تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/07/12 - 15:53
کد خبر: 409883

خزعلی:

ما از غرب طلبکاریم

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: یکی از اشکالات جدی معاونت امور زنان، حاکم بودن فضای سیاست‌زدگی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، انسیه خزعلی در اولین نشست خود با دانشجویان در دانشگاه الزهرا(س) ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری، پیرامون نقش پررنگ پیام‌رسانی حضرت زینب(س) از واقعه‌ی کربلا اظهار کرد: به مناسبت حضور در جمع بانوان عزیز باید یادی کنیم از زینبی که در مواضع مختلف و در جایگاه‌های گوناگون، نمودی از زن مسلمان تراز اسلام و اهل بیت را ارائه می‌دهد که هم در موضع مبارزه و مجاهده در ساحت جهاد می‌ایستد و استقامت می‌کند و هم در موضع مدیریت و تدبیرگری در میان اسرا توانمندی یک زن را به منصه ظهور می‌رساند و هم در بحث رسانه و مدیریت زیبای رسانه به گونه‌ای که عکس آن برنامه و اهدافی که یزید طراحی و خط‌دهی کرده را جهت‌دهی می‌کند و به یک پیروزی ماندگار می‌رسد.

ما از غرب طلبکاریم

وی افزود: این درس بزرگی است که در تاریخ برای ما از حرکت زنان اهل بیت باقی مانده است. حضرت زینب(س) یک نمونه است. حضرت زهرا(س) هم در جایگاه خودشان و سایر زنان اهل بیت نمونه‌های بسیاری را شاهد هستیم. ان‌شاءالله این‌ها الگو باشند برای ما و وقتی خواستیم زن و جایگاه او را تعریف کنیم، این الگو‌ها را از یاد نبریم.

خزعلی با بیان این که تاکنون سیاست‌زدگی در معاونت زنان حاکم بوده تاکید کرد: این یکی از اشکالات جدی معاونت است. تشریفاتی بودن و نداشتن قدرت اجرا نیز از دیگر مشکلات است. البته معاونت می‌تواند از نظر نظارت بر اجرا و پیگیری اجرا خیلی قوی‌تر از این باشد و همچنین می‌تواند بازوهایی در اجرا داشته باشد که تاثیر سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که دارد را ببیند، رصد و پیگیری کند.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور به مهم‌ترین برنامه‌های خود اشاره کرد و گفت: تلاش ما بر این است که در مسئله زنان اول بحث ترمیم را داشته باشیم. آسیب‌هایی که در مسائل زنان و خانواده وجود دارد کم نیست و این آسیب‌ها را باید کنترل کرد تا گسترش پیدا نکند.

وی افزود: این آسیب‌ها را باید در مرحله بعد ترمیم و کم کرد. این که بگوییم به طور کامل از بین برود شاید بیشتر آرمانی و شعاری باشد. بسیار سخت است آسیب‌هایی را که در طول سالیان متمادی ایجاد شده و با عوامل گوناگون پیوند خورده را به یکباره از بین برد. اما باید کنترل، کم و درمان شود.

خزعلی با اشاره به الگوی سوم زن اظهار کرد: در مرحله بعد باید ارتقا را در مسئله زن و خانواده با شاخص‌هایی که تعریف خواهیم کرد و با همان نگاه الگوی سومی که برای زن تعریف شده و با همان نگاه سبک زندگی ایرانی اسلامی که برای خانواده تعریف شده، داشته باشیم. مرحله بعد به تعالی و رسیدن به آن جایگاه آرمانی خواهد بود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره جایگاه ایران در فضای بین الملل تاکید کرد: ما در کل جهان حرف‌های زیادی داریم. متاسفانه در سطح بین‌الملل همیشه ما را به گونه دیگری نشان دادند و همیشه مورد تهاجم بودیم و همیشه حالت تدافعی به خودمان گرفتیم.

وی با بیان این که ما از غرب طلبکار هستیم تصریح کرد: خیلی از حقوق زنان و کودکان در جهان پایمال می‌شود ولی عکس این را در مورد ما سعی کردند تبلیغ کنند و سعی کردند شبهه‌هایی را در مورد زن مسلمان و قوانینی که برای او هست، وارد کنند. ما هیچ گاه نتوانستیم کار مناسب را در این زمینه انجام دهیم.  در این زمینه نیاز داریم به کارهای خوب هنری و کارهایی که به زبان روز باشد و بتواند حقیقتا فداکاری‌ها و توانمندی‌های زن را به جهان نشان دهد.

خزعلی به اهمیت پرداختن به زنان حاضر در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: شما ببینید کتاب‌هایی که در حوزه دفاع مقدس نوشته شده هیچ کدام به فیلم تبدیل نشده است. هیچ کدام از آن‌ها به کار رسانه‌ای تبدیل نشده است. قدرتی که زنان ما در صحنه‌‌های مختلف از خود نشان داده‌اند خیلی می‌تواند تاثیر گذار باشد.

وی با اشاره به دیدار خود با خانم هاشمیه درباره غفلت از زنان ورزشکار گفت: چرا باید زنان ما با کسب افتخار مدال طلا برای باید در شرایط نامناسبی زندگی کند؟ آیا واقعا این تفاوت بین زن و مرد وجود دارد و یا مردان ما هم این شرایط سخت را دارند؟ این‌ها مواردی است که حتما پیگیری می‌کنیم و حمایت‌های ویژه را از زنان ورزشکار خود خواهیم داشت.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، درباره ستاد ملی زن و خانواده تصریح کرد: اگر این ستاد فعال شود که از مطالبات رهبری است و مکرر فرموده‌اند که دستگاه‌ها، به صورت فراقوه‌ای به بحث زنان بپردازند و پیگیر مسائل زنان باشند و مطالبه کنند.

خزعلی تاکید کرد: در مسائل زنان قوانین کمی نداریم ولی اجرا نمی‌شود. خیلی از قوانین از جمله قوانین تسهیل ازدواج و صندوقی که برای ازدواج جوانان درنظر گرفته شده، شما می‌بینید که 16 سال پیش تصویب اما اجرا نشده است. اگر  بتوانیم همان قوانین موجود را هم اجرا کنیم خیلی جلو هستیم.

وی پیرامون برچسب فمینیست زدن به فعالان حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: چارچوب‌ها و الگوی سوم ما مشخص است. ما وظیفه داریم اسلام را آنگونه که هست معرفی و در اجرا استفاده کنیم و سلیقه‌های خودمان را بر آن بار نکنیم. گاهی اوقات سلیقه‌های شخصی ماست که رنگ اسلامی به آن می‌دهیم. باید از این مورد پرهیز کرد.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور درباره اهمیت بحث‌های حقوقی بیان کرد: خوشبختانه آقای محسنی‌اژه‌ای نگاه مثبتی دارند و حتما ما قوانین را پیگیری می‌کنیم. چرا که بحثی که الان مطرح است و رهبر انقلاب هم روی آن تاکید دارند عدالت است و فرمودند پیوست عدالت برای تمام قوانین باشد. عدالت در اسلام اصل است و هر کدام از قوانین چه ظلم به زن و چه ظلم به کودک باشد باید اصلاح شود.

وی افزود: ما وقتی از عدالت صحبت می‌کنیم چیزی فراتر از عدالت جنسیتی در نظر داریم. فقط نمی‌خواهیم بگوییم مرد یا زن. عدالتی که تمام اعضای خانواده اعم از مرد، زن و کودک را فرا بگیرد. ما اگر جایی به مردان هم ظلم شود وظیفه داریم جلوی این ظلم را بگیریم. فلذا در زمینه عدالت هیچ فرقی بین زن و مرد نیست‌. این دولت، دولت مردمی است و مردم هم باید مجری باشند، هم منتقد و ناظر. لذا همه دوستان طرح‌های خود را ارائه دهند.

خزعلی با بیان این که زنان فرهیخته و توانمندی در یاسوج حضور دارند تصریح کرد: من با دیدن این زنان به این فکر کردم چرا ما از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم. با کمی حمایت و هدایت در مسیری که به نتیجه برسد، خیلی خوب می‌شود از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تاکید بر این نکته که هر کسی باید در حیطه تخصصی خودش کار کند و مسئولیت بپذیرد تصریح کرد: در معاونت زنان تلاش این بوده که چنین امری محقق شود. کسی که کاری را می‌پذیرد که در آن تخصص ندارد، غیر متعهد است. اگر تعهد داشته باشد، سعی می‌کند کاری را که از عهده آن برمی‌آید را بپذیرد.

خزعلی در خصوص تزاحم نقش‌های زنان اظهار کرد: این تزاحم باید به تضارب تبدیل شود و این نقش‌ها باید همدیگر با به گونه‌ای تکمیل کنند.

وی پیرامون خودکشی‌های زنان و دختران تاکید کرد: من همیشه تاکید می‌کنم که اگر اطلاعاتی از مناطق می‌آورید، جامع باشد. اگر خودکشی در یک منطقه وجود دارد بررسی کنید که چقدر آقایان خودکشی دارند و چقدر خانم‌ها و بعد ما قضاوت کنیم چون معمولا الان حمله تبلیغاتی دشمن روی خانم‌ها است. در بعضی مناطق شاهد بودم که آمار خودکشی پسران بیشتر از دختران بوده است.

معاون زنان و خانواده رئیس جمهور پیرامون خوابگاه دختران و متاهلی تاکید کرد: این مسئله بسیار مهم است و باید برای آن برنامه ریزی شود. یکی از بهترین خوابگاه‌هایی که در دانشگاه الزهرا (س) ساخته شده، در دوره ریاست بنده بوده و فکر می‌کنم با هیچ خوابگاهی در ایران قابل مقایسه نباشد.

خزعلی در مورد دریافت حقوق کمتر زنان نسبت به مردان تاکید کرد: من سراغ ندارم. اگر جایی دیدید به بنده منتقل کنید. مگر حق اولادی که به مرد داده می‌شود به این دلیل است که هزینه منزل و نفقه بر عهده مرد است. اگر جای دیگری غیر این دیدید، اعلام کنید.

وی در خصوص زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: از آسیب‌های جدی جامعه است که به دنبال آن هستیم. تعبیر مقام معظم رهبری این است که این‌ها عائله حکومت هستند و ما در برابر این‌ها مسئولیت داریم.

خزعلی درباره دلایل افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار بیان کرد: این موارد با افزایش سن ازدواج و تجردهای قطعی پیش می‌آید. البته علت‌های دیگری از جمله حوادث و طلاق نیز موثر است. اگر بودجه دولت اجازه دهد به دنبال این هستیم که حتی اگر همه زنان را نتوانیم بیمه کنیم، کسانی که چند فرزند دارند را بتوانیم بیمه کنیم. امیدواریم هم زنان خانه‌دار و هم زنان سرپرست خانوار بتوانند از این بیمه استفاده کنند.

وی تاکید کرد: یک میلیون و خرده‌ای از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد هستند که اگر همین‌ها را هم بتوانیم بیمه کنیم، کار بزرگی است.

خزعلی در نقد ارائه‌ی الگوی قهرمان برای زنان و دختران تصریح کرد: باید الگویی که ارائه می‌دهیم در دسترس و قابل وصول باشد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری از برگزاری جلسات بحث‌های آزاد درباره مسائل زنان خبر داد و گفت: بنا داریم بحث‌هایی آزاد را هر دو هفته یک بار، به صورت حضوری و مجازی با حضور صاحبنظران داشته باشیم. گاهی اوقات در همین اظهارنظرها راهکارها و پیشنهادات خوبی را دریافت می‌کنیم.

خزعلی در خصوص هویت مستقل دختران در خانواده تاکید کرد: ممکن است امکان ازدواج برای بسیاری از دختران فراهم نشود. ما نباید دختر را فقط در قالب خانواده تعریف می‌کنم و نتوانیم او را به صورت مستقل ببینیم.

او درباره عدم ازدواج برخی دختران دهه شصت اظهار کرد: خیلی از عدم ازدواج‌ها به دلیل مسائل فرهنگی است نه مسائل مادی. همه این‌ها هم مربوط به زنان نیست. بخش عمده‌ای از این‌ها مربوط به مردان است. یک کار فرهنگی جدی نسبت به مردان باید انجام بگیرد. بالا رفتن سن ازدواج و تجرد چه در مردان و چه در زمان از آسیب‌های جدی جامعه ما است که در بحث جمعیت بسیار تاثیر گذار است.

خزعلی با بیان اینکه اصلا نمی‌خواهیم نگاه سیاسی داشته باشیم تصریح کرد: ما باید فضا را باز بگذاریم تا همه بیایند. درب معاونت زنان به روی همه زنان باز هست که بیایند و نظرات و طرح‌های خود را ارائه دهند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره وزارتخانه شدن معاونت زنان و خانواده تصریح کرد: این موضوع خیلی وقت است مطرح است اما این را توجه داشته باشید که وزارتخانه شدن به گونه‌ای محدود شدن هم هست. چون مسائل زنان نمی‌تواند به یک وزارتخانه محدود شود و این مسائل در بسیاری از وزارتخانه همچون ارشاد، آموزش و پرورش، کار و بسیاری دیگر پراکنده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
آیین معارفه رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت بهداشت +فیلم
زمان برگزاری ۲ دیدار تیم ملی فوتبال ایران مشخص شد
اتهامات تتلو اعلام شد
خادمی نجم‌الدین شریعتی در حرم رضوی(ع) +فیلم
طنین صدای اذان در تجمع اعتراضی دانشجویان آمریکایی +فیلم
تراکتور به دنبال بزرگترین بمب آلمانی تاریخ لیگ برتر
یامگا با شکل و شمایل جدید در تمرین استقلال
همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد +جزئیات
تصمیم خطرناک چند ستاره پرسپولیس در رختکن
مراحل طلاق توافقی در سال ۱۴۰۳
بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
افزایش کرایه‌ها بیش از ۴۵ درصد تخلف است
آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال تحصیلی جدید از فردا
مهلت دریافت کارت کنکور فردا به پایان می‌رسد
آگهی‌های مسکن در دو پلتفرم «شیپور» و «دیوار» حذف می‌شود؟
سرلشکر باقری: همه سناریوها را بررسی می‌کنیم
فیلم آتش‌سوزی در یکی از کارخانه‌های قم +فیلم
سرانجام دختر فوت شده در مترو تجریش +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top