تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/05/07 - 09:54
کد خبر: 403169

مسکو: آمریکا در مأموریت افغانستان شکست خورده است

این مقام دفاعی روسیه با ابراز نگرانی از احتمال قدرت گرفتن تروریست‌های داعش در منطقه گفت: «یکی از نگرانی‌های ویژه، تقویت جایگاه داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی است که به افزایش تهدید نفوذ آن‌ها به کشورهای همسایه منجر شده است».

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز گذشته (چهارشنبه) در سفر خود به تاجیکستان تصریح کرد که مأموریت ایالات متحده و ناتو در افغانستان شکست خورده است و اوضاع تحت کنترل دولت «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان نیست.

بر اساس گزارش خبرگزاری «ANI» هند، شویگو روز گذشته طی سخنرانی در نشست سازمان همکاری شانگهای (SC0) تصریح کرد که جدیدترین تحولات در مناطق مرزی افغانستان و مهاجرت عظیم افغان‌ها به تاجیکسان و ازبکستان نشان می‌دهد که توافقات میان ایالات متحده و طالبان «در حال اجرا نیست».

وی با اشاره به این که طالبان کنترل مناطق وسیعی از افغانستان را به دست گرفته است، ادامه داد که اوضاع در افغانستان «به سرعت در حال بدتر شدن است و عملاً در حال خارج شدن از کنترل مقامات است. طالبان کنترل اکثر مناطق را به دست گرفته‌اند».

این مقام دفاعی روسیه با ابراز نگرانی از احتمال قدرت گرفتن تروریست‌های داعش در منطقه گفت: «یکی از نگرانی‌های ویژه، تقویت جایگاه داعش و دیگر سازمان‌های تروریستی است که به افزایش تهدید نفوذ آن‌ها به کشورهای همسایه منجر شده است».

روز گذشته گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر این که بیش از ۱۵۰۰ نظامی از روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در رزمایش مشترک در منطقه نظامی «حرب میدون» در ۲۰ کیلومتری مرز افغانستان که قرار است بین ۵ تا ۱۰ اوت (۱۴ تا ۱۹ مرداد) برگزار شود، شرکت خواهند کرد. (جزئیات بیشتر)

اخیراً شویگو و «شرالی میرزو» وزیر دفاع تاجیکستان در تماسی تلفنی درباره اقدامات مشترک برای مقابله با تهدیدهایی که از سوی طالبان در منطقه مرزی تاجیکستان و افغانستان ایجاد شده، صحبت کرده بودند.

روسیه  اخیراًمتعهد شده است تا به تاجیکستان برای ایجاد نقاط دیده‌بانی مرزی کمک کند. صدها نیروی افغانستانی اوایل ماه جاری و در پی پیشروی نیروهای طالبان به تاجیکستان پناه بردند. نیروهای طالبان در حال حاضر چند منطقه و پایگاه مرزی با تاجیکستان را در کنترل دارند. تاجیکستان بعد از آن، این نیروهای افغانستانی را با یک پرواز به کابل اعزام کرد.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد.

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

همزمان با این خروج، حملات طالبان در بخش‌های مختلف افغانستان افزایش یافته و تنها در دو ماه گذشته، نزدیک به ۲۰۰ شهرستان به دست این گروه سقوط کرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top