تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/02/30 - 09:19
کد خبر: 505100

چه تعداد از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟

چه تعداد از پزشکان فرار مالیاتی دارند؟

مدیرکل برنامه ریزی اقتصاد سلامت سازمان نظام پزشکی، در خصوص فرار مالیاتی پزشکان، توضیحاتی داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آرش انیسیان، در پاسخ به این سوال که وضعیت پرداخت مالیات در جامعه پزشکی کشور چگونه است، گفت: جامعه پزشکی به عنوان قشر فرهیخته در جامعه همیشه در انجام تکالیف مالیاتی نسبت به سایر اقشار جامعه پیش رو بوده است. میزان پرداخت مالیات و میزان مشارکت در استفاده از تبصره ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم عملاً این اجازه را می‌دهد که افراد بتوانند مالیات خود را به صورت مقطوع تا سطحی از درآمد پرداخت کنند.

وی افزود: جامعه پزشکی، جامعه‌ای است که به طور عمده با قوانین همراه است، آن چیزی که اصطلاحاً به عنوان فرار مالیاتی در بین جامعه پزشکی اعلام می‌شود، نمی‌توان گفت اصلاً نیست ولی ممکن است بسیار ناچیز باشد.

انیسیان ادامه داد: بیش از ۳۵۰ هزار نفر عضو سازمان نظام پزشکی هستند و بیش از ۱۰۰ هزار نفر از بین اعضای جامعه پزشکی در قالب پروانه مطب و مؤسسات و…، فعالیت مستقل شخصی دارند. از بین اینها کمتر از ۷۵۰ نفر را سازمان امور مالیاتی رسماً به عنوان فرار مالیاتی اعلام کرده که از نظر ما این عدد هم قطعی نیست.

وی افزود: این عدد در یک جامعه ۳۵۰ هزار نفری تقریباً چیزی نزدیک به صفر است. ما خودمان را با هیچ قشری مقایسه نمی‌کنیم اما آن چیزی که مهم است عدالت مالیاتی است. تفاوت جامعه پزشکی با سایر اقشار این است که جامعه پزشکی از معدود اقشاری است که در تبصره ۶ قانون سالانه بودجه به طور علی الحساب ۱۰ درصد از عملکردشان در مراکز درمانی پایان ماه به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌شود. بقیه مشاغل ۴ ماه بعد از اتمام سال مالی موظف به پرداخت مالیات شأن هستند. به دلیل اینکه اغلب مراکز درمانی و پزشکان به خصوص در شهرستان‌ها با سازمان‌های بیمه گر قرارداد دارند و عملاً عملکردشان در قبال سازمان‌های بیمه گر شفاف و قابل رصد است و بر آن مبنا هم مالیات پرداخت می‌کنند.

انیسیان گفت: مالیات در مشاغل پزشکی (بخش مربوط به عملکرد جامعه پزشکی) در مراکز درمانی به صورت ۱۰ درصد علی الحساب پایان ماه پرداخت می‌شود و مابقی پایان سال در قالب اظهار نامه ارسال می‌شود و مابه‌التفاوت آن را پرداخت می‌کنند.

وی افزود: از طرفی جامعه پزشکی برای صدور و تمدید پروانه فعالیت خود لازم است پرونده مالیاتی داشته باشد و مالیات سال‌های قبل شأن را تسویه کرده باشند. بسیاری از مشاغل از این قاعده مستثنی هستند. جامعه پزشکی از جمله معدود مشاغلی است که صدور پروانه فعالیت شأن منوط به تسویه حساب مالیاتی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top