تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/11/11 - 10:32
کد خبر: 459839

استقلال نقره‌داغ می‌شود؟/ تبعات فسخ قرارداد سیاوش یزدانی

استقلال  نقره‌داغ می‌شود؟/ تبعات فسخ قرارداد سیاوش یزدانی

یک کارشناس حقوق ورزشی درباره اتفاقات احتمالی که در خصوص پرونده سیاوش یزدانی و باشگاه استقلال رقم می‌خورد، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، یک کارشناس حقوق ورزشی درباره اتفاقات احتمالی که در خصوص پرونده سیاوش یزدانی و باشگاه استقلال رقم می‌خورد، توضیحاتی ارائه داد.

ماجرای سیاوش یزدانی با باشگاه استقلال، به چالش‌ پیچیده‌ای برای آبی‌ها تبدیل شده است. ماجرا از جایی شروع شد که مدافع استقلال، پس از بازی این تیم مقابل سپاهان توسط کادر فنی کنار گذاشته شد و در اختیار باشگاه قرار گرفت. پس از این اتفاق، سیاوش یزدانی به طور رسمی در لیست خروج استقلال قرار گرفت اما این بازیکن تمایلی برای جدایی نداشت تا کار برای استقلال سخت‌تر شود.

مهم‌ترین مساله در این دعوای حقوقی، مربوط به موجه بودن یا نبودن این اتفاق است. اگر آبی‌ها دلیل موجهی برای فسخ قرارداد این بازیکن نداشته باشند، باید غرامتی را حداقل به اندازه مدت زمان قرارداد این بازیکن پرداخت کنند و چه بسا از فصل نقل‌وانتقالات محروم شود اما اگر دلایل استقلال موجه باشد، این باشگاه هیچ غرامتی پرداخت نمی‌کند و خطری هم آبی‌ها را تهدید نخواهد کرد.

با وجود این اتفاق، اسدالله مقدم، کارشناس حقوقی ورزشی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شرایط فسخ یک‌طرفه در قراردادهای ورزشی اظهار کرد: روابط بازیکن و باشگاه به وسیله قرارداد برقرار می‌شود. قرارداد به نوعی مانیفست طرفین است تا شرح وظایف و تعهداتشان نسبت به هم مشخص شود. در قراردادها و مقررات فوتبالی، ما دو نوع فسخ موجه و غیر موجه داریم. اساسا فسخ قرارداد، جزو شرایط عرف قراردادی نیست. قرارداد را دو طرف برای انجام تعهداتی می‌بندند و فسخ شرطی است برای طرفی از قرارداد است که طرف مقابل نقض عهد کرده باشد.

او ادامه داد: قراردادهای ورزشی با آن چیزی که حقوق عرفی ماست، تفاوت‌هایی دارد. یکسری فسخ‌ها را خود قانون برای طرفین در نظر گرفته است که بدون اینکه با هم توافق کنند، اقدام به چنین عملی کنند. ممکن است شرایطی پیش بیاید که طرف بتواند از اتفاقات و حوادثی که پیش می‌آید، استفاده کند مثل اصلاحیه فیفا درباره دستمزد بازیکنان که اگر باشگاهی قرارداد بازیکن را ۲ ماه پرداخت نکند، بازیکن می‌تواند با اخطار قبلی، قرارداد را فسخ کند حتی اگر در قرارداد بازیکن چنین مساله‌ای پیش‌بینی نشده باشد.

این کارشناس حقوق ورزشی ادامه داد: با توجه به تجربه قبلی من در ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس، یکسری شروط برای بازیکن در نظر گرفته می‌شود و بازیکن اگر نقض تعهد کند، باشگاه این حق را دارد که قرارداد را فسخ کند اما این تمام ماجرا نیست. صرف اینکه تخلف یا نقض عهدی صورت گرفته باشد و باشگاه بدون اخطار و مستندسازی قرارداد را فسخ کند، اینگونه نخواهد بود. در قراردادهای ورزشی، یکسری الزامات از سوی فیفا صورت گرفته که در وهله اول آن‌ها باید اجرا شوند و بعد اقدام به فسخ شود. در ماجرای سیاوش یزدانی ما اساسا نمی‌دانیم شرایط فسخ انجام شده و آیا صاحب حق فسخ بوده یا نه. باید بدانیم بازیکن آیا بر اساس قرارداد خود، نقض عهدی کرده که باشگاه، صاحب حق فسخ شود و اگر باشگاه صاحب حق شد، آیا شرایط فسخ را رعایت و مطابق قانون اقدام به فسخ کرده است؟

مقدم تاکید کرد: اگر طرفین قرارداد، در قرارداد شرایطی را پیش‌بینی کرده باشند که بنا به آن، یکی از طرفین اجازه فسخ پیدا کنند، با لحاظ کردن ابلاغ‌ها و اخطار و در نظر گرفتن شرایط فسخ، ما با فسخ موجه روبرو هستیم. در فسخ موجه، قانون از فسخ‌کننده حمایت می‌کند. معمولا چالش‌ها برای زمانی است که فسخ، موجه نیست و فسخ غیرموجه اگر اعمال شود، طرف مقابل در صورت اقدام، بدون شک فسخ‌کننده را علاوه بر خسارت و غرامت، با محرومیت روبرو می‌کند. محرومیت بازیکن از ۴ تا ۶ ماه است و محرومیت باشگاه هم بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی است.

او در پایان گفت: رسیدگی به پرونده‌ها در کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال صورت خواهد گرفت و حسب مورد در صورت بروز تخلفات اخلاقی یا آیین‌نامه‌های انضباطی، موضوع در کمیته‌های مربوط بررسی می‌شود. اگر تصمیم‌های کمیته‌های مربوطه مطابق قانون نباشد، پس از قطعیت کمیته استیناف، فردی که فکر می‌کند رای مطابق قانون نیست، می‌تواند اعتراض به رای را از دادگاه حکمیت ورزش پیگیری کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
برای کاهش تورم به کانال ۲۰ تا ۳۰ درصد برنامه داریم
شکست ژاپن، کره جنوبی و استرالیا در دیدارهای دوستانه
جدی عمل کنیم تورم به زیر ۳۰ درصد می‌رسد
دستگیری سارق آدم‌ربا در غرب تهران
«برج ایفل» و «کاخ ورسای» در پاریس به روی گردشگران بسته شد
جزییاتی جدید درباره نوبت دوم کنکور اعلام شد
حقوق فرهنگیان را پیگیری می‌کنیم
۲۲ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال دعوت شدند
موضوع نامه دادستان کل کشور درباره باشگاه استقلال تهران چیست؟
آغاز ثبت‌نام مدارس نمونه‌دولتی از ۱۵ فروردین
توزیع ۱.۲ میلیون بسته‌ افطاری سبک
تغییر رویکرد شهرداری تهران به روایت زاکانی
اعلام برنامه بازی‌های استقلال و پرسپولیس در جام حذفی
وام ودیعه مسکن تا اول پائیز امسال تمدید شد
برای اشتغال‌آفرینی در استان‌های دارای آمار بیکاری بالاتر اقدام شود
رئیس AFC قهرمانی ایران در فوتبال ساحلی آسیا را تبریک گفت
بهترین ترکیب تاریخ فوتبال از نگاه هوش مصنوعی +عکس
در صورت مسدودشدن کارت بانکی در سفر چه کنیم؟
شاخص بورس تهران رشد کرد
راهنمای دریافت هدیه ازدواج از ‌تامین اجتماعی
حضور رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم رقابت‌های کشتی آزاد
نظرسنجی
در حالی که شروع سال تحصیلی در ماه مهر است، آیا با برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در اسفند ماه موافق هستید؟




مشاهده نتایج
go to top