تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/10/24 - 12:24
کد خبر: 382503

دانشمندان استرالیایی واکسن کرونای "آکسفورد" را نمی‌خواهند

انجمن ایمنی شناسی استرالیا و نیوزیلند می‌گوید که دولت فدرال باید فوراً توزیع واکسن آسترازنکا(دانشگاه آکسفورد) را متوقف کند زیرا ممکن است این واکسن به اندازه‌ی کافی برای ایجاد ایمنی گروهی مناسب نباشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ تعدادی از دانشمندان استرالیایی نسبت به توزیع واکسن کرونای شرکت آسترازنکا که به طور مشترک با همکاری دانشگاه آکسفورد انگلیس توسعه یافته ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف توزیع این واکسن توسط دولت استرالیا شده اند.

لیندا سلوی(Linda Selvey)دانشیار دانشکده بهداشت در دانشکده پزشکی دانشگاه کوئینزلند(Queensland)می‌گوید: داده‌های منتشر شده در مورد اثربخشی واکسن آسترازنکا(آکسفورد) شامل تعدادی کمی از افراد است و همچنین نوع دوز مصرفی در این افراد متفاوت بوده. شرکت کنندگان کمی در بررسی‌ها دارای سنین بالای ۵۵ سال بودند، یک نوع دوز اثر بخش دوزی بود که ابتدا یک دوز کم و پس از هشت هفته دوز بیشتر دریافت کردند. اما به دلیل کم بودن آمار کسانی که واکسن را اینگونه دریافت کردند نمی‌توان از نتایج مطمئن بود.

دوز استاندارد این واکسن ایمنی ۶۲ درصدی می‌دهد اما این اطلاعات نیز دقیق نیستند. زیرا واکسن نتوانست تاثیری بر عفونت بگذارد و ایجاد ایمنی گروهی کند. گرچه این واکسن در کاهش بروز علائم در جوانان نقش داشته اما با توجه به اطلاعات به دست آمده زمان‌بندی تزریق و نوع دوز بندی واکسن هنوز به طور مناسبی تعیین نشده و ارزیابی‌های بیشتری مورد نیاز است.

حسن والی(Hassan Vally) دانشیار اپیدمیولوژی در دانشگاه لا تروب(La Trobe) می‌گوید: درحالی که باید انعطاف‌پذیر باشیم و در مقابل شواهد جدید عکس‌العمل نشان دهیم، اما همچنین باید مراقب باشیم و واکنش شدیدی نشان ندهیم. واکسنی که کارایی بهتری داشته باشد قطعا سودمندتر است. آنچه در یک سال گذشته یاد گرفته‌ایم اینست که ما در یک جهان فرضیه‌ای زندگی نمی‌کنیم. ما در یک دنیای واقعی بی‌نظم و در هم و بر هم زندگی می‌کنیم که ملاحظات لجستیکی و عملی زیادی در آن وجود دارد. جایی که عدم قطعیت در آن زیاد است و دانش ما نیز روزانه تغییر می‌کند. لازم به ذکر است که واکسن آسترازنکا طبق معیار سازمان بهداشت جهان ایمنی بالای ۵۰ درصد ایجاد می‌کند. اما بسیار مهم است که بتوانیم واکسن را در داخل کشور تولید و زنجیره تامین را در دورانی که مشکلات تامین واکسن در سراسر جهان وجود خواهد داشت تضمین کنیم. همچنین بسیار مهم است که واکسن بتواند در دمای معمول یخچال نگهداری و حمل شود.

دکتر راجر لرد Roger Lord) )یک مدرس ارشد (علوم پزشکی)  دانشکده علوم بهداشت در دانشگاه کاتولیک استرالیا و پژوهشگر بازدید کننده از بیمارستان پرنس چارلز (بریزبن) است می‌گوید:

سال گذشته ایمنی چندین واکسن کوید-۱۹ ۹۰ درصد اعلام شد اما این داده‌ها باتوجه به شرکت‌کنندگان کمی به دست آمده بود. در دسامبر سال ۲۰۲۰ ، مجله‌ی پزشکی لانست(The Lancet )گزارش داد که اثر واکسن آکسفورد و آسترازنکا ۶۲.۱ درصد پس از دو دوز واکسن است. اساساً، کارآیی بدست آمده برای یک گروه سنی از افراد را نمی‌توان به سنین کمتر ارزیابی شده یا سایر جمعیت‌ها تعمیم داد و بنابراین آزمایش‌های بیشتری مورد نیاز است. همچنین این نگرانی مطرح شده است که ۶۲.۱ درصد، برای ایجاد ایمنی گروهی کارایی ندارد و استفاده از واکسن آسترازنکا باید در استرالیا متوقف شود.

پروفسور آدریان استرمن(Adrian Esterman) رئیس آمار زیستی در دانشگاه استرالیای جنوبی می‌گوید: تصمیم گیری در مورد استفاده کامل واکسن آسترازنکا برای اکثر مردم استرالیا تصمیمی آسان نیست. اگر بعد از انجام آزمایشات فاز ۳ کامل، اثر آسترازنکا نزدیک به ۶۰٪ باقی بماند، دستیابی به ایمنی گروهی با استفاده از این واکسن امکان‌پذیر نخواهد بود.

پروفسور بروس(Bruce Thompson) تامپسون که رئیس دانشکده علوم بهداشت در دانشگاه سوینبرن( Swinburne) است می‌گوید: فقط چند واکسن وجود دارد که برای توزیع آماده هستند و بسیاری دیگر در مرحله تولید هستند. به نظر می‌رسد واکسن آسترازنکا به اندازه سایر موارد کارآمد نیست. با این حال، این به هیچ وجه نشان نمی‌دهد که بخشی از انبوه واکسن‌هایی که در حال حاضر یا در آینده در دسترس است، نخواهد بود. درست است که اگر واکسن به همان اندازه کارآمد نباشد، برای دستیابی به مصونیت گروهی نیاز به واکسیناسیون افراد بیشتری است.

دکتر ابرار چغتای(Abrar Chughtai) مدرس و مدیر برنامه کارشناسی ارشد هوش بیماری‌های عفونی(MIDI) در دانشکده بهداشت عمومی و پزشکی اجتماعی دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) سیدنی است می‌گوید: تصمیم گیری در مورد اینکه واکسیناسیون را با واکسنی با کارایی پایین( ۷۰ درصد) شروع کنیم و یا منتظر واکسن‌های بهتر(۹۰درصد)بمانیم کار دشواری است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
آیین واگذاری مالکیت تیم‌های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
بیش از ۳۰۰ جنازه از گورهای جمعی در غزه پیدا شده
محکومیت بدوی توماج صالحی به اعدام
اگر اسرائیل به رفح حمله کند فلسطینی ها به خواسته ۷۰ سال خود می‌رسند
روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
استخوان‌ها هنوز شهادت می‌دهند!
اعلام رسمی حضور حمید مطهری در کادر فنی تراکتور
پلیس اصراری به انتقال خودروهای توقیفی با جرثقیل ندارد
این خودرو ۵۵ میلیون تومان ارزان شد
ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
سال گذشته میانگین سن پدر و مادر در اولین فرزندآوری چقدر بود؟
چشم پوشی سفارت ایران در پاریس از پیگیری قضایی فرد حمله کننده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top