تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/04/06 - 17:18
کد خبر: 436595

عرضه مسکن استیجاری، راهکاری جدی برای بازار آشفته اجاره‌بها

عرضه مسکن استیجاری، راهکاری جدی برای بازار آشفته اجاره‌بها

کاهش عرضه نیز سومین علل وضعیت نامطلوب بازار اجاره‌بها است که این سه عامل منجر به آشفتگی این بازار شدند، مسلما عرضه مسکن استیجاری یک راهکار جدی است، خیلی از واحدهای خالی از سکنه در اختیار شخصیت‌های حقوقی همچون بانک‌ها و بسیاری از نهادها و موسسات هستند که اصلا در بازار اجاره ورودی ندارند که دولت باید به صورت ضربتی عرضه این‌ها را در کوتاه مدت دنبال کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از سراج24؛ فرهاد بیضایی کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه مصوبه اخیر دولت به دنبال کنترل بازار اجاره است اظهار کرد: این تنها ابزاری است که دولت آن را برای کوتاه مدت می‌تواند استفاده کند اما مسلما این ابزار بسیار ناکارآمد است که سال‌های بعد نیز این مسئله تشدید می‌شود و دولت حتما باید برای ساماندهی بازار مسکن‌ و اجاره از همین حالا به فکر باشد تا سال آینده بتواند شرایط را کنترل کند.

وی گفت: تصمیم اخیر دولت از جمله تمدید قراردادهای اجاره به مدت یکسال و تعیین سقف اجاره‌بها نمی‌تواند اثرگذاری چندانی در بازار اجاره داشته باشد، اصولا دولت در حال حاضر ابزار قیمت گذاری برای کنترل بازار اجاره را ندارد و اینکه دولت اعلام کرده بین ۲۰ تا ۲۵ درصد فقط افزایش اجاره‌بها باشد، هیچ ابزاری برای اجرای آن ندارد و حتی امسال هم به وضوح دیده شد که افزایش قیمت‌ها خیلی بیشتر از اعلام دولت بود.

وی با اشاره به وجود عوامل مختلف در خصوص وضعیت اجاره‌بها، بیان داشت: فشرده شدن فنر بازار اجاره به دلیل شرایط کرونایی دو سال گذشته یکی از علل وضعیت کنونی بازار اجاره است که دولت نتوانسته بود به صورت تدریجی قیمت را آزاد کند و در نهایت افزایش قیمت سرباز کرد و اثر بسیار زیادی را در بازار اجاره گذاشت.

بیضایی ادامه داد: رشد و مهاجرت از کشور افغانستان تقاضا مسکن را خصوصا در کلان شهرها افزایش داد، متاسفانه به دلیل عدم وجود سیاست و راهکارهای مشخص برای کنترل مهاجرت، مهاجرین وقتی وارد کشور ما می‌شوند مستقیما وارد بازار املاک کشور می‌شوند در حالی که وضعیت کشورهای دیگر در خصوص مهاجرین اینگونه نیست و دارای کمپ‌های مهاجرین و سپس ساماندهی آنها به صورت تدریجی هستند.

عرضه مسکن استیجاری، راهکاری جدی برای بازار آشفته اجاره‌بها

وی تصریح کرد: کاهش عرضه نیز سومین علل وضعیت نامطلوب بازار اجاره‌بها است که این سه عامل منجر به آشفتگی این بازار شدند، مسلما عرضه مسکن استیجاری یک راهکار جدی است، خیلی از واحدهای خالی از سکنه در اختیار شخصیت‌های حقوقی همچون بانک‌ها و بسیاری از نهادها و موسسات هستند که اصلا در بازار اجاره ورودی ندارند که دولت باید به صورت ضربتی عرضه این‌ها را در کوتاه مدت دنبال کند.

این کارشناس مسکن افزود: در کنار عرضه مسکن استیجاری باید عرضه مسکن نیز از سوی دولت شکل گیرد و ابزارهای مالیاتی که تقاضاهای سرمایه را در بازار مسکن به وجود می‌آورند و منجر به افزایش قیمت مسکن می‌شوند را دولت تصویب، اجرایی و عملیاتی کند که حداقل ابزارهایی را برای کنترل طرف عرضه داشته باشد.

بهرام بیضایی با تاکید بر ساماندهی واسطه‌گری در بازار مسکن، گفت: در شیوه فعلی بازار مسکن واسطه‌هایی از جمله بنگاه‌های املاک و خرد وجود دارند که تقریبا می‌توان گفت ۲۰۰ هزار واحد صنفی املاک وجود دارد که باید ساماندهی شوند و به سمت اپراتوری اجاره دهی یا خرید و فروش در حوزه املاک رفت تا دولت بتواند بر روی رفتارهای این اپراتورها اعمال نظارت کند.

این کارشناس مسکن ادامه داد: اگر شکل‌دهی شخصیت حقوقی این‌ اپراتورها به صورت واقعی سخت باشد، می‌توان از ابزارهای مجازی استفاده کرد، مثل اتفاقی که در حمل و نقل افتاد و به سمت اپراتوری در حمل و نقل رفتیم، در واقع با این اقدام واسطه‌گری بین عرضه و تقاضا حمل و نقل عمومی ایجاد شد که کاهش قیمت‌ها را به دنبال داشت و بهبود کیفیت خدمت رسانی اتفاق افتاد، حقیقتا این الگو می‌تواند در بازار مسکن اتفاق افتد و به سمت هوشمندسازی در بازار مسکن حرکت کرد.

بیضایی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار این اتفاقات بحث شفافیت اطلاعاتی و سامانه املاک و اسکان کشور است که حتما باید اجرایی و عملیاتی شود، در واقع عملیاتی شدن این ظرفیت‌ها منجر به کنترل رفتارهای واسطه‌ها در بازار املاک می‌شود، شناسایی تقاضا بهتر اتفاق می‌افتد و عرضه واحدهای مسکونی در بازار بهبود می‌یابد، در چنین شرایطی با مطالبه‌گری جدی می‌توان انتظار داشت که برای سال‌های آتی وضع بهتری برای بازار مسکن خصوصا بازار اجاره، خواهیم داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هلاکت یک نظامی صهیونیست در شمال غزه
کمک ۲۶میلیارد دلاری آمریکا به اسراییل در ۲۰۰مین روز جنگ
اعلام آماده باش کامل در یک شهر ؛ مدارس هم تعطیل شد
تثبیت موقعیت ایران پس از عملیات وعده صادق
دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
جنگ در غزه، تحصن در کلمبیا
تلویزیون اسرائیل تایید کرد؛ حمله جدید ارتش صهیونیستی در راه است
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
آگهی های عجیب و غریب در بازار تبلیغات
واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام
جمعی از کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
تمرین پرسپولیس با حضور بیرانوند برگزار شد
مسابقه آلومینیوم اراک و پرسپولیس با حضور تماشاگر برگزار می شود
چند درصد مردم ایران تلویزیون می‌بینند؟
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
ادای احترام رئیس جمهور به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد
دستگیری بیش از ۱۳۳ نفر در تظاهرات دانشگاه نیویورک در حمایت از غزه
افزایش ۴۰۰ درصدی روان‌پریشی اسرائیلی‌ها پس از حمله ایران
تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
تحویل واحدهای مسکونی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تا پایان شهریور
مراسم روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی سربازان
اهدای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی
دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
شناسایی ۳۰۰ تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور؛ دستگیری ۲۰ متهم
محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
نخستین هم‌اندیشی اعضای هیئت علمی گروه‌های آموزشی هنر، ارتباطات و رسانه برگزار شد
هشدار دانشگاه پیام نور به متقاضیان جذب فراگیر کارشناسی ارشد
تشکیل کمیته اقتصادی برای درآمدزایی غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد
تنوع فرصت‌های شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top