تاریخ انتشار: شنبه 1401/12/27 - 17:05
کد خبر: 464914

پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۲/ پرواز بورس نزدیک است؟

پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۲/ پرواز بورس نزدیک است؟

یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: به‌دلیل این‌که بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بیشتر تحت‌تاثیر تصمیمات دولت است و دولت کنترل بیشتری روی بازار دارد، بنابراین جلوی رشدهای خوب بازار تا الان گرفته شد، اما به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرآنلاین، یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: به‌دلیل این‌که بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بیشتر تحت‌تاثیر تصمیمات دولت است و دولت کنترل بیشتری روی بازار دارد، بنابراین جلوی رشدهای خوب بازار تا الان گرفته شد، اما به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.

مریم فکری: بازار سرمایه در حالی روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ را سپری می‌کند که یک‌سال پرتلاطم را گذراند؛ به طوری که در میانه سال، شاخص‌کل حتی تا کانال یک میلیون و ۲۴۴ هزار واحد هم سقوط کرد، اما در کل برآیند یک‌سال گذشته بورس، از رشد ۵۴۵ هزار و ۳۱۶ واحدی شاخص‌کل حکایت دارد؛ این یعنی در طول یک‌سال گذشته رشدی در حدود ۴۰.۵ درصدی را تجربه کرده است. آخرین گزارش از روند بازار سرمایه نشان می‌دهد که در حال حاضر شاخص‌کل در رقم یک میلیون و ۹۰۵ هزار و ۷۵۸ واحد قرار دارد.

مجید عبدالحمیدی، کارشناس و فعال بورس و بازار سرمایه درباره وضیعت این روزهای بورس می‌گوید: سخت‌گیری‌ها و تصمیمات غیرکارشناسی که در سال ۱۴۰۱ برای بازار سرمایه گرفته شد، اختلاف فاحش بازدهی بین بورس و سایر بازارها را ایجاد کرد.

وی می‌افزاید: با توجه به رشد بالای دلار در سال‌جاری و پیش‌بینی بالای ۴۰ درصدی قیمت دلار تا پایان سال ۱۴۰۲ و وجود تصمیمات لازم، انگیزه کافی برای رشد این بازار در سال آینده وجود خواهد داشت.

احتمال رشد بورس در سال آینده

این کارشناس بازار سرمایه عنوان می‌کند: در ارتباط با وضعیت کلی بازار بورس، باید نگاهی به داده‌های اقتصادی در سال گذشته داشت. حجم نقدینگی به محدوده ۶ هزار میلیارد تومان رسید؛ تورم نقطه به نقطه در اکثر ماه‌ها بیش از ۳۵ درصد و بعضا چندین مورد بیش از ۴۵درصد بوده است. از سوی دیگر بازارهای موازی مثل مسکن، سکه، خودرو و دلار سقف‌های جدیدی را فتح کردند که نسبت به سقف‌های قبلی حتی رشدهای بیش از ۱۰۰ درصدی داشتند.

عبدالحمیدی متذکر می‌شود: اگر بازارهای موازی و متغیرهای کلان اقتصادی را مشاهده کنیم، نوبتی هم باشد، نوبت بازار سرمایه است. اما چون بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی بیشتر تحت‌تاثیر تصمیمات دولت است و دولت کنترل بیشتری روی بازار دارد، جلوی رشدهای خوب بازار تا الان گرفته شد، اما به نظر می‌رسد سال ۱۴۰۲ سال خوبی برای بازار سرمایه باشد.

بهترین استراتژی برای سهامداران

این کارشناس بورس با طرح این پرسش که بهترین استراتژی در این شرایط برای سهامداران چیست، می‌گوید: سهامداران نباید با دارایی‌های خود احساسی و هیجانی رفتار کنند. آن دسته از سهامدارانی که تمایل به ورود در بازار دارند، باید همه جوانب را قبل از ورود بررسی کنند و سپس در زمان و موقعیت مناسب وارد شوند.

عبدالحمیدی می‌افزاید: اگر هم دانش این کار را ندارند، از افراد و شرکت‌های متخصص کمک بگیرند و خودشان به طور مستقیم وارد بازار سرمایه نشوند.

وی عنوان می‌کند: بهترین گزینه برای این افراد شرکت‌های سبدگردانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری است، اما در مورد افرادی که در بازار هستند، این موضوع به شدت بستگی دارد به این‌که آیا این سهامداران به منابع مالی خود در کوتاه مدت نیاز دارند یا خیر؟ داشتن یک سبد سهام از گروه‌های مختلف و بهترین‌های هر صنعت از لحاظ بنیادی و تکنیکال میتوان به عنوان بهترین اشتراتژی برای ورود به سال ۱۴۰۲ باشد.

تاثیر اقتصاد آرام روی بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: توجه به ثبات یا عدم ثبات در وضعیت اقتصادی و سیاسی در عرصه داخلی و خارجی می‌تواند بر روی وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. در واقع آرامش فضای سیاسی و در نتیجه اقتصادی یک کشور باعث امنیت اقتصادی شده و به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد که سرمایه‌گذاری آن‌ها با سود مناسبی همراه خواهد بود و سیاست‌های کلی دولت در حوزه پولی، مالی و ارزی می‌تواند بر روی وضعیت شرکت‌ و در نتیجه قیمت سهام آن‌ها تاثیرگذار باشد.

عبدالحمیدی با ذکر مثالی خاطرنشان می‌کند: افزایش نرخ ارز برای شرکت‌های صادراتی باعث افزایش سودآوری می‌شود. اما در نقطه مقابل شرکت‌هایی که مواد اولیه خود را از خارج تامین می‌کنند، با افزایش هزینه‌ها و کاهش سودآوری مواجه خواهند شد. پس دنبال کردن نحوه مخارج و درآمدهای ارزی شرکت‌ها یکی از مهمترین مباحث پیش روی سرمایه گذاران در سال ۱۴۰۲ است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شکایت ۵۵ نماینده مجلس علیه آموزش و پرورش/ جذب ۳ هزار سرباز معلم/ ۱۰ درصد بودجه دانشگاه‌ها، باید به خوابگاه‌های متأهلی اختصاص پیدا کند
فیلم| پیام تبریک بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران
هشدار دریایی سطح نارنجی برای استان های شمالی
آخرین حادثه سال ۱۴۰۱ تهران ۳ دقیقه پیش از سال تحویل/ چه اتفاقی رخ داد؟
آیا در ۱۴۰۲ استخدام کارکنان دولت ساماندهی خواهد شد؟
مرگ ناگهانی بازیگر جنگ ستارگان و هری پاتر/ علت فوت چه بود؟
عجیب ترین سلاح جاسوسی دنیا
پیشنهاد نجومی برای حفظ مهاجم آبی‌ها
این مربی بعد از تعطیلات اخراج می‌شود!
اسیران فلسطینی در آستانه اعتصاب غذای نامحدود
وضعیت آلودگی هوای تهران در نخستین روز سال ۱۴۰۲ / میزان آلاینده‌ها در چه شرایطی است؟
۶ دلیل اصلی خشک شدن گیاهان آپارتمانی
باقیمانده حقوق اسفند ماه فرهنگیان پرداخت شد
اسکوچیچ سکوی پرتاب کی روش شد/ پایان باز با امیر قلعه نویی
۱۲ نکته طلایی پلیس برای مسافران نوروزی
فیلم| نماهنگی از پیام نوروزی رهبر انقلاب به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲
سفر غیرمنتظره نخست وزیر ژاپن به اوکراین/ تلاش برای میانجیگری
تامین امنیت تهران با ۱۰۰ درصد توان پلیس در نوروز ۱۴۰۲
تحولات جدید خاورمیانه به انزوای بیشتر اسراییل می‌انجامد؟
«نون خ» از امشب پخش می‌شود
قالیباف: مشکلات معیشتی مردم دغدغه مجلس است
باقیمانده حقوق اسفند ماه فرهنگیان پرداخت شد
اظهارات وزیر علوم درباره عملکردش در سال گذشته
اشکال نرم‌افزاری در پرداخت حقوق اسفند معلمان/ واریز مابه التفاوت حقوق تا ساعاتی دیگر
عذرخواهی وزارت آموزش و پرورش از فرهنگیان
جزئیات حضور دانشجویان در خوابگاه ها در ایام نوروز
نحوه ثبت اعتراض معلمان به نتایج رتبه‌بندی
اختصاص اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور
ممنوعیت فعالیت معلمان فاقد صلاحیت در مدارس غیردولتی از سال آینده
رتبه بندی۸۰۰ هزار معلم را نمی‌توان ظرف ۶ ماه انجام داد
انتقاد سخنگوی کمیسیون آموزش از نحوه رتبه‌بندی معلمان
پیام وزیر آموزش و پرورش در سال جدید از طریق شاد
در رتبه‌بندی معلمان سابقه و تجربه افراد در نظر گرفته شود
سهمیه «بومی» به کدام داوطلبان آزمون‌های استخدامی تعلق می‌گیرد؟
دغدغه جهاد دانشگاهی حل مسائل کشور است
فیلم| دیدار صمیمی مرحوم سید محسن شفیعی با دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
مهمترین فعالیت‌های دانشگاه تهران در ۱۴۰۱
جدول تفصیلی کمک هزینه دانشجویان و دستیاران پزشکی سال ۱۴۰۲اعلام شد
تجدید نظر در احکام اخراج و محرومیت از تحصیل دانشجویان
نظرسنجی
در حالی که شروع سال تحصیلی در ماه مهر است، آیا با برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری در اسفند ماه موافق هستید؟




مشاهده نتایج
go to top