تاریخ انتشار: شنبه 1401/05/22 - 08:16
کد خبر: 440871

گمانه‌زنی‌های جدید درباره فناوری ساخت برنز در چین باستان

گمانه‌زنی‌های جدید درباره فناوری ساخت برنز در چین باستان

محققان فلزشناسی باستانی با بررسی سکه‌های برنزی مربوط به چین باستان و نگاهی دوباره به یک متن قدیمی به این نظریه رسیده‌اند که یک صنعت پیچیده فلزات در کشور چین در بیش از ۳هزار سال پیش وجود داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایرنا، در سال ۱۹۷۶ باستان‌شناسان بیش از ۱.۵ تن برنز را از یک گور ۳هزار ساله مربوط به «فو هائو» ژنرال چینی از سلسله «شانگ» بیرون آوردند. 

تعداد این ابزارهای دست‌ساز نشان دهنده مقیاس تولیدات برنزی در امپراتوری چین باستان بود که بسیار بیشتر از هرگونه صنعت مشابهی در اروپای آن زمان بوده است.

اکنون پژوهشگران با تفسیر مجدد از یک متن مربوط به ۲ هزار و ۳۰۰ سال گذشته درباره ساخت برنز می‌گویند که ریخته‌گری باستانی در چین بر مبنای آلیاژهایی از پیش تهیه شده مبتنی بوده که این مساله حاکی از وجود یک زنجیره تامین گسترده در حمایت از یک صنعت برنز پیچیده‌تر از تصورات قبلی در این مورد است.

«مارک پولارد» باستان شناس در دانشگاه آکسفورد و از تهیه‌کنندگان مطالعه تحقیقی جدید می‌گوید: چین در آن زمان سالانه صدها تن برنز تولید می‌کرده است. این مقیاسی عظیم و واقعا بخشی از یک اقتصاد امپراتوری است.

باستان‌شناسان در مدت چند دهه گذشته یک متن باستانی موسوم به «کائوگون جی» (Kaogong ji) را مورد بررسی قرار داده‌اند که در واقع دائره‌المعارفی فنی است که بخش‌هایی از آن مربوط به ۲هزار و ۵۰۰ سال پیش است. این متن شامل موارد زیادی از جمله شش دستورالعمل برای ریخته‌گری و ساخت اشیای برنزی مانند تبر، شمشیر و شناورهایی مورد استفاده از مناسک‌های پرستشی است.

این محققان برای شناخت بهتر این نسخه اقدام به بررسی تحلیل‌های شیمیایی سکه‌های برنزی باستانی چینی در موزه انگلیس کردند. بیشتر این سکه‌ها از طریق مخلوط کردن دو آلیاژ مشخص مس و روی قابل ساختن بوده‌اند. محققان می‌گویند که این استدلال مربوط به وجود آلیاژهای پیش ساخته (pre-alloying) به برخی از سوالات قدیمی باستان‌شناسان پاسخ می‌دهد.

با این حال «جیانجون می» یک باستان‌شناس و فلزشناس (متالوژیست) دانشگاه کمبریج در این مورد ابراز تردید کرده و می‌گوید که هیچ مدرک تحلیلی قانع‌کننده‌ای در این خصوص وجود ندارد.

«می» در عین حال از تلاش جدید برای تفسیر نسخه‌ها و دستورالعمل‌های قدیمی استقبال کرده است و می‌گوید: دانستن اینکه ابزارهای برنزی باستانی چگونه ساخته می‌شدند به محققان در شناخت تمدن‌های استفاده کننده از آن ابزارها کمک می‌کند. اولین گام شناخت فناوری مورد استفاده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
ایران دفعه بعد، ۳ هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند، یا ۳۰ هزار؟
استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟
دعوای کارشناسان ضدایرانی روی آنتن زنده!
حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی +جزئیات
پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top