تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/03/12 - 10:31
کد خبر: 397043

در گفتگویی با «خبرنامه دانشجویان ایران» مطرح شد؛

اعتراض به نزدیکی زمان برگزاری کنکور سراسری و کارشناسی ارشد ۱۴۰۰

اعتراض به نزدیکی زمان برگزاری کنکور سراسری و کارشناسی ارشد ۱۴۰۰

با توجه به تغییر تقویم آزمون‌های سراسری و جابجایی تاریخ آزمون کارشناسی ارشد به مرداد ماه ۱۴۰۰ به دلیل حاد شدن شرایط کرونایی کشور و برگزاری آزمون کارشناسی ارشد پس از آزمون کارشناسی سراسری مشکلاتی برای داوطلبان مشترک این ۲ آزمون بوجود آمده است.

به گزارش خبرنگار سرویس صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ طبق آمار رسمی نزدیک به ۱۴۵ هزار داوطلبان کنکور اکثراً به دلیل ترس از ویروس کرونا کارت ورود به جلسه شرکت در کنکورهای سراسری سال ۱۳۹۹ را دریافت نکردند. همچنین سال گذشته سازمان سنجش قبل از برگزاری کنکور سراسری ۱۳۹۹ در پاسخ به این سوال که آیا تضمینی جهت سلامت جان داوطلبان وجود دارد پاسخ داد: «شرکت در کنکور سراسری اختیاری است.»

با اینکه سازمان سنجش کنکور سراسری ۱۴۰۰ را طی ۴ روز برگزار خواهد کرد ولی باید به این نکته توجه کرد که تعداد داوطلبان کنکور تجربی که قرار است در یک روز کنکور دهند حدود ۶۰۰ هزار نفر است و سایر کنکورها نیز جمعیت بسیار بالایی دارند در نتیجه افزایش تعداد روزهای برگزاری کنکور تاثیر چندان و مطلوبی را درپی نخواهد داشت.

اعتراض به نزدیکی انتخاب رشته کنکور سراسری و کارشناسی ارشد

آنچه که باعث طاقت‌فرسا شدن کنکور سراسری می‎شود، استفاده بیش از پنج ساعت از ماسک، دستکش و کاهش اکسیژن‌رسانی به مغز حین آزمون (حدود ۲۵۰ دقیقه مدت زمان پاسخگویی به سوالات کنکور تجربی و ریاضی است و علاوه بر آن داوطلبان یک ساعت قبل از شروع آزمون باید در حوزه امتحانی حاضر باشند زیرا درهای ورودی حوزه آزمون بسته خواهد شد) همه این عوامل، شرایط را برای داوطلبان سخت می‌کند و به تبع آن بسیاری از داوطلبان در طی یکسال گذشته روزها و ماه‌های پر تنشی را گذرانده‌اند، نمی‌توانند در وضعیت مناسبی آزمون دهند. در نتیجه عده بسیاری به نتیجه مطلوب نرسیده و به کنکور ۱۴۰۱ امید می‌بندند و این یعنی بالا رفتن جامعه آماری کنکور ۱۴۰۱ با شیب تند!

از یک سو، امسال واکسن کرونا کشف شده و واکسیناسیون به صورت گسترده آغاز شده و روز به روز اقشار بیشتری واکسن را دریافت می‌کنند و ستاد ملی کرونا با منطق کامل تعویق آزمون‌های وکالت، کارشناسی ارشد و دکتری را به تعویق انداخت؛ اما در خصوص آزمون سراسری که تعداد شرکت‌کنندگان آن بیشتر از آزمون‌های مذکور است به دلایلی تا به الان بدون تعویق بوده است.

از سوی دیگر، شرایط روحی داوطلبانی است که عزیزان خود را در این بحران از دست داده‌اند، داوطلبان ساکن در شهرهای پر خطر و همچنین بیماران تنفسی که نمی‌توانند به مدت طولانی از ماسک استفاده کنند، از جمله مواردی است که سازمان سنجش باید به آن توجه کند.

اعتراض به نزدیکی انتخاب رشته کنکور سراسری و کارشناسی ارشد

یکی از داوطلبان آزمون‌های ۱۴۰۰ به خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» گفت: «یکی از این مشکلات برای داوطلبانی ایجاد می‌شود که می‌خواهند در هر دو کنکور شرکت کنند، این داوطلبان می‌بایست در نظام قدیم یک ماه قبل از کنکور سراسری، در کنکور کارشناسی ارشد شرکت می‌کردند؛ قطعا تا قبل از برگزاری کنکور سراسری نتیجه‌ اولیه آزمون ارشد آمده بود و این جا قدرت انتخاب داشتند و می‌توانستند تصمیم بگیرند که در آزمون ارشد انتخاب رشته کنند یا اگر به انتخاب دلخواه نرسیده‌اند در کنکور سراسری را شرکت کنند و شانس خود را برای یک رشته دیگر در کارشناسی امتحان کنند.»

وی در ادامه گفت: «تا پیش از این‌ها قانون مشخص بود. هرکس یک دانشگاه را می‌توانست انتخاب کند اما امروز مشکلی که به وجود آمده این است که نتایج کنکور کارشناسی برای افرادی که اول در این آزمون شرکت کرده‌اند در مرداد ماه اعلام می‌شود و زمان محدودی برای انتخاب رشته دارند، اگر انتخاب رشته بکنند، که در صورت قبولی در کنکور ارشد که احتمالا جوابش ۲۰ روز بعد از کنکور سراسری می‌آید، دیگر حق انتخاب ندارند.»

در پایان باید اشاره کرد که شاید ویروس کرونا تا سال آینده در جامعه ایران همراه باشد اما حداقل با تعویق کنکور سراسری به شرایط ایمن‌تر و پس از واکسیناسیون افراد بیشتر، با تدابیر بهتری می‌توان این بحران را مدیریت کرد تا کنکورهای  برای همه داوطلبان در شرایطی عادلانه‌تر برگزار شود. همچنین در صورت عدم تعویق کنکور سراسری ۱۴۰۰، احتمالاً بسیاری از داوطلبان همانند سال گذشته بیشتر به دلیل ترس از ویروس کرونا در این کنکور شرکت نکنند.

گزارش از محمد رمضانی

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
سارینا
1400/03/13 - 15:41

گزارش تهیه کردن دردی دوا نمیکنه ، صدامون باشید صدامونو برسونید ، حتی سنجش نمیاد توضیح بده میخواد چیکار کنه واسه داوطلبین مشترک .. پارسال حرف از افزایش حوزه بود امسال همونم نیست ! پارسال کرونا جهش نداشت الان با این همه کرونای جهش یافته هندی ، افریقایی ، انگلیسی که قدرت سرایتشم بیشتره میخوان چیکار کنن واقعا ؟؟؟؟؟!!!!!!!
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top