تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/05/07 - 09:52
کد خبر: 403168

آمریکا «خشونت مرزی» بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان را محکوم کرد

شدت گرفتن تنش‌های باکو و ایروان در شرایطی انجام می‌گیرد که به رغم موافقت با آتش‌بس به میانجیگری مسکو بر سر منطقه قره باغ کوهستانی، در هفته‌های اخیر درگیری‌های مرزی بارها خبرساز شده و ارمنستان و جمهوری آذربایجان طرف مقابل را به نقض آتش‌بس متهم کرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک روز بعد از اعلامیه وزارت دفاع ارمنستان درباره کشته سه نظامی و جراحت دو نظامی این کشور در حمله جمهوری آذربایجان، آمریکا درباره درگیری‌های مرزی اخیر ایروان و باکو بیانیه صادر کرد.

به گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه این کشور درباره تنش‌های اخیر باکو و ایروان  بیانیه‌ای با این عنوان منتشر کرد: «تشدید خشونت در امتداد مرز بین‌المللی بین ارمنستان و آذربایجان».

در این بیانیه آمده است: «ادامه تنش‌ها در امتداد مرز ارمنستان-آذربایجان تاکیدی بر این واقعیت بود که تنها یک راه‌حل جامع که به همه موضوعات اختلافی بپردازد می‌تواند سبب عادی سازی روابط بین دو کشور و زندگی آزادانه و مسالمت آمیز مردم این منطقه شود».

ند پرایس افزود: «ایالات متحده از ارمنستان و آذربایجان می‌خواهد در اسرع وقت به مذاکرات اساسی تحت نظارت گروه کاری مینسک سازمان همکاری و امنیت در اروپا برگردند تا به یک راه حل سیاسی بلندمدت برای این منازعه برسند».

بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یک روز بعد از انتشار خبرها درباره درگیری‌های شدید مرزی بین نظامیان جمهوری آذربایجان و ارمنستان صادر کرد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع ارمنستان، در نتیجه حمله روز چهارشنبه (دیروز) ارتش جمهوری آذربایجان، سه نظامی ارمنستانی کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.

شدت گرفتن تنش‌های باکو و ایروان در شرایطی انجام می‌گیرد که  به رغم موافقت با آتش‌بس به میانجیگری مسکو بر سر منطقه قره باغ کوهستانی، در هفته‌های اخیر درگیری‌های مرزی بارها خبرساز شده و ارمنستان و جمهوری آذربایجان طرف مقابل را به نقض آتش‌بس متهم کرده‌اند.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری، با وساطت روسیه بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق رسیدند.

بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و مسیر زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند. در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی، کریدور لاچین را (به عرض پنج کیلومتر) ‌برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top