرگ وی یک جنایت نبوده است، عبدالعال شکر برادر کوچکتر این دانشمند هسته‌ای گفت که برادرش فوق لیسانس خود را در دانشگاه اسکندریه دریافت کرده و بعد از آن در سال 1984 به آمریکا سفر کرد، او در آنجا ریاضی محض را رشته خود قرار داده و دکترای خود را در این رشته دریافت کرد، وی در سال 1999 به مصر بازگشت، اما 15 روز بعد باز هم راهی آمریکا شد، عبدالعال می افزاید که برادرش در سال 2005 به مصر بازگشت، وی از لحاظ روحی دچار اضطراب و ترس شدیدی بوده، اما با خانواده خود در مورد تهدید یا مشکلی علیه خود صحبت نکرد. البته به نظر می رسد این بار نیز مانند موارد مشابه دیگر، خودداری از ادامه حضور و فعالیت تحقیقاتی در آمریکا علت اصلی مرگ این دانشمند هسته ای مصری بوده است. به هر صورت با اهمال دولت حسنی مبارک پرونده مرگ این دانشمند هسته ای نیز به صورت مبهم باقی ماند و هرگز تحقیقات کاملی در این باره انجام نشد.

ودیع وهاب جرجس

دکتر ودیع وهبی جرجس، دانشمند هسته‌ای مصری و استاد دانشگاه قاهره که تحقیقات متعددی درباره فیزیک هسته‌ای و مسائل مرتبط با آن داشت، وی ( جمعه 27 ژولای) ناپدید شد و جنازه وی چهار روز بعد در نزدیکی یکی از ایستگاه های مترو در قاهره کشف شد.

سازمان امنیت مصر اعلام کرد که جسد وهبی جرجس در حالی کشف شد که پس از بررسی های اولیه مشخص شد که وی بیش از سه روز است که مرده و مکان مرگش نیز در یک فضای تاریک اتفاق افتاده است. مساله‌ای که بحث ربایش وی را بیش از پیش پررنگ می‌کند.

دکتر ودیع وهبی جرجس روز جمعه ساعت 11 به وقت قاهره برای شرکت در یک مراسم ویژه از منزلش خارج شده بود که دیگر هیچ خبری از او نشد.

در ادامه لیستی از دانشمندان ترور شده عراقی از 2003 تا کنون و نحوه ترور آنها را مشاهده می‌کنید:

سعد عبدالوهاب الشعبان - رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر در دانشگاه فناوری اطلاعات عراق. دکتر عبدالوهاب در 14 اکتبر 2010 بوسیله یک بمب کارگذاشته‌شده در خودروی شخصی‌اش در یکی از محلات بغداد کشته شد. وی در سال 2006 بدلیل تهدیدهای مکرر، عراق را ترک کرده بود اما بار دیگر به بغداد بازگشت.

سعد عبدالجابر - پروفسور عبدالجابر متخصص فناوری اطلاعات و کامپیوتر. در سال 2011 در جنوب غربی بغداد پس از تعقیب و گریز، با شلیک چند گلوله از سوی افراد ناشناس، در خودروی شخصی‌اش از پای درآمد.

دکتر خالد نایب - رئیس دانشگاه النهرین و استاد میکروبیولوژی. وی پس از چندبار تهدید از سوی افراد ناشناس برای ادامه کار به اربیل مهاجرت کرد. وی که برای دیدار خانواده‌اش و بازدید از دانشگاه به بغداد بازگشته بود، در ورودی دانشگاه به ضرب گلوله کشته شد.

دکتر عبدالرزاق الناس - دکترای اطلاعات و ارتباطات جمعی. وی در سال 2005 در خودروی شخصی‌اش به رگبار بسته شد. متعاقب ترور وی، دانشجویان عراقی ضمن درگیری با پلیس، دست به اعتصاب زدند.

وبسیار هستند دانشمندان دیگر کشورهای مختلف که برنامه ریزی و نقشه های شوم سازمان موساد سبب شهادت آنها شد و ذکر نام تک تک آنها در این گزارش نمی‌گنجد.

*گزارش از محمد رمضانی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top