تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/09/19 - 11:29
کد خبر: 524675

عقبگرد دلار با تخلیه هیجانات ناشی از وقایع سوریه

 عقبگرد دلار با تخلیه هیجانات ناشی از وقایع سوریه

رئیس اتاق بازرگانی ایران و ونزوئلا با بیان اینکه حوادث سوریه ربطی به اقتصاد کشور ما ندارد؛ گفت: افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی ناشی از افزایش هیجانات است و زمانی که حوادث سیاسی روی می‌دهد، هیجانات کاذب ایجاد می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همزمان با سقوط دولت سوریه و افزایش تنش های سیاسی در منطقه، قیمت ارز در بازار با افزایش همراه شد و از کانال 72 هزار تومان عبور کرد.

هم اکنون در خیابان فردوسی قیمت دلار برای فروش 72 هزار و 50 تومان اعلام می شود؛ سکه طرح جدید نیز در کانال 52 هزار تومان فروخته می شود؛ هر گرم طلای 18 عیار هم 4 میلیون و 656 تومان قیمت خورده است.

فعالان بازار ارز و کارشناسان اقتصادی معتقدند آنچه موجب عبور قیمت دلار از کانال 72 هزار تومان در بازار شده، اتفاقات منطقه و مخصوصا سوریه است و دلیل اقتصادی برای این افزایش قیمت وجود ندارد.

در ماه های گذشته و همزمان با تشدید تنش های سیاسی در بازار، شاهد افزایش قیمت ارز بودیم ولی اما نکته مهم اینجاست که با فروکش کردن هیجانات سیاسی در بازار، قیمت ارز هم با عقب نشینی همراه می شود.

اینبار هم بازاری ها پیش بینی می کنند که به محض آرام شدن جو سیاسی و فروکش کردن خبرهای منفی ، قیمت دلار به کانال های قبلی برگردد.

امیر مهرپوریان، رئیس اتاق بازرگانی ایران و ونزوئلا در همین ارتباط، با اشاره به اینکه حوادث سوریه موجب شده نرخ ارز در کشور اندکی افزایش یابد و بعد از آرام شدن اوضاع دوباره کاهشی خواهد شد، گفت: حوادث سوریه ربطی به اقتصاد کشور ما ندارد؛ بنابراین افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی ناشی از افزایش هیجانات است، چون زمانی که حوادث سیاسی روی می‌دهد، هیجانات کاذب ایجاد می‌شود و با افزایش هیجانات نوسانات بازار ارز هم بیشتر خواهد شد.

وی گفت: کشور ما در حدود یکسال و نیم گذشته تحت چالش‌های سیاسی مختلفی قرار گرفته و زمانی که انواع التهاب سیاسی و امنیتی جدیدی هم روی می‌دهد، نرخ ارز به صورت روانی نوسان پیدا می‌کند؛ اما با توجه به تعدد و تشدید اتفاقات منطقه، جهش ارزی در کار نبود که مثلا به گفته برخی دلار را به بیش‌از 100 هزار تومان برساند.

مهرپوریان با بیان اینکه التهاب‌های سیاسی و نظامی تنها توانست نرخ ارز را در این یک سال و نیم گذشته حدود 20 تا 25 درصد افزایش دهد که کمتر از نرخ تورم است، تصریح کرد: ثبات بازار ارز ناشی از سیاست‌های انقباضی است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت و موفق شد کنترل بازار ارز را به دست گرفته و ارز مازاد را در بازار جمع کند؛ در حال حاضر نیز با ادامه این روند در دولت جدید همچنان شاهد هستیم، بنابراین بعد از آرام شدن اوضاع سیاسی در منطقه، نرخ دلار عقبگرد خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و ونزوئلا با بیان اینکه سیاست تثبیت به خوبی اجرا شد، اظهار کرد: همین که بانک مرکزی توانست نرخ ارز را تا حدودی ثابت و قابل پیش بینی نگه دارد، برای صادر کننده و وارد کننده اهمیت زیادی دارد و به طور کلی نقش بانک مرکزی در ثبات بازار ارز خوب بوده و قابل قبول است.

مهرپوریان تصریح کرد: بنا بر گزارش‌های بین‌المللی، صادرات نفت ایران طی چند سال اخیر از 400 هزار بشکه به حدود دو میلیون بشکه افزایش یافته که این موضوع نیز به کنترل بازار ارز کمک شایانی کرده است. در حال حاضر بازار جهانی نفت وابستگی زیادی به نفت ایران دارد و اگرچه تنها تولیدکننده نفت خام نیست، اما تاثیر زیادی در تصمیم گیری‌های اوپک و قیمت نفت می‌گذارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top