تاریخ انتشار: یکشنبه 1401/11/02 - 16:10
کد خبر: 458729

آقامجتبی تهرانی: در ماه رجب هرکس خدا را بخواند، جواب می‌گیرد/ در این ماه زیاد استغفار کنید

آقامجتبی تهرانی: در ماه رجب هرکس خدا را بخواند، جواب می‌گیرد/ در این ماه زیاد استغفار کنید

مرحوم آیت‌الله آقامجتبی تهرانی در یکی از سخنرانی‌هایش می‌گفت: در روایتی آمده است که فرمودند رجب را رجب‌الاصب می‌گویند؛ زیرا رحمت و مغفرت خداوند در این ماه بر بندگانش ریزش می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مرحوم آیت‌الله آقامجتبی تهرانی استاد اخلاق در یکی از سخنرانی‌هایش با اشاره فضلیت‌های ماه رجب اظهار داشت: «وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِی». حالا که بحث به اینجا رسید بقیّه روایت را هم می‌خوانم. دوستان! فردا شب اوّل ماه رجب است. منادی از فردا شب این ندا را می‌دهد. در توصیف ماه رجب روایات بسیاری وارد شده است. رحمت خداوند در ماه رجب ریزش دارد. در روایتی آمده است که فرمودند رجب را رجب‌الاصب می‌گویند؛ زیرا رحمت و مغفرت خداوند در این ماه بر بندگانش ریزش می‌کند. 

خوب به لحن جملات دقّت کنید و ببینید چه‌طور عوض شده است! در بالا فرمود: «وَ مُطِیعُ مَنْ أَطَاعَنِی»؛ من مطیع کسی هستم که مرا اطاعت کند. این، مربوط به مطیعین بود. امّا ماه رجب اختصاص به ایشان ندارد. در اینجا «من» آمده است؛ یعنی هرکس. ممکن است مثلِ منی عاصی باشد و مطیع نباشد، آیا در ماه رجب به چنین بنده‌ای عنایتی نمی‌شود؟ می‌فرماید: این بندگان را هم رد نمی‌کنم؛ لذا در اینجا لحن عوض می‌شود: «فَمَنْ دَعَانِی فِی هَذَا الشَّهْرِ»؛ هرکس در این ماه مرا بخواند، جواب‌گوی او هستم و «وَ مَنْ سَأَلَنِی أَعْطَیتُهُ»؛ و هر کس از من درخواست کند، به او عنایت می‌کنم و «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِی هَدَیتُهُ»؛ اگر کسی از من طلب هدایت و راهنمایی کند، هدایتش می‌کنم. ما کجا می‌توانیم برویم و خدایی بهتر از این خدا را پیدا کنیم؟! «وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ حَبْلًا بَینِی وَ بَینَ عِبَادِی فَمَنِ اعْتَصَمَ بِهِ وَصَلَ إِلَیَّ»؛ من این ماه را ریسمان و وسیلۀ اتّصال بین خودم و بندگانم قرار دادم. اگر کسی به این وسیله و این ریسمان اعتصام بورزد، به منِ خدا می‌رسد.

من به دوستان سفارش کنم که به‌خصوص به اعمالی را که در ماه رجب وارد شده عنایت کنید. این استغفارهایی که وارد شده، به دل ما صفا می‌دهد. مراجعه کنید و در مفاتیح هم هست. دقّت کنید به این همه آثاری که مترتّب بر آداب این ماه است.

حتّی پیامبر‌ اکرم (ص) می‌فرمایند: ماه رجب، ماه استغفار امّت من است؛ لذا در این ماه زیاد استغفار کنید، صبح هفتاد بار و هنگام غروب هفتاد بار، استغفرالله واسئله التّوبه بگویید. حتّی در سجده‌های خود همان‌طور که امام‌زین العابدین (ع) در ماه رجب می‌فرمود، بگویید: «عَظُمَ‏ الذَّنْبُ‏ مِنْ‏ عَبْدِکَ‏ فَلْیَحْسُنِ‏ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِکَ یَا کَرِیمُ‏» (بحارالأنوار، ج۹۵، ص۳۷۶). از این فرصت‌ها استفاده کنید.

فیلم این سخنرانی را اینجا مشاهده کنید:

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
فعالان عرب زبان در توئیتر: روز قدس با محو اسرائیل مصادف می‌شود
آمریکا به دنبال اشغال غیرقانونی خاک سوریه است
سرنوشت طلب استراماچونی فردا مشخص می‌شود
کلاس آموزشی گلرهای تیم ملی زیر نظر مربی ایتالیایی
دولت برنامه‌ای برای قطع یارانه نقدی ندارد
رونالدو پاسخ اسطوره فوتبال آسیا را داد
البرز کمترین تخلف رانندگی کشور را دارد
اسکان زائران در مشهد از ۵ میلیون نفر گذشت
چشم امید قاهره به توافق تهران و ریاض
ابتلای طارمی به ویروس جام جهانی
فهرست نهایی کنیا برای بازی با ایران مشخص شد
رئیس‌جمهوردرگذشت مادر حجت‌الاسلام رستمی را تسلیت گفت
پسر نتانیاهو: آمریکا به دنبال سرنگونی پدرم است!
توصیه مجیدی به مدیران باشگاه اماراتی
کلاهبرداری خانوادگی در قم
باند سارقان مامورنما در البرز منهدم شد
وزرای فمینیست اروپا از حقوق زنان فرانسوی حمایت نمی‌کنند؟
نظامیان صهیونیست به جان یکدیگر افتادن!
افزایش حمایت نظام مالیاتی در تحقق رشد تولید
تغییر نام شهر جدید هشتگرد به «مهستان»
حضور سفیر کنیا در فدراسیون فوتبال ایران
نظرسنجی
در حالی که شروع سال تحصیلی در ماه مهر است، آیا با برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در اسفند ماه موافق هستید؟




مشاهده نتایج
go to top