تاریخ انتشار: شنبه 1402/10/30 - 10:38
کد خبر: 493813

بلیت هواپیما دو قیمتی شد +جزئیات

بلیت هواپیما دو قیمتی شد +جزئیات

دو هفته بعد از ابلاغ رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال قیمت‌گذاری بلیت هواپیما و چند روز پس از اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در مورد توقف اجرای این رأی، همچنان بازار بلیت هواپیما چند قیمتی است و برخی ایرلاین‌ها در برخی مسیرها مشغول گران‌فروشی هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چندی پیش، انجمن شرکت‌های هواپیمایی از مصوبه ستاد تنظیم بازار برای قیمت‌گذاری بلیت هواپیما به دیوان عدالت اداری شکایت برد و هیات عمومی این دیوان در رسیدگی به این شکایت، مصوبه قیمت‌گذاری بلیت هواپیما را ابطال کرده است.

در این رأی به استناد احکام برنامه‌های پنجم و ششم توسعه که بر آزاد بودن نرخ‌گذاری بلیت هواپیما دلالت دارند، آمده بود: «نرخ‌گذاری در حوزه حمل‌ونقل هوایی در قلمرو نرخ‌گذاری تکلیفی دولت قرار نمی‌گیرد و اصل بر این است که عرضه و تقاضا نرخ خدمات را تعیین می‌کند.»

پس از ابلاغ این رأی، شرکت‌های هواپیمایی از نرخ نامه مصوب ستاد تنظیم بازار عدول کردند و قیمت‌های جدید انجمن شرکت‌های هواپیمایی را ملاک عمل قرار داده‌اند که بر اساس آن، قیمت فروش بلیت هواپیما در مسیرهای مختلف ۴۰ تا ۷۰ درصد نسبت به قیمت‌های قبلی افزایش پیدا می‌کرد.

در این شرایط، گرچه منابع آگاه از تکاپو در وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری برای جلوگیری از این افزایش قیمت حکایت داشت؛ اما متولیان امر تا چند روز پیش مواضع شفاف خود را در مقابل این رأی دیوان اعلام نکردند؛ تا اینکه در اواخر هفته گذشته، سازمان هواپیمایی کشوری با صدور اطلاعیه‌ای از توقف اجرای رأی دیوان به دنبال درخواست وزیر راه و شهرسازی از رئیس قوه قضائیه برای اعمال ماده ۹۱ دیوان عدالت اداری به‌منظور رسیدگی مجدد، خبر داد و تغییر قیمت بلیت توسط ایرلاین‌ها را غیرمجاز عنوان کرد.

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، درباره این اطلاعیه گفت: مراتب موقوف الاجرا شدن رأی دیوان عدالت اداری توسط سازمان هواپیمایی جهت آگاهی و اقدام شرکت‌های هواپیمایی ابلاغ شده و شرکت‌ها مجاز به افزایش نرخ بلیت هواپیما نیستند.

در ادامه، حیدری، معاون نظارت حکومتی اداره کل تعزیرات حکومتی تهران، با یادآوری اینکه مبنای قیمت بلیت هواپیما، نرخ‌های اعلام شده توسط سازمان هواپیمایی کشوری است، گفت:‌ با محاسبه دقیق و کارشناسی نرخ‌های مصوب، تخلفات شرکت‌های هواپیمایی به شعب تعزیرات حکومتی اعلام خواهد شد تا نسبت به رسیدگی صدور حکم و برخورد با متخلفان اقدام شود.

همچنین در روز ۲۴ دی‌ماه، حسین مذنب، مدیرکل دفتر بازرسی و حقوق شهروندی وزارت راه و شهرسازی از اعلام‌جرم علیه ۹ شرکت هواپیمایی بخش خصوصی به دلیل گران‌فروشی خبر داد و شرکت‌های هواپیمایی را موظف به رعایت نرخ نامه مصوب سازمان هواپیمایی کشوری دانست.

حالا، در شرایطی که اجرای رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال مصوبه قیمت‌گذاری بلیت هواپیما متوقف شده و سازمان هواپیمایی کشوری نیز با تعیین مواضع رسمی، به ایرلاین‌ها اعلام کرده که تغییر قیمت بلیت، غیرمجاز است؛ همچنان فروش بلیت بالاتر از نرخ‌های مصوب در برخی مسیرها و توسط برخی ایرلاین‌ها ادامه دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در مسیرهای پرتردد نظیر تهران – مشهد، بهای بلیت در روزها و ساعات مختلف از ۲۰ تا ۴۰ درصد بالاتر از سقف نرخ مصوب فروخته می‌شود درحالی‌که در همان ساعات و روزها، برخی دیگر از ایرلاین‌های خصوصی، بلیت‌های خود را با رعایت نرخ نامه مصوب به فروش می‌رسانند.

پیگیری‌های همشهری از هر دو طرف ماجرای بلیت در بخش دولتی و خصوصی، نتیجه‌ای در بر نداشت و هیچ‌کدام از منابع حاضر به اظهارنظر نشدند. نکته قابل‌تأمل اینکه این افراد، توصیه می‌کنند برای کسب اطلاع از وضعیت قیمت بلیت، از شخص وزیر راه و شهرسازی سؤال شود؛ چراکه دیگران حاضر به گفت‌وگو در این مورد نخواهند شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top