به گزارش سرویس صنفی آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دانشجویان دارای تابعیت ایرانی دانشگاه های خارج از کشور که در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تحصیل می نمایند، ممکن است به دلایل مختلف از جمله عدم توانایی پرداخت هزینه دانشگاه با توجه به افزایش نرخ ارز، تمایل به بازگشت به ایران به دلایل شخصی و خانوادگی و ... تصمیم بر ادامه تحصیلات خود در دانشگاه های داخلی داشته باشند.
این طرح در سال های گذشته باعث شده کسانی که نمی توانند از مانعی به نام کنکور در کشورمان عبور کنند اما وضعیتی مالی خوبی دارند در کشورهای دیگر پذیرش گرفته و بعد از سپری چند واحد در آن دانشگاه با استفاده از این طرح باری دیگر وارد دانشگاه های علوم پزشکی کشور شده و به تحصیل عادی بپردازند.
از این رو در ادامه گفتگوی اختصاصی با مهران علامی، دبیرصنفی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص می خوانید:
مهران علامی در این رابطه گفت: خبرهایی از تایید ورود دانشجویان خارج به داخل به گوش میرسد و حکایت از افرادی دارد که با رتبههای ضعیف خود در کنکور سراسری به واسطهی داشتن پول بیشتر، توانستهاند در بهترین دانشگاهها و بهترین رشتهها تحصیل کنند و به وضوح، حق و حقوق کسانی را که برای نشستن بر روی این صندلیها زحمت کشیدهاند، پایمال کنند. افرادی که به علت عدم قبولی در آزمون سراسری داخل کشور، در دانشگاههای معمولی خارج از کشور تحصیل میکنند و پس از گذراندن چند واحد درسی و در ادامه، پرداخت پولهای کلان، به دانشگاههای داخلی راه مییابند.
علامی با اشاره به اینکه این مصوبه در چند سال اخیر نیز مطرح شده، افزود: این مصوبه در گذشته مخالفت صریح و شفاف جریان ها و فعالین دانشجویی را در پی داشت و اکنون بار دیگر به عنوان مصداقی از بی عدالتی آموزشی اعتراض دانشجویان را در پی داشته است.
دبیرصنفی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شهید بهشتی گفت: مصوبه ای که بستر را برای عده ای خاص و شاید آقازاده ای فراهم می کند برای اینکه به جریان دانشجویی ثابت کند، علم هم فدای ثروت می شود.