تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/01/12 - 16:22
کد خبر: 500158

کاهش ۵۰ درصدی افت تحصیلی دانشجویان در سال گذشته

کاهش ۵۰ درصدی افت تحصیلی دانشجویان در سال گذشته

مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم از کاهش ۵۰ درصدی افت تحصیلی دانشجویان با استفاده از طرح ملی پات در سال گذشته خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، ابراهیم نعیمی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس در رابطه با اقدامات مهم سال گذشته گفت: از اقدامات مهم حوزه دفتر مشاوره سلامت، سبک زندگی به روز‌ رسانی کارنامه‌ها برای غربالگری سلامت جسمی و روانی دانشجویان کشور که در بدو ورود این اقدام را انجام می‌دهیم.وی در رابطه با نحوه انجام غربالگری دانشجویان افزود: پرسش نامه‌ها داده‌ها را با کارگروهای تخصصی که در واقع تشکیل دادیم به روز رسانی کردیم و متناسب با غربالگری‌ها آسیب‌هایی از جمله جسمانی و روانی را که مجموعه‌ی دانشجویان دانشگاه‌های کشور دارند، در ابعاد مختلف اصلاح می‌کنیم. سلامت جسمانی به دلیل هزینه‌های سنگینی  به اطلاع دانشجویان می‌رسانیم که اگر دچار مشکل ناراحتی قلبی، دیابت و نارس‌های مختلف دارند برای پیگیری به آن‌ها اطلاع رسانی می‌کنیم. اما دانشجویانی که دچار مشکلات روحی و روانی باشند به ویژه در رفتارهای پرخطری قرار بگیرند در طول مقطع تحصیلی پروند سلامت برای آن‌ها تشکیل می‌شود و در مراکز مشاوره در واقع در بازه‌های زمانی خاصی برای دانشجویان مشکلات روحی جلسه می‌گذارند و درمان آن‌ها را پیگیری می‌کنند.نعیمی خاطرنشان کرد: جامعه ۷۰هزار نفری در نظر گرفتیم و به صورت دقیق پرسشنامه سیمای زندگی را انجام دادیم. براساس آخرین نظام مسائل روانی و اجتماعی دانشجویان کشور را در بیش از ۱۰۰ مولفه سبک زندگی استخراج کردیم، به عنوان مثال برای تغذیه، استراحت و ساعت خواب و بیداری دانشجویان و موضوعات مختلف را استخراج کردیم و بعد از قانون جوانی جمعیت عنوان دفتر مشاوره و سلامت به مشاوره سلامت، سبک زندگی تغییر کرد و برای اینکه در سبک زندگی بتوانیم اقدامات متناسبی را برنامه ریزی کنیم.

مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی گفت: امسال در پرسشنامه‌ سیمای زندگی مولفه‌های سبک زندگی دانشجویان را استخراج کردیم که چیست و اما باید چه چیزی باشد در سلامت جسمانی، روانی و معنوی، اجتماعی استخراج کردیم.وی افزود: در سلامت معنوی با توجه به اینکه نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها متولی است ما صرفا داده‌ها را استخراج کردیم و در اختیار دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه قرار دادیم. اما در سه بعد بعدی سلامت یعنی سلامت جسم، روحی و اجتماعی با دانستن نظام مسائل دانشجویان اقداماتی برای تغیر سبک زندگی دانشجویان انجام دادیم.نعیمی گفت: طرح ملی پات را با هدف پیشگیری از افت تحصیلی دانشجویان راه‌اندازی کردیم، برخی دانشجویان افت معدل داشتند و برخی دیگر دچار مشکل برنامه ریزی درسی بودند که مشکلات دانشجویان را استخراج کردیم، یکی از مزایای این طرح کاهش ۵۰ درصدی افت تحصیلی دانشجویان است.وی ادامه داد: طرح های دیگری انجام داده‌ایم از جمله طرح ملی تام و تاد بود که تام یعنی تجارب ارزشمند مشاوران و تاد یعنی تجارب ارزشمند دانشجویان.وی اظهار داشت: با توجه به تغییر ذائقه دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌های زیر ۳ دقیقه‌ای درست کردیم و از دانشجویانی که مشکل داشتند و توانستند حل کنند دعوت کردیم تا در کلیپ‌ها باشند و حدود ۱۷۰ کلیپ درست کردیم که در سایت مشاوره دانشجویان قابل مشاهده است.نعیمی در پایان خاطرنشان کرد: امسال دومین جشنواره سلامت را به عنوان بین‌المللی رونمایی کردیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نشانه‌های کم‌آبی بدن
پایان قصه ۱۵ ساله حسینی با استقلال؛ شماره یک جدید کیست و از کدام کشور می‌آید؟
علت واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد- کوار مشخص شد
فوری؛ سیدحسین حسینی به سپاهان پیوست
واکنش ارمنستان به خبر توافق با آذربایجان درباره ایجاد کریدور زنگزور
ایران با سفر یک تیم فنی از آژانس به تهران موافقت کرد
موضع‌گیری وزیر اوکراینی علیه ایران در دیدار با مقام صهیونیست
تقدیر نماینده مجلس از عملکرد شهرداری تهران در بازسازی واحدهای مسکونی
مراقب مسمومیت‌های غذایی باشید
پای ویروس خطرناک جهان به ایران رسیده است؟
به غزه آب و غذا برسانید
احمد توکلی درگذشت
دفاع تمام قد وزیر خارجه آلمان از رژیم جنایتکار صهیونیستی
کاهش قیمت تیرآهن - ۳۰/۰۴/۱۴۰۴
صدا و سیما از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت می‌کند
رئیس‌جمهور به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شد
ورود بیش از نیم میلیون زائر پیاده به مشهدالرضا(ع)
راهنمای جامع و تخصصی خرید سیستم رندرینگ در سال ۱۴۰۴
یک استاد دانشگاه: جامعه دانشگاهی درباره جنگ با اسرائیل هشدار داده بود
پهپاد‌های الهام‌گرفته از مگس میوه با استفاده از فیزیک و کدنویسی از موانع عبور می‌کنند
ربات جدید نظافتچی می‌تواند به خودکارسازی کارهای خانه کمک کند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top