تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/04/10 - 00:10
کد خبر: 400447

شرط سنی مانعی جدید پیش‌روی داوطلبان آزمون وکالت!

وضع این شرایط در آیین نامه جدید اعتراض بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون وکالت و جوانانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی در رشته حقوق هستند را به همراه داشت. این داوطلبان که اغلب ۲۲ یا ۲۳ سال دارند و آینده خود را در وکالت می‌بینند حالا با یک وقفه ۱ تا ۲ ساله برای شرکت در آزمون مواجه شده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، سه روز پیش بود که رئیس قوه قضاییه «آیین نامه جدید لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری» را ابلاغ کرد. آیین‌نامه‌ای که علاوه بر وضع برخی ضوابط تازه برای حرفه وکالت، شرایط و محدودیت‌های تازه‌ای نیز برای شرکت در آزمون وکالت و اخذ پروانه وکالت ایجاد خواهد کرد.

داشتن حداقل سن ۲۴ سال تمام و کسب نمره ۶۰ درصد از کل نمره آزمون دو شرط مهمی هستند که برای اولین بار در این آیین نامه ذکر شده‌اند. علاوه بر آن دو منبع متون فقه در حد تحریر الوسیله امام خمینی (ره) و حقوق اساسی براساس ماده ۴۱ این آیین نامه به منابع سوالات آزمون وکالت افزوده شده‌ است.

وضع این شرایط در آیین نامه جدید اعتراض بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون وکالت و جوانانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی در رشته حقوق هستند را به همراه داشت. این داوطلبان که اغلب ۲۲ یا ۲۳ سال دارند و آینده خود را در وکالت می‌بینند حالا با یک وقفه ۱ تا ۲ ساله برای شرکت در آزمون مواجه شده‌اند.

محدودیت سنی ۲۴ سال برای شرکت در آزمون وکالت مستند به «قانون وکالت» است

حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق رئیس دیوان عدالت اداری و سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به عنوان معاونتی که تدوین آیین‌نامه‌ها در قوه قضاییه را به عهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره علت تعیین محدودیت ۲۴ سال تمام برای شرکت در آزمون وکالت اظهار کرد: این آیین‌نامه در اجرای قانون وکالت است و اتفاقا در قانون بر روی محدودیت سنی ۲۵ سال تأکید شده است و این آیین نامه در اجرای آن قانون است و آن قانون نسخ نشده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا پیشتر چنین محدودیتی وجود نداشته است؟ گفت: اینکه این محدودیت بوده یا نه مسئله‌ای نیست و عیبی ندارد. مسئله این است که این نص قانون است. شما قانون وکالت را ببینید، این آیین نامه در اجرای آن است و ما نمی‌توانیم قانون را کم و زیاد کنیم.

طرف مطالبه مجلس است!

رئیس دیوان عدالت اداری در پاسخ به این پرسش که چه مرجعی می‌تواند این شرط را حذف کند، اظهار کرد: تنها مجلس می‌تواند این شرط را حذف کند.

اشاره سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه به بند ۳ ماده ۷ قانون وکالت، مصوب  ۱۳۱۵/۱۱/۲۵ است که تصریح می‌کند به اشخاصی که سن آنها کمتر از ۲۵ سال است، اجازه وکالت داده نمی‌شود.

با این حال تا پیش از این چنین محدودیتی برای شرکت در آزمون وکالت و اخذ پروانه وکالت از کانون‌های وکلا وجود نداشت اما آیین نامه مذکور که به نظر می‌رسد از آزمون وکالت ۱۴۰۰ اجرایی خواهد شد، این محدودیت را برای شرکت در آزمون در نظر گرفته است.

حال باید دید مجلس شورای اسلامی که مدت‌هاست در تلاش است تا موانع زائد برای اخذ پروانه وکالت را رفع کند، نسبت به این محدودیت تازه برای متقاضیان جوان اخذ پروانه وکالت چه موضعی اتخاذ خواهد کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top