تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/03/07 - 02:16
کد خبر: 471628

راه‌اندازی دو مرکز آموزش جراحی رباتیک ایرانی در کشور اندونزی

راه‌اندازی دو مرکز آموزش جراحی رباتیک ایرانی در کشور اندونزی

پیرو تفاهم‌نامه اولیه همکاری مشترک ایران و اندونزی در حوزه تجهیزات پزشکی و علاقه‌مندی وزیر وقت بهداشت اندونزی در سال ۲۰۱۸ به استفاده از سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینای ایرانی در آن کشور، تفاهم‌نامه مشترکی بین وزرات بهداشت اندونزی، دانشگاه‌های «پادجاجاران» و «گادجامادا»، بیمارستان‌های «حسن سدیکین» و «ساردجیتو» و همچنین شرکت ایندوفارما اندونزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوری نانو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران و شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا در سال ۲۰۲۱ به ارزش ۳.۸ میلیون یورو منعقد شد.

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دو مرکز آموزش جراحی رباتیک در کشور اندونزی به واسطه سامانه ملی جراحی رباتیک از راه دور ایرانی، راه‌اندازی می‌شود.

پیرو تفاهم‌نامه اولیه همکاری مشترک ایران و اندونزی در حوزه تجهیزات پزشکی و علاقه‌مندی وزیر وقت بهداشت اندونزی در سال 2018 به استفاده از سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینای ایرانی در آن کشور، تفاهم‌نامه مشترکی بین وزرات بهداشت اندونزی، دانشگاه‌های «پادجاجاران» و «گادجامادا»، بیمارستان‌های «حسن سدیکین» و «ساردجیتو» و همچنین شرکت ایندوفارما اندونزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه فناوری نانو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته بالینی ایران و شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا در سال 2021 به ارزش 3.8 میلیون یورو منعقد شد.

بر اساس این تفاهم‌نامه مقرر شد طرفین با سرمایه‌گذاری مشترک، تأسیس دو مرکز آموزش مهارت‌های پیشرفته جراحی رباتیک از راه دور بر مبنای سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا را در دو بیمارستان اندونزی به فاصله 500 کیلومتر راه‌اندازی کنند.

همچنین مقرر شد طرفین طی یک برنامه منسجم 4 ساله تا سال 2025 مراحل آموزش در محیط شبیه‌سازی شده، آموزش در محیط مصنوعی، آموزش روی حیوان زنده و در نهایت مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب را در کشور اندونزی به انجام رسانند و به این واسطه مشخص شد که در نهایت محصول را برای تولید صنعتی، اخذ مجوزهای لازم در ایران _ اندونزی و در نهایت استفاده بالینی در هر دو کشور و به تبع آن در حوزه ASEAN آماده کنند.

 تاکنون کشور اندونزی سهم 50 درصدی خود در این سرمایه‌گذاری مشترک به طور کامل به انجام رسانده و از سمت ایران نیز شرکت دانش‌بنیان سینا با تحمل مشکلات عدیده و فشارهای بسیار سنگین اقتصادی، سعی کرده تا این مرحله به کلیه تعهدات پروژه عمل کنند.

پیرو این برنامه، ابتدا در سال 2021 فضای فیزیکی و ساختمان‌های لازم برای مراکز یاد شده، هر یک به وسعت 500 متر مربع در بیمارستان‌های اندونزی تاسیس و راه‌اندازی شده است که سیمولاتورهای جراحی رباتیک سینا در آن مراکز نصب شدند. طی سال 2022، مجموعا در دو مرکز 111 جراح متخصص اندونزیایی، دوره‌های آموزش مهارت‌های جراحی رباتیک را آغاز و از بین آنها 29 نفر برای ادامه مسیر انتخاب شده‌اند.

در انتهای سال 2022، سامانه‌های اصلی جراحی رباتیک از راه دور در هر دو مرکز نصب و در ابتدای سال 2023 به صورت کامل راه‌اندازی شدند.

در ادامه فرایندهای مخابراتی اتصال دو سامانه بین دو شهر بندونگ و جوکجاکارتا به فاصله 500 کیلومتر انجام و مصادف با سفر رئیس جمهور ایران به اندونزی با هماهنگی مرکز تعاملات بین الملل علمی و فناوری ریاست جمهوری در روز دوم خرداد ماه 1402، فرایند جراحی از راه دور، بین دو شهر مذکور در حضور رئیس جمهور دو کشور، رونمایی و مورد استقبال شدید هر دو رئیس جمهور قرار گرفت.

 طی سفر رئیس جمهور به اندونزی و در ادامه ان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از مدیران این معاونت، فرایند راه‌اندازی تاسیس ربات سینا به صورت زنده توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفت.

در ادامه مسیر لازم است هر دو مرکز یاد شده، مابقی مراحل آموزش در محیط های مصنوعی، احشاء حیوانات و در نهایت حیوانات زنده را به انجام رسانده و در سال 2024 برای مطالعات انسانی روی بیماران داوطلب آماده شوند.

در صورت موفقیت طرح در مطالعات بالینی روی بیماران داوطلب طی سال 2024، کشور اندونزی مجوز استفاده از ربات در بیمارستانهای خود از ابتدای سال 2025 را صادر و تولید مشترک این سامانه در کشور اندونزی آغاز خواهد شد. طی سال جاری، تستهای فنی لازم در ایران اتمام و مجوزهای لازم برای شروع مطالعات انسانی اخذ شود.

سرمایه‌گذاری لازم برای تولید صنعتی محصول و ابزارهای جراحی رباتیک مصرفی در ایران صورت پذیرد تا تغذیه ابزارهای مصرفی در کشور اندونزی از طریق ایران امکان پذیر شود.

نقشه راه پروژه‌های فناورانه مشترک طی سال‌های 2022 تا 2026 

بر اساس تعهد پروژه مشترک از سال 2021 تا 2026، در سال جاری یک سرمایه‌گذاری 4 میلیون دلاری به صورت مشترک توسط دو کشور صورت پذیرد تا تولید نیمه‌صنعتی ربات به صورت استاندارد و تولید ابزارهای مصرفی آن انجام شده و برای اخذ مجوزهای انسانی اقدام شود.

همچنین این شرکت متعهد است تا پایان اخذ مجوزهای انسانی در اندونزی فعالیت کرده و در صورت نیاز به تغییرات جدی بر اساس استانداردهای بین المللی، ربات‌های نصب شده را با نمونه‌های استاندارد تعویض کند. این شرکت نیازمند سرمایه‌گذاری جدی برای رقابت با بزرگترین غول‌های اقتصادی دنیا است که در حال حاضر برای خارج کردن محصول ایرانی از بازار اندونزی، پیشنهاد ارائه دستگاه‌های رایگان را به وزیر بهداشت اندونزی مطرح کرده‌اند.

چنانچه کشور ما هم‌اکنون سرمایه‌گذاری لازم برای ادامه مسیر این پروژه را به انجام نرساند، در سال آتی شاهد توقف این پروژه خواهیم بود. به تبع آن، کشور مجبور خواهد شد برای واردات 50 دستگاه مشابه خارجی با هزینه سه میلیون دلار به ازای هر دستگاه، هزینه‌ای بالغ بر 150 میلیون دلار را بپردازد و ضمن وابستگی کامل به تجهیزات مصرفی آمریکایی و هزینه های مصرفی بالغ بر 375 میلیون دلار طی ده سال پیش رو، هزینه ای بالغ بر 20 برابر سرمایه گذاری لازم برای این پروژه ملی را بپردازد.

لذا برای تحقق این امر دو کشور تصمیم به راه اندازی دو مرکز آموزش جراحی رباتیک در کشوربه واسطه سامانه ملی جراحی رباتیک از راه دور سینای ایرانی، کردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تکلیف وزارت اقتصاد برای ارائه سالانه برنامه تامین مالی رشد اقتصادی کشور
۱۱ هزار معلم پرورشی در سال تحصیلی جدید جذب می‌شوند
کمبود آب و غذای سالم در جهان امروز
خوش آمدگویی جالب پرسپولیسی ها به بازیکن جدید
اجرای یک میلیون و ۷۵۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور
ابوترابی: مجمع تشخیص، دولت و قوه قضائیه را از طرح شفافیت مستثنی کرد
مخبر: سپاه کارهایی فراتر از تصور انجام داد
دلیل تمرکز وزارت جهاد کشاورزی روی کشت کلزا
دانشجویان دانشگاه علامه ۷ رتبه برتر المپیاد علمی کسب کردند
حملات هوایی تل‌آویو به شرق غزه
اعلام نحوه رسیدگی به شکایات داوطلبان آزمون آموزگاری
قیمت نفت از ۹۳ دلار عبور کرد
تقابل تیم ملی والیبال با میزبان برای رسیدن به طلا
اعتصاب۴ روزه شد/اعتراض بازیکنان استقلال به بی پولی ادامه پیدا کرد
برنامه روز سوم کاروان ایران در بازی‌های آسیایی اعلام شد
ایران سومین کشور دنیا در تولید ماده اولیه داروی ضد سرطان خون
ایران، دومین کشور موفق دنیا در تولید داروی سکته مغزی شد
رئیسی: برخی بانک‌ها در ارائه تسهیلات مسکن عملکرد قابل قبول ندارند
رسانه‌های بیگانه چگونه در اغتشاشات از سلبریتی‌ها بهره‌کشی می‌کنند؟
تحویل آنی کارت بلیت دانش‌آموزی و دانشجویی
تصاویر| اولین روز سال تحصیلی در دانشگاه صنعتی شریف
۱۱ هزار معلم پرورشی در سال تحصیلی جدید جذب می‌شوند
دانشجویان دانشگاه علامه ۷ رتبه برتر المپیاد علمی کسب کردند
اعلام نحوه رسیدگی به شکایات داوطلبان آزمون آموزگاری
تحویل آنی کارت بلیت دانش‌آموزی و دانشجویی
تصاویر| اولین روز سال تحصیلی در دانشگاه صنعتی شریف
کسب ۹ مدال المپیاد علمی از سوی دانشجویان شریف
همکاری‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با یک دانشگاه تایلندی
انتصاب رضا آزاد به عنوان معاون امور روابط عمومی و حوزه وزارتی وزارت علوم
آیین غبارروبی و تجدید میثاق با شهدا در دانشگاه علوم پزشکی اهواز +عکس
تجدید میثاق دانشگاهیان دانشگاه محقق اردبیلی با شهدای گمنام +عکس
همکاری‌ علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با یک دانشگاه تایلندی
کتب معارفی دانشگاه با توجه به تغییر نسل‌ها نیاز به بازنویسی دارند
دانشجویان دانشگاه شریف در المپیاد علمی کشور ۹ مدال کسب کردند
خوابگاه‌های دانشگاه تهران بهسازی و آماده ورود دانشجویان شد
فرصت انتخاب رشته در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری پزشکی آغاز شد
نفرات برتر المپیاد دانشجویی برای معرفی به دانشگاه درخواست دهند
دانشجویان الکترونیکی حاضر غایب می شوند
آغاز حذف و اضافه ترم مهر دانشگاه آزاد استان تهران
ثبت‌نام بورسیه دانشجویان مستعد دانشگاه تهران آغاز شد
بهره‌برداری از خوابگاه۲۰۰ نفری دانشگاه خواجه نصیر
حملات به سایت وزارت علوم دفع شد
نظرسنجی
عملکرد مسئولین از نظر خدماتی، امنیتی، حمل و نقل و ... را در اربعین حسینی امسال چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top