تاریخ انتشار: شنبه 1400/08/22 - 17:06
کد خبر: 413758

زاکانی:هیچ تحولی جز بر محور مردم، شدنی و ماندگار نیست

شهردار تهران گفت: هیچ کاری بدون حضور مردم و هیچ تحولی جز بر محور مردم، شدنی و ماندگار نیست و تلاش مدیریت شهری این است که مردم را به صحنه بیاورد و بر مدار نخبگان تحول بزرگی را رقم زند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ علیرضا زاکانی شهردار تهران و نایب رئیس سازمان متروپلیس در نشست مجازی «جایزه جهانی گوانگجو» که ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۰ با موضوع اهداف توسعه پایدار و مدیریت شهری برگزار شد، با بیان اینکه ما در شهرها دارای یک میراثی هستیم که از گذشتگان برای ما برجای مانده است، گفت: به طبع در احوال گذشتگان تا به امروز که نگاه می‌کنیم، کارهای بسیار خوبی را می‌بینیم که باید بر آنها تکیه کنیم و بر آنها بیفزاییم. عیوب و نقص‌هایی را مشاهده می‌کنیم که به بهترین وجه باید از آنها عبرت بگیریم و پرهیز کنیم. این میراثی که امروز در دست ماست آن فاصله‌ جدی و افقی را که باید به آن سمت و سو حرکت کنیم را برای ما یادآوری میکند که ما در هر کلانشهری یک افق مطلوب داریم، که در آن با عنایت به شعار اجلاسیه که توسعه‌ پایدار و حکمرانی شهری است، آن مطلوب را باید ترسیم کنیم و بتوانیم گام به گام خودمان را به آن نزدیک کنیم.

زاکانی:هیچ تحولی جز بر محور مردم، شدنی و ماندگار نیست

زاکانی هرکدام از شرکت کنندگان در این نشست را حامل یک اعتقاد، سنت، باور و میراث بزرگ ملی دانست و افزود: در هر کلانشهری می‌توانیم در جهت تحقق ایده آل‌های آن سنت و میراث بزرگ گام برداریم و مطلوبی را بسازیم به مثابه یک گل در یک گلستانی که در سراسر جهان در کنار هم یک بوستان با طراوتی را به نمایش بگذارد. هر مجموعه‌ای در جهت الگو شدن تلاش می‌کند و در این تلاش و کوششی که انجام می‌دهد، هم میتواند گوی سبقت را از سایر جوامع برباید و هم میتواند یک درس و آموزه‌ای را برای دیگران فراهم کند.

وی درس نخست را نیاز متقابل شهرها به یکدیگر معرفی کرد و افزود: بر این اساس هر کداممان برخلاف داشتن اعتقادها، سنت ها، باورها و داشته‌های ملی متنوع می‌توانیم در کنار هم به سمت مطلوبی که به آن باور داریم حرکت کنیم و یک نقش نمای زیبایی را در منظر و مرعای عموم مردم و جهانیان قرار بدهیم. این نوع نگاه یک ضرورت اساسی است و دقیقا درمقابل نگاهی قرار دارد که کسانی که به دنبال استعمار سایر ملت‌ها هستند و استکبار و خوی استکباری را در جهان دنبال می‌کنند، بدنبال این هستند که دیگران را در سیطره‌ خودشان بگیرند و فرهنگ و داشته‌ها و میراث دیگران را به یغما ببرند و آنها را مانند خودشان قرار بدهند، و با این یکپارچه سازی دنبال امیال خودشان هستند.

شهردار تهران اضافه کرد: لذا ما ضمن نفی این نوع فکر، توجه به آن فکر برتر را داریم، اینکه هر ملتی یک بوی و عِطری دارد و پیوستگی ملت‌ها باهم امکانی را فراهم میکند که ما بتوانیم در کنار هم یک بوستان باطراوتی را بسازیم و به هم کمک کنیم، از هم درس بگیریم، تا در نهایت بتوانیم یک زندگی بهتر و یک شرایط مطلوبتری را در جوامع خودمان داشته باشیم.

زاکانی با بیان اینکه در هر کلانشهری سه جزء شهر، شهروند و شهرداری مورد دقت و مطمع نظر است، گفت: هر شهری در هر نقطه‌ای که ایستاده باشد، یک فاصله‌ معناداری را با نقطه‌ مطلوب و آرمانی خودش دارد و بی شک شهری می‌تواند در مسیر رشد و تکامل گام بردارد که شهروندان در صحنه و با قبول مسئولیت‌های اجتماعی را در درون خودش داشته باشد و مدیران شهری عالم و معتقد و خدمتگزاری را پیرامون خودش ببیند. لذا تلاش ما این  است که شهر را به مثابه یک مجموعه‌ به هم پیوسته در مسیر تکامل قرار بدهیم و با رشد یافتگی یک شهر الگو بسازیم.

وی تصریح کرد: ما در تهران قصدمان این است که یک الگوی بزرگی را مبتنی بر اعتقادات، سنت‌ها و داشته‌های ملی خودمان برپا کنیم که خود امکان بزرگی را برای دیگران فراهم خواهد کرد.

شهردار تهران شهروندان را نقطه‌ عطف فعالیت ها معرفی کرد و افزود: هیچ کاری بدون حضور مردم و هیچ تحولی جز بر محور مردم شدنی و ماندگار نیست. تلاش ما این است که مردم را به صحنه بیاوریم و کوشش ما این است که بر مدار نخبگان، با حضور مردم بتوانیم آن تحول بزرگ را رقم بزنیم.

وی سومین نکته را تبدیل شهرداری از یک نهاد خدماتی ابتدایی به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی دانست و افزود: باید بتوانیم مدیریت و حکمرانی واحد شهری را آن گونه دنبال کنیم که ماحصل این حرکت، یک پیوستگی جدی بین خدمتگزاران مردم در مدیریت شهری، بین مردم عزیز و بین شهر و جامعه‌ ما برقرار بشود، تا بتوانیم یک الگوی سالم و درستی را برای تقدیم داشته باشیم.

بر اساس این گزارش پنجمین دوره جایزه جهانی گوانگجو (Metropolis) همزمان با کنگره جهانی متروپلیس به صورت آنلاین و به میزبانی شهر گوانگجو با هدف شناسایی نوآوری در بهبود پایداری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در شهرها و ارتقاء رفاه و کیفیت زندگی شهروندان برگزار شد.

جایزه جهانی گوانگجو از سال ۲۰۱۲ به صورت دو سالانه برگزار می‌شود. در پنجمین دوره‌ این مسابقه ۲۷۳ درخواست پروژه از ۱۷۵ شهر در ۶۰ کشور دنیا دریافت شده بود که از برگزیدگان این مسابقه قدردانی شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق برنامه‌های فرهنگی
حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
اعمال محدودیت های ترافیکی راهپیمایی مردمی حمایت از اقدام سپاه
مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
به بهانه اختلال در کار؛ گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
پلمب ۱۰ مؤسسه پایان نامه فروشی در روزهای آینده
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top