به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یک فعال سیاسی اصولگرا اخیراً در بخشی از یک مصاحبه در پاسخ به این سؤال که "چطور میتوانیم مردم را به حضور در انتخابات سال جاری دعوت کنیم تا مشارکت بالا برود؟" گفته است:
"ان شاء الله به مردم اعتماد ببخشیم، امیدوارشان کنیم و به آنها قول بدهیم که رأیشان تأثیر دارد و در سرنوشتشان تعیین کننده است. اگر شرایط حضور و تحقق خواسته مردم را فراهم کنیم حتما مردم مشارکت بالا در انتخابات خواهند داشت"!
*این جمله به این معنیست که مثلا اگر در انتخابات سال 1400 کسانی از مردم در انتخابات مشارکت نکردند؛ این رخداد به این معنی است که نظام مردم را امیدوار نکرده، قول نداده که رأی آنها تأثیرگذار است و شرایط حضور و تحقق خواستههای مردم را نیز فراهم نکرده است!
نتایجی که از فرایند غلط "مشروطسازی مشارکت انتخاباتی" حاصل میشود و غلط بودن آنها اظهرمنالشمس است.
علت کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات را نیز باید در تأثیرات "تحریم انتخابات از سوی اصلاحطلبان" جستجو کرد.
تحریمی که با فعالیت چندین ماهه روی اذهان مردم و سیاهنمایی در قبال انتخابات؛ ذهن کسانی از مردم را در قبال بارزترین منصه دموکراسی و اصلیترین مسیر حل مشکلات یک کشور یعنی "صندوق رأی" مشوش کرد و منجر به رأی ندادن آنها شد.
همچنین است که باید دانست مشارکت حداکثری اگرچه یک امتیاز است و همه باید برای تحقق آن بصورت معقول تلاش کنند لکن قوت و اقتدار یک نظام سیاسی به برگزاری قانونی انتخابات است نه به میزان مشارکت.
زیرا مشارکت از آنجا که یک حق فردی و منوط به تشخیص فردی است؛ همواره ممکن است پایین یا بالا باشد فلذا ناصیه هیچ کشوری بسته به زلف میزان مشارکت نیست.
از جمله راههای افزایش مشارکت مردم در انتخابات نیز مفتضح کردن جریان تحریمی، بیان دلایل تأثیر انتخابات بر سرنوشت مردم و تبیین نقش مردم و "رأی خوب" یا بد آنها در شکلدهی به اجرائیات و روزمرههای کشور است.
منبع: مشرق