تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/09/23 - 10:34
کد خبر: 379054

ضعف در پژوهش‌های کاربردی و علوم انسانی مشهود است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه پژوهش یکی از نیازهای جدی هر جامعه‌ای هست، گفت: پژوهش‌‌ها باید به سمت کاربردی شدن پیش بروند و باید در بحث علوم انسانی بتوانیم از خروجی‌ها برای سیاست‌گذاری‌ و بهتر اداره کردن جامعه استفاده کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، احمد نادری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش، اظهار کرد: پژوهش یکی از نیازهای جدی هر جامعه‌ای هست؛ اساساً پژوهش به معنای اعم کلمه مبنای سیاست‌گذاری است که هر دولت و ملتی باید آن را به طور جدی مورد توجه خود قرار دهد.

ضعف در پژوهش‌های کاربردی و علوم انسانی مشهود است

* پژوهش باید از نظام دانشگاهی پیگیری شود

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه پژوهش در کشور ما از دیرباز جایگاه خیلی زیادی نداشته و همچنان دارای خلل و ضعف‌هایی است؛ به طوری که پژوهش را جدی نگرفته‌ایم و نمی‌گیریم و نتیجه این امر باعث شده است همیشه در اداره جامعه و کشور بعضاً با ضعف و مشکلاتی روبه‌رو باشیم.

وی با بیان اینکه آموختن پژوهش باید از نظام دانشگاهی پیگیری شود، گفت: باید پژوهشگران و افرادی که متخصص پژوهش هستند در نظام دانشگاهی تربیت شوند؛ متاسفانه در دانشگاه‌های ما خلل و ضعف جدی در بحث آموختن و یادگیری پژوهش وجود دارد که این ضعف بیشتر در پژوهش‌های کاربردی و علوم انسانی مشهود است.

نادری افزود: ریشه بخشی از این موارد به نظام سیاست‌گذاری و نظام اجرایی ما برمی‌گردد؛ لذا ما نتوانسته‌ایم بودجه‌های پژوهشی را در بحث سیاست‌گذاری‌ها آنچنان که باید و شاید تا الان جا بیندازیم و در بحث نظام اجرایی هم، اجرای پژوهش و پژوهش محور بودن تصمیم‌ها اساساً جایگاه کمی دارد که باید تقویت شوند.

* نباید بودجه‌های پژوهشی قطع یا کم شوند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متاسفانه هر وقت با کمبود بودجه در کشور مواجه هستیم، اولین جایی که به ذهنمان می‌رسد که باید بودجه‌اش را قطع کنیم و برای سایر جاها در نظر بگیریم، بودجه پژوهش است که قطعاً خطا است و نه تنها نباید بودجه پژوهش قطع و کم شود بلکه باید گسترش پیدا کند و بیشتر شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: پژوهش‌‌ها باید به سمت کاربردی شدن پیش بروند و باید در بحث علوم انسانی بتوانیم از خروجی‌ها برای سیاست‌گذاری‌ و بهتر اداره کردن جامعه استفاده کنیم.

نادری یادآور شد: بودجه‌های پژوهشی باید در مراکز تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری‌ها افزایش داده شوند و مراکز باید این کار را به نحو احسن انجام دهند تا موضوع کاربردی کردن پژوهش در دستگاه‌ها اتفاق بیفتد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
دستور رئیس قوه قضاییه برای تحکیم آرامش
واکنش چین به عضویت فلسطین در سازمان ملل
دریافت ۱۰۰ هزار تتر برای فروش سوالات کنکور
هشدار به اسرائیل: خطا کردید و زلزله شد
هشدار نارنجی طغیان رودخانه‌ها در ۳ استان
طرح حمله اسرائیل علیه ایران اینگونه تصویب شد
معاون رئیس جمهور اسبق درگذشت +جزئیات
آقای بهجت می‌گفت این ذکر کیمیاست +فیلم
پژمان درستکار برترین مربی سال کشتی آسیا شد
حملات فسفری صهیونیست‌ها به جنوب لبنان +فیلم
قطار ملی ساخت ایران به‌زودی وارد مترو خواهد شد
وضعیت آخرالزمانی خیابان‌های دبی بعد از سیل +فیلم
سفر رئیس جمهور به استان سمنان
بن گویر خواستار اعدام زندانیان فلسطینی شد
ماجرای بامزه رحیم پور از تحقیر آمریکا +فیلم
شلیک پرسپولیس به ۳‌هدف با یک تیر!
برخورد محترمانه پلیس با یک خانم +فیلم
گریه شرور دو ریالی در لحظه دستگیری +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top