تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/04/12 - 14:13
کد خبر: 437023

شرط لازم برای ایجاد بستر نخبه‌پروری در دانشگاه‌ها به روایت زلفی‌گل

شرط لازم برای ایجاد بستر نخبه‌پروری در دانشگاه‌ها به روایت زلفی‌گل

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تبیین جایگاه یاوران علمی در دانشگاه‌ها، تاکید کرد: استاد برجسته دانشگاه باید بداند که نیروی خدماتی، کارشناس و مدیر اداری و هر کدام از یاوران علمی دانشگاه، دست به دست هم می‌دهند تا اتفاق مهمی بیفتد و موفقیتی حاصل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ششمین جشنواره تجلیل از کارمندان نمونه دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گفت: ما دانشگاه افتخارآفرین تهران را نماد و نمود آموزش عالی کشور می‌دانیم، به همین دلیل نوع نگاه ما به دانشگاه تهران کاملاً متفاوت است؛ اعتقاد ما این است که علمدار آموزش عالی کشور، دانشگاه افتخارآفرین تهران است و این دانشگاه می‌بایست هدایتگر بخش آموزش عالی در عرصه‌های مختلف باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر کار جمعی در دانشگاه، اظهار کرد: در یک مراسم مربوط به تقدیر از دانشمندان و برجستگان کشور در حضور رئیس‌جمهوری عرض کردم که وقتی در تیم فوتبال یک بازیگر گل می‌زند، باید بداند که آن گل فقط متعلق به خودش نیست؛ اگر او توانسته گل بزند، یک مجموعه‌ای از بازیگران اعم از مربی و آنالیزور و حتی نیروهای خدماتی و راننده زحمت کشیده‌اند تا تیم را برای بازی مهیا کنند و یک گل به ثمر بنشیند. در دانشگاه هم همین طور است.

زلفی‌گل افزود: در عرصه علمی نیز وقتی یک استاد، استاد نمونه و دانشمند برجسته می‌شود یا در جشنواره‌ها رتبه می‌آورد و یا دانشجویی رتبه کسب می‌کند و به مقامات عالیه علمی می‌رسد، باید بداند که مجموعه‌ای زحمت می‌کشند و این بستر را مهیا می‌کنند تا استاد و دانشجو بتوانند به رشد و بلوغ علمی برسند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اگر می‌خواهیم دانشگاه‌های ما بستر مناسبی برای نخبه‌پروری، نخبه‌گزینی و نخبه‌گماری باشند، باید قدر همه افرادی که در این مجموعه زحمت می‌کشند را بدانیم. استاد برجسته دانشگاه باید بداند که نیروی خدماتی، کارشناس و مدیر اداری و هر کدام از یاوران علمی دانشگاه، دست به دست هم می‌دهند تا اتفاق مهمی بیفتد و موفقیتی حاصل شود.

زلفی‌گل ادامه داد: اگر نوع نگاه این‌گونه باشد، آن وقت هر عزیزی را که در دانشگاه نقش‌آفرین است قدر می‌دانیم و برای زحماتش ارزش ویژه‌ای قائل هستیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به کارکنان دانشگاه گفت: مردم عزیز ما فرزندان خود را تحویل عضو هیأت علمی و یاوران علمی می‌دهند و انتظار دارند مانند فرزند خود به آنها نگاه کنید.

وی تاکید کرد: دانشگاه با بقیه وزارتخانه‌ها و ادارات تفاوت ویژه‌ای دارد، چون فرهنگ دانشگاهی فرهنگ خاص خودش است. در دانشگاه از نگهبان عزیز دم در تا کارشناس و راننده و هر کدام از کارکنان بخش‌های اداری، همه نقش معلمی و تربیتی دارند.

زلفی‌گل اظهار داشت: همه کارکنان، از نیروی انتظامات دانشگاه تا راننده‌ای که در دانشگاه دانشجویان را جابجا می‌کند باید بدانند که شیوه برخوردشان با دانشجو به گونه‌ای باشد که نقش معلمی و آموزشی داشته باشد. در دانشگاه، شیوه رفتار هر بخشی با هر سمتی و با هر درجه‌ای از سواد، نقش تربیتی دارد. در این زمینه، انتظار از اعضای هیأت علمی دارای جایگاه خاص خود است و البته انتظار از یاوران علمی هم خیلی بالاست.

وی خطاب به استادان و یاوران علمی دانشگاه گفت: اگر دوست دارید با فرزندان ما در مدرسه و دانشگاه برخورد شایسته‌ای شود، ما هم باید با فرزندان مردم همین‌گونه برخورد کنیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه در دانشگاه باید بستر رشد را برای همه مهیا کنیم، افزود: از نگاه وسیع معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع و هیأت رئیسه دانشگاه تشکر می‌کنم که گفتند همکاران وقتی رشد علمی دارند و مدرکی اخذ می‌کنند، نسبت به اعمال آن مدرک اقدام می‌شود. این اقدام بسیار شایسته است؛ البته باید هدایت هم صورت گیرد تا کارکنان در رشته‌های مورد نیاز دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

زلفی‌گل خاطرنشان کرد: اگر نیرویی به عنوان یاور علمی در دانشگاه استخدام شده و مستعد است و می‌تواند رشد علمی شایسته داشته باشد، حتماً باید شرایط را برایش مهیا کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
امام جمعه سابق دار فانی را وداع گفت
کارگر رکن جهش تولید/ حال خوب کارگر، حال خوب کشور
غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره
عملیات وعده صادق قدرت پوشالی رژیم صهیونیستی را نمایان کرد
مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه
دلار ریخت
ازبکستان حریف ایران شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top