تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/11/15 - 09:20
کد خبر: 384724

شورای امنیت سازمان ملل درباره کودتای میانمار کاری انجام نداد

فرستاده سازمان ملل در میانمار بر برگزاری یک نشست فوق‌العاده در شورای امنیت برای تضمین احیای دموکراسی در این کشور تاکید کرد اما این نهاد اقدام سریعی درباره این کودتا انجام نداده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کریستین شرانر برگنر، سفیر سازمان ملل در امور میانمار که اکنون در اروپاست، قاطعانه کودتای نظامی در میانمار را محکوم کرد و گفت: شورای امنیت باید به صورت جامع نشانه‌ای شفاف را در حمایت از دموکراسی در میانمار ارائه کند و مطمئن شود که این کشور بار دیگر به ورطه انزوا سقوط نمی‌کند.

دیپلمات‌ها گفته‌اند که احیای دموکراسی در میانمار عامل کلیدی برای پیش نویس بیانیه‌ای بود که شورای امنیت سازمان ملل پس از نشست غیرعلنی قرار بود برای رسانه‌ها ارسال کند.

اما این بیانیه منتشر نشد چون نیاز به حمایت تمامی ۱۵ عضو شورای امنیت داشت و هیات‌های چین و روسیه در سازمان ملل گفتند که این بیانیه باید برای بررسی به مسکو و پکن ارسال شود.

فرستاده سازمان ملل در امور میانمار به شورای امنیت گفت که اعلام وضعیت فوق‌العاده توسط ارتش میانمار و بازداشت جمعی از رهبران این کشور از جمله آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار و ده‌ها قانونگذار و مقام‌های مدنی در جریان جلسه افتتاحیه پارلمان این کشور شوکه کننده است.

ارتش میانمار گفته که کودتا ضروری بوده چون دولت به ادعای ارتش در ارتباط با تقلب در انتخابات نوامبر رسیدگی نکرده است؛ حزب حاکم لیگ ملی برای دموکراسی میانمار به رهبر سوچی اکثریت کرسی را به دست آورده بود.

باربارا وودوارد، سفیر انگلیس در سازمان ملل نیز پس از نشست غیرعلنی گفت که سفرا درباره نگرانی‌های بین‌المللی ناشی از کودتا در میانمار صحبت کرده‌اند.

وی ادامه داد: ما نقش شرکای منطقه‌ای را در حل این بحران مورد اسقبال قرار دادیم که شامل کشورهای آ.سه.آن می‌شود.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز میانمار را یک همسایه دوست توصیف و ابراز امیدواری کرد که تمامی طرف‌های درگیر در بحران میانمار به صورت مناسب اختلافات را بر اساس قانون و قانون اساسی کنار گذاشته، حل و فصل و ثبات سیاسی و اجتماعی را در کشور حفظ کنند.

وی ادامه داد: هرگونه اقدامی از سوی جامعه بین‌الملل باید برای ثبات سیاسی و اجتماعی میانمار، پیشرفت به سوی سازش و صلح و اجتناب از افزایش تنش و درگیری باشد.

دولت آمریکا نیز اقدام ارتش میانمار را یک کودتا دانست که می‌تواند راهی به سوی تجدید تحریم‌ها و سایر اقدامات از سوی دولت واشنگتن علیه میانمار باشد.

با وجود آنکه مقام‌های آمریکایی و غربی ممکن است تحریم‌هایی را علیه میانمار وضع کنند، اما شورای امنیت سازمان ملل بعید است دست به این کار بزند چون احتمال دارد که چین آن را وتو کند.

در همین حال، سفیر استونی در سازمان ملل نیز به شدت کودتا در میانمار را محکوم و به ارتش این کشور تاکید کرد تا به قانون اساسی مصوب ۲۰۰۸ میانمار احترام بگذارد و اجازه دهد تا پارلمان منتخب کار خود را انجام داده و به روند صلح پایبند باشد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top