تاریخ انتشار: پنجشنبه 1401/12/25 - 08:41
کد خبر: 464662

نگاهی بر توافقات ایران با کشورهای همسایه؛

استقبال اعراب خلیج فارس/ بده بستان‌های ایران و عربستان چه بود؟

استقبال اعراب خلیج فارس/ بده بستان‌های ایران و عربستان چه بود؟

سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات پس از توافق ایران و عربستان حاکی از ادامه تحولات منطقه‌ای دارد. اجماعی که ابتدا با حل اختلافات اساسی و امنیتی و سپس تفاهمات سیاسی و اقتصادی عملی خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ایران و عربستان سعودی روز جمعه ۱۹ اسفند در چین توافق کردند روابط دوجانبه را از سر بگیرند. طبق این توافق، سفارت دو کشور پس از هفت سال در تهران و ریاض بازگشایی می‌شود.

تحلیل ها و نظرات مختلفی از جانب تحلیلگران و کارشناسان سیاسی جهان از جمله غربی ها در خصوص این توافق که با میانجی گری چین انجام شد منتشر شد. برخی به نقش چین در منطقه غرب آسیا و حذف آمریکا از منطقه خبر دادند برخی نیز از تاثیر و دستاوردهایی که این توافق می تواند برای کشورهای منطقه داشته باشد صحبت کردند.

علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، امروز پنجشنبه ۲۵ اسفندماه در پاسخ به سفر «شیخ طحنون بن‌زاید آل‌ نهیان» مشاور امنیت ملی امارات عربی متحده به ایران و به دعوت رسمی همتای خود‌ به ابوظبی سفر می‌کند.

شمخانی در سفر به امارات علاوه بر مذاکره با همتای اماراتی خود با مقامات بلند پایه این کشور نیز دیدار و درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو خواهد کرد.

مسؤولان عالی اقتصادی، بانکی و امنیتی دبیر شورای عالی امنیت ملی را  در این سفر همراهی می‌کنند.

سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات پس از توافق ایران و عربستان حاکی از ادامه تحولات منطقه‌ای دارد. اجماعی که ابتدا با حل اختلافات اساسی و امنیتی و سپس تفاهمات سیاسی و اقتصادی عملی خواهد شد.

در همین راستاست که وزیر دارایی عربستان با اشاره به توافق تهران و ریاض گفته که سرمایه گذاری این کشور در ایران با سرعت بالا انجام خواهد شد. با این همه همچنان درباره توافق ایران و عربستان و معادلات منطقه در آینده نزدیک سوالات بسیاری وجود دارد.

استقبال اعراب خلیج فارس/ بده بستان‌های ایران و عربستان چه بود؟

عبدالرحیم انصاری پژوهشگر حوزه بین الملل در یادداشتی با عنوان بده بستانهای توافق عربستان و ایران چه بوده است؟ نوشت:

از روزی که بمب خبری توافق ایران و عربستان منفجر شد تا همین لحظه ای که این یادداشت را مینویسم، اظهارات متنوعی از سران کشورهای مختلف، تحلیلگران و صاحبنظران در رسانه ها منتشر شده است که عموما مثبت بوده اند!

یعنی همگی از کاهش تنش در منطقه استقبال کرده اند؛ بجز صهیونیستها که این توافق را برای خود فاجعه قلمداد میکنند، حتی آمریکایی ها هم علیرغم میل باطنی از آن اعلام رضایت کرده اند، هرچند میدانیم نگرانی ایالات متحده از این رویداد بسیار مهم دست کمی از سران رژیم صهیونیستی ندارد!

خصوصا اینکه تحلیلگران آمریکایی پایان تخاصم بین دو کشور همسایه در پهنه خلیج فارس را حذف ایالات متحده از معادلات منطقه و تنزل جایگاهش میدانند و بابت آن بایدن و دولت علیلش را سرزنش میکنند! این اتفاق به هر حال رخ داده و چشم انداز مثبتی پیش روی منطقه قرار گرفته است. اکنون برای بسیاری این سوال مطرح است که طرفین در ازای چه چیزهایی با هم به توافق رسیده اند! تا کنون هرچه خبر منتشر شده حاکی از استقبال ویژه اعراب خلیج فارس با ارسال سیگنالهای مثبت بوده است. از برقراری کانال مالی بین ایران و کشورهای عربی گرفته، تا خبر تزریق درهم های اماراتی، راه ندادن هیئت صهیونیستی به عربستان، تعلیق خرید سامانه دفاعی اسرائیلی توسط امارات، مصاحبه گرم وزیر خارجه سعودی مبنی بر اشتیاقش برای دیدار با امیرعبداللهیان، استقبال سران بحرینی از هئیت پارلمانی ایرانی در منامه، قول سفیر امارات به قالیباف مبنی بر اینکه کشورش اجازه نخواهد داد.

استقبال اعراب خلیج فارس/ بده بستان‌های ایران و عربستان چه بود؟

هیچکس از خاک امارات به ایران ضربه بزند، و این آخری هم پادشاهی عمان که ویزا را برای ایرانیان حذف کرده است. اما از جانب ایرانیها بجز مصاحبه مثبت وزیر خارجه در خصوص این توافق نشانه دیگری یافت نشده است. چرا این توافق برای اعراب حاشیه خلیج فارس اینقدر مهم است که هر چند ساعت یک خبر مثبت از جانبشان مخابره میشود در حالی که از ایران سیگنالهای چندانی ارسال نمیشود؟ اعراب از ایران چه چیز مهمی گرفته اند که اینگونه شادمان هستند؟ اگر از من بپرسید خواهم گفت بزرگترین کالایی که میتوانند از ایران طلب کنند تضمین امنیتشان است.

ضمن اینکه خروج عربستان از باتلاق نفس گیر یمن برای سعودی ها آرزو شده بود که در سایه این توافق میتواند برآورده شود. ایران ممکن است رکبی نیز به آمریکا زده باشد و با تخریب پروژه ایران هراسی که توسط آمریکا به منظور فروش سلاح به اعراب پیگیری میشد، همسایگان جنوبی را تضمین کرده باشد!

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ساعت کاری مادران شاغل شناور می‌شود؟
آمار نگران‌کننده کمبود معلم در آموزش و پرورش
توضیحات محمود کریمی در مورد سرود جنجالی+ فیلم
ستاره بارسا پاسخ عربستانی‌ها را داد
اظهارات ضد ایرانی وزیر خارجه آمریکا
مسی دوست دارد به بارسلونا برگردد
درخواست کمک‌ شناورخارجی از نیروی دریایی سپاه
ماجرای فوت دانشجوی دانشگاه آبدانان چه بود؟
محمدرضا پهلوی: از بابت‌ کشتار مردم در ۱۵ خرداد ابداً متأسف‌ نیستم
خدمات انجام شده به‌نام نظام و انقلاب اسلامی برای مردم تبیین شود
انتقال بنزما به الاتحاد قطعی شد
شوک جدید به فوتبال عربستان!
یاد و نام حاجیه خانم توکلی در دفتر ایثار این مرز و بوم ماندگار خواهد بود
رونمایی از پروژه بزرگ بن سلمان در فوتبال تا سال ۲۰۳۰
واکنش استقلال به حذف از آسیا
بهینه‌سازی مصرف سوخت معطل ساختار ناکارآمد حکمرانی انرژی
تکرار سانحه ریلی در هند با واژگونی قطار باری در ایالت اودیشا
پژو ۲۰۷ با موتور TU۳ در انتظار قیمت‌گذاری است
روایتی از زیر پوست بازار این روزهای مرغ‌
شفافیت عملکرد و رشد بهره‌وری‌‌ ابعاد اصلی‌ آیین‌نامه انتظام‌بخشی به شرکت‌های دولتی
افزایش قیمت نفت با کاهش تولید عربستان
آمار نگران‌کننده کمبود معلم در آموزش و پرورش
ماجرای فوت دانشجوی دانشگاه آبدانان چه بود؟
نحوه حذف اضطراری دروس در دانشگاه آزاد
برنامه‌ریزی برای آموزش از راه دور به دختران و زنان افغانستانی
آمار انتخاب رشته‌کنندگان آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد
بیانیه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا به مناسبت ۱۴ و ۱۵ خرداد
پیش‌نویس نظامنامه آموزش الکترونیک تصویب شد
ضرورت همکاری‌ دولت‌ و مجلس‌در حمایت‌ از مراکز هدایت‌ شغلی‌
شرایط پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه انقلاب اسلامی +جزئیات
تغییر عنوان دو واحد آموزشی در دانشگاه تهران
زمان‌ ثبت‌نام و انتخاب رشته در دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
دروس جبرانی و بالا بردن میانگین کل نمرات
جزئیات سهمیه داوطلبان دچار سوختگی در حادثه آتش‌سوزی مدارس در کنکور کارشناسی ارشد
۲ شیوه آموزشی پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد اعلام شد
محمد جهاد دبیر انجمن علمی روابط بین الملل دانشگاه تهران شد
شرایط پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان/ شیوه گزینش نهایی داوطلبان کارشناسی ارشد/ رشته های جدید فناوری های نوین پزشکی
اطلاعیه دانشگاه باهنر کرمان درباره ضرب و جرح یک دانشجو
شرایط پذیرش با آزمون استعدادهای درخشان کارشناسی ارشد
اعلام زمان‌بندی ثبت‌نام پذیرش دانشگاه جامع علمی کاربردی مهر ماه سال ۱۴۰۲
شیوه گزینش نهایی داوطلبان کارشناسی ارشد اعلام شد
مبالغ شهریه ترم تابستان دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد + جزئیات
نظرسنجی
عملکرد مجلس یازدهم را در آستانه ورود به سال چهارم چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top