تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/09/04 - 14:01
کد خبر: 415073

ارمنستان موضع ایران درباره «تخطی‌ناپذیری مرزها» را ستود

طبق اعلام وزارت خارجه ارمنستان، «آرارات میرزویان» وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با وزیر خارجه ایران، مواضع تهران در قبال «تخطی‌ناپذیری ناپذیری مرزها» را مورد تحسین قرار داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، وزارت خارجه ارمنستان درباره تماس تلفنی چهارشنبه شب (دیشب) حسین امیرعبداللهیان و آرارات میرزویان وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان بیانیه صادر کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های ارمنستانی، وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد که آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان روز چهارشنبه (دیروز) با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفتگوی تلفنی داشت.

به گزارش «آرکا» در این بیانیه آمده است که میرزویان و امیرعبداللهیان در مورد مسائل امنیتی منطقه‌ای مورد علاقه دوجانبه ارمنستان و ایران گفتگو کردند.

به گفته وزارت خارجه ارمنستان، میرزویان همتای ایرانی خود را «در جریان آخرین تجاوزات نیروهای مسلح (جمهوری) آذربایجان به حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان قرار داد».

اشاره این وزارتخانه به درگیری‌های شدید بیست و پنجم آبان ماه ارمنستان و جمهوری آذربایجان  بود که طی آن هر دو طرف تلفات دادند و طبق معمول چند ماه اخیر، ایروان و باکو طرف مقابل را به «اقدامات تحریک‌آمیز و نقض توافق آتش‌بس» متهم کردند.

طبق بیانیه وزارت خارجه ارمنستان، میرزویان به امیرعبداللهیان گفت: «تجاوز اخیر (جمهوری) آذربایجان به ارمنستان تهدیدی جدی برای تلاش‌هایی است که به دنبال برقراری امنیت و ثبات در منطقه هستند».

میرزویان همچنین «از موضع ایران در قبال تمامیت ارضی ارمنستان و تخطی‌ناپذیری مرزها قدردانی کرد».

بنا بر روایت وزارت خارجه ارمنستان، وزرای خارجه دو کشور همچنین با اشاره به تعدادی از موضوعات مرتبط با همکاری‌های چند جانبه ارمنستان و ایران، آمادگی خود را برای تلاش به منظور تعمیق بیشتر روابط اعلام و در خصوص گسترش روابط در حوزه‌های تجاری، زیرساختی و انرژی تبادل نظر کردند.

در بخش پایانی بیانیه آمده است: «طرفین (میرزویان و امیر عبداللهیان) همچنین بر اهمیت همکاری در راستای یک توافق چند جانبه برای ایجاد کریدور حمل و نقل بین‌المللی "خلیج فارس-دریای سیاه" تاکید کردند».

پیشتر وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره تماس تلفنی حسین امیرعبداللهیان و آرارات میرزویان توضیحاتی داده بود.

طبق اعلام وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، دو وزیر خارجه در خصوص موضوعات مختلف از جمله روابط دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی و کمیسیون مشترک اقتصادی، نشست سران اکو که قرار است در عشق آباد برگزار شود و همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به بحث و رایزنی پرداختند.

امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی با تأکید بر سیاست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم پذیرش تغییر در مرزهای کشورهای منطقه، از درگیری‌های نظامی اخیر در منطقه قفقاز ابراز نگرانی کرد و خواستار خویشتنداری و احترام به تمامیت ارضی شد.

تاکید امیرعبداللهیان درباره تغییر ناپذیری مرزهای کشورهای منطقه در ادامه هشدارهای ایران در خصوص هرگونه توسل به زور برای تغییر مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام شده است.

رایزنی وزیر خارجه ارمنستان با همتای ایرانی در شرایطی انجام شده که قرار است نشست سران ایروان، باکو و مسکو به میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ۲۶ نوامبر (پنجم آذر) برگزار شود.

کاخ کرملین پیشتر اعلام کرده بود، نشست پوتین، نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان برای بررسی «گام‌های بعدی برای تقویت ثبات و برقراری زندگی مسالمت‌آمیز در قره‌باغ کوهستانی» برگزار می‌شود.

میزبانی پوتین از پاشینیان و علی اف در ادامه تلاش‌های روسیه به منظور حل تنش‌ها و درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان انجام می‌شود.

روسیه سال گذشته توانست پس از میانجیگری با ارمنستان و جمهوری آذربایجان، سران دو کشور را به امضای توافق بر سر آتش‌بس سوق دهد و جنگ ۴۴ روزه سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان یافت.

مقام‌های جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد کریدور ادعایی «زنگه‌زور» روی آوردند و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم در سفر به باکو این ادعاها را تکرار کرد.

این ادعاها در شرایطی مطرح شده که در توافق آتش‌بس، ارمنستان پذیرفته که مسیرهای بسته حمل و نقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان را باز کرده و امنیت حمل و نقل در مسیرهای مذکور را تضمین کند اما در هیچ کجای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف این مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top