تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/11/06 - 17:51
کد خبر: 383782

ماجرای اعتراضات هفت تپه و تلاش دانشجویان عدالتخواه

دانشجویان بدون امکانات، بدون ابزار و بدون قدرت سیاسی خاصی در کنار کارگران هفت تپه قرار گرفتند، صدایشان شدند و کمک‌شان کردند. چنین کاری حتما در کنار جسارت و شجاعت؛ نیازمند قدرت تحلیل درست از مشکلات روز کشور و نحوه مطالبه‌گری درست است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ هفت تپه حالا دیگر کلمه غریبی برای مردم نیست آنقدر خبرها حول محور اتفاقات و حواشی آن زیاد بوده که نیازی به شرح ماجرا از اول نباشد؛ اما در این میان مهم مسئله‌ی جوانانی است که به مساله عدالتخواهی برای کارگران هفت تپه ورود کردند. چیزی که شاید در کنار اخبار دستگیری کارگران، حقوق پرداخت نشده آنها یا واگذاری شرکت هفت تپه به بخش خصوصی و ... کمتر به آن اشاره شده باشد؛ اما امروز رسیدن به یک وضعیت نسبتاً متفاوت از قبل برای این کارگران و یا دست‌کم شکل‌گیری بارقه‌های جدی از امید در میان آنان، مرهون دوندگی‌های همین جوانان است.

عدالتخواهی که به ثمر نشست

مشکل پرداخت حقوق کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مربوط به یک یا دو سال گذشته نیست بلکه بیش از یک دهه است که این کارگران هر زمان که حقوقشان پرداخت نمی‌شود و می‌بینند مدیران شرکت گوش شنوایی برای صدایشان ندارند به ناچار دست به اعتراض می‌زنند.

شاید بتوان گفت اولین اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به پرداخت حقوقشان طی سال‌ های 1384 و 1385 بود، که با شعار «ما کارگر هفت تپه‌ایم، گرسنه‌ایم، گرسنه‌ایم» صدای اعتراض خود را به مدیران و مسئولان وقت رسانند.

نخستین اعتصابات اخیر کارگران این مجموعه عظیم تولیدی به سال 97 برمی‌گردد که در آن سال گروه‌های مطالبه گر و دانشجو و طلبه به این مسئله برای دفاع از کارگران ورود کردند. ورود جنبش دانشجویی انقلابی به موضوع پیگیری مطالبات کارگران موجب شده تا این روزها کارگران اعتماد بیشتری به جنبش دانشجویی داشته باشند و برای رساندن صدای خود به مسئولان و رسانه‌ها از فعالان دانشجویی و دانشجویان انقلابی کمک بگیرند.

پیگیری مطالبات کارگران هپکو، آذراب، هفت‌تپه، ماشین‌سازی تبریز از جمله اقداماتی است که بسیج دانشجویی و دیگر تشکل‌های دانشجویی انقلابی در کارنامه خود دارند و این پیگیری‌ها نیز نتایج مثبتی را به همراه داشته است. دانشجویان بدون امکانات و بدون قدرت سیاسی خاصی در کنار کارگران هفت تپه قرار گرفتند، صدایشان شدند و کمک‌شان کردند. چنین کاری حتما در کنار جسارت و شجاعت؛ نیازمند قدرت تحلیل درست از مشکلات روز مردم و کشور و همچنین نحوه چگونگی مطالبه گری آن است. رفتن کنار کارگرانی که مسئولین دولتی می‌خواستند با برچسب‌های امنیتی مطالبات‌شان را دور بزنند و مطالبه گری دقیق و حساب شده از مسئولین بالا دستی حتما آتش به اختیار بودن را نیز می‌طبیده و نتیجه‌ی چنین اقدامی، تحسین رهبر انقلاب است. تحسینی که یکم خرداد سال 98، در جمع دانشجویانِ حاضر در حسینیه امام خمینی(ره) نثار تمام دانشجویانی شد که پیگیر مساله هفت‌تپه بودند.

ماجرای هفت تپه چه شد؟

مشکلات کارگران نیشکر با یکی دو سال مطالبه گری و اعتراض خاتمه نیافت و در سال‌های بعد نیز با وصول نشدن مطالبات کارگران و پرداخت نشدن حقوق این قشر مهم، دوباره کارگران را به اعتراض کشاند. حتی طی ماه‌های اخیر با خبر دستگیری تعدادی از کارگران و تجمعات آنها دوباره نام هفت تپه بر سر زبان‌ها آمد. شرکتی که روزی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شکر در کشور بود بعد از واگذاری به بخش خصوصی، هر روز شاهد اعتراض و اعتصاب کارگران شد. این شرکت در سال 94 به بخش خصوصی واگذار شد که از نظر بسیاری از کارشناسان، نمایندگان و صاحب‌نظران عرصه تولید و اقتصاد، «خصوصی‌سازی» در ایران در اکثر موارد به اهداف خودش نرسیده و با مشکل مواجه شده است که شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز نمونه‌ای از این دست است.

در سال 94 شرکت هفت‌تپه حدود 57 هزار تن شکر سفید تولید می‌کرد و حدود هشت هزار و 600 هکتار سطح زیر کشت داشت در حالی که امروز میزان تولید شکر به 19 هزار تن شکر زرد رسیده است و سطح زیر کشت آن به 6 هزار و 300 کاهش یافت.

متأسفانه این شرکت به نحو نامطلوب و غیراصولی بخش خصوصی واگذار شده و اکنون دغدغه کارگران به دو قسمت اصلی تقسیم می‌شوند. دغدغه اصلی و مهم‌ترین آن، حفظ بقای شرکت است چرا که مردم ما و شمال خوزستان این شرکت را مثل فرزند خود می‌دانند که ذره‌ذره دارد از بین می‌رود و دومین دغدغه مطالبات یعنی مطالبات صنفی و حقوق‌های معوقه و… است.

عمده نگرانی کارگران درباره فروش ماشین آلات و برخی اقدامات تخریبی در بافت گیاهی نیشکر هفت تپه است که برخی مدیران سعی دارند قبل از خلع ید، بخشی از ضرر خود را جبران کنند. بررسی کلی نشان می‌دهد، وضعیت نیشکر هفت تپه در شرایط نیمه مطلوب قرار دارد و مطالبه اصلی کارگران خلع ید مالک این شرکت است و کارگران امیدوارند هر چه سریعتر نتیجه هیات داوری فسخ مشخص شود.

برای بررسی بیشتر اقدامات اخیر بسیج دانشجویی در راستای احقاق حق کارگران هفت تپه به سراغ مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران رفتیم.

می‌دانستیم در این مسیر نباید درگیر دعواهای سیاسی شویم

نراقی مسئول بسیج دانشگاه تهران در خصوص اقدامات اخیری که توسط بسیج دانشجویی برای پرونده هفت تپه صورت پذیرفته است گفت: بسیج دانشجویی از سال 97 که ماجرای هفت تپه و تحصن های متعدد و مستمر کارگران آن در اعتراض به ناکارامدی و مشکلات مدیریت شرکت شکل گرفت؛ به این مساله ورود کرد. جنبش دانشجویی با  تحلیل دقیقی که از صحنه داشت و بلوغی که از فهم مسائل اصلی کشور به دست آورده بود می‌دانست که نباید درگیر دعواهای زرگری و سطحی سیاسی شود و نگاهش را حول مشکلات اصلی و اساسی مردم و کشور متمرکز کند‌‌‌. لذا دست روی مشکلات کارگری گذاشت که ماجرای هفت تپه یکی از آنها زود و ما به مسائل دیگری نظیر هپکو و ماشین سازی و دشت مغان و ... نیز ورود کردیم.

وی ادامه داد: طی این سال‌ها برای پیگیری مشکلات کارگران هفت تپه از بسیج دانشگاه تهران به صورت حضوری به آنجا رفتیم. ماجرای هفت تپه حالا به واسطه همین پیگیری‌ها در یک سال اخیر به نقاط پایانی خود می‌رسد. اما اعتراض جنبش و بسیج دانشجویی همچنان به این پرونده دارند در خصوص نحوه واگذاری این شکرت و تخلفات صورت گرفته در آن است و همچنین در خصوص اهلیت مدیریت این شرکت که به آن نقد داریم. به لحاظ تولیدی و کارآمدی نیز متاسفانه تولید شرکت چندین برابر کم شده است.

نراقی با اشاره به پیگیری‌های مجلس، قوه قضائیه و دیوان محاسبات در خصوص پرونده هفت تپه خاطرنشان کرد: در دغدغه سازی این نهادها نیز بسیج دانشجویی تاثیرگذار بود و بارها به صورت جداگانه خطاب به ریاست قوه قضائیه، دادستانی کل کشور، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و ارتباط و پیگیری از کمیسیون اصل90 در مجلس و ... این مساله را پیگیری کردیم و با بسیاری از آنها دیدار و حضورا خواستار رسیدگی شدیم.

ما همچنان پیگیر ماجرا هستیم

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران ادامه داد: با ارسال پرونده به هیئت داوری برای رای دادن به خلع ید یا عدم آن؛ ما هم در روزی که زمان برگزاری این جلسه بود با اعضای بسیج دانشجویی مقابل وزارت دادگستری که مکان تشکیل جلسه بود تجمع کردیم و همه فعالان جنبش دانشجویی در پرونده هفت تپه، مواضع خود را علام کردند. اما آن روز رای به عدم خلع ید داده شد و به نحوی توپ در زمین سازمان خصوصی سازی قرار گرفت و ما معتقدیم این سازمان باید نسبت به حکم اعتراض بزند. حالا سازمان خصوصی سازی به حکم هیئت داوری اعتراض زده و پرونده برای حکم نهایی در دست قوه قضاییه هست و امیدواریم خلع ید مدیریتی صورت پذیرد و شرکت هفت تپه به اصالت سابق خود بازگردد و کارگران مثل قبل کار کنند. ما به عنوان جنبش و بسیج دانشجویی همچنان از قوه قضائیه پیگیر این مساله هستیم و طی جلسات متعدد تا نتیجه دادن کار پیگیر خواهیم بود.

وی تاکید کرد: تنها هدف ما از همه این پیگیری‌ها جلوگیری از ظلمی است که به کارگران و صنعت کشور می‌شود. ما می‌خواهیم هم صنعت تولیدی کشور رونق پیدا کند و هم دست مفسدان اقتصادی که به خصوص سازی و واگذاری‌ها به دید قولک انتخاباتی نگاه می‌کنند، از این مجاری کوتاه شود‌. علاوه بر اینها ما انتظار داریم با کسانی که درپرونده این کارگران سنگ اندازی می‌کنند و سود و مفعتی از این راه می‌برند برخورد شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top