تاریخ انتشار: شنبه 1403/10/22 - 20:54
کد خبر: 527351

سارا خادمی؛

آموزش و پرورش هیچگاه در اولویت نبوده است

آموزش و پرورش هیچگاه در اولویت نبوده است

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در یک سخنرانی فرمودند:«ما بالاخره باید قبول کنیم نظام آموزشی ما تقلیدی است و تقریبا برای خودمان نیست و خروجی که می‌دهد لزوما خروجی این سیستم ما نیست. فلذا ما نیاز به بخش جداگانه‌ای که اهداف کشور ما را دنبال کند داریم و از این جهت بخش پرورشی لازم است.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت ازسارا خادمی*///  هرساله لایحه بودجه توسط دولت تنظیم و تحویل مجلس می‌شود و در آن سهم هر وزارت خانه قید شده است؛ سراغ وزارت آموزش و پرورش که می‌آییم، هرچند که افزایش بودجه‌ی ناچیزی می‌بینیم، اما هزینه‌‌های غیرپرسنلی و پرورشی گویا به کلی فراموش شده‌اند و عملا چیزی به آن‌ها اختصاص نیافته است. موضوعاتی از قبیل آسیب‌های اجتماعی، فضای مجازی و مسائلی مثل تبیین مسئله‌ی فلسطین، مسائل جنسی و… در حوزه‌ی مسائل آموزشی نمی‌گنجند و نیاز به بخش جداگانه‌ای دارند و موضوع پرورش به همین علت مهم است. بودجه پرورشی نسبت به سایر نهادهای فرهنگی تنها ۲ درصد از کل بودجه‌ی فرهنگی کشور* را تشکیل می‌دهد؛ دستگاهی که مخاطبش حدود ۱۷ میلیون دانش آموز است؛ حال خودتان مقایسه کنید!

بودجه‌ی پرورشی چیزی حدود ۱/۰۸ درصد کل بودجه‌ی آ.پ است (حقوق مربیان پرورشی جدای از این مقدار محاسبه می‌شود.)تنه‌ی معاونت پرورشی کانه در وزارت خانه سال هاست که زخمی است و نه تنها مرهمی پیدا نمی‌شود، بلکه با تنگ نظری‌ها و عدم توجه به اینکه تربیت اصولا یک فرایند بلندمدت دارد و صرف پول برای آن قطعا سرمایه گذاری است، زخم آن عمیق تر هم می‌شود.

با توجه به گسترده بودن شبکه‌ی معاونین پرورشی در سرتاسر کشور و ارتباط و اثر مستقیم آن‌ها روی دانش آموزان، اگر برای مربیان پرورشی یک دوره‌ی حضوری درنظر بگیریم (چرا که دوره های مجازی ضمن خدمت فایده چندانی ندارند.) هزینه‌ی این دوره برابر با اندازه‌ی کل بودجه‌ی پرورشی خواهد بود! با این وجود، اثربخشی کجای ماجرا است؟! از مواردی که در بودجه توجهی به آن نشده، تشکل‌های دانش آموزی و توانمندسازی آن‌ها، هدایت تحصیلی، توانمندسازی منابع انسانی و تقویت و توسعه اردوگاه‌های دانش آموزی است.همچنین طرح نماد (طرحی برای رسیدگی به آسیب های اجتماعی دانش آموزان) با در نظر گرفتن حادترین آسیب‌ها و حداقل تعداد دانش آموز درگیر آسیب، باز هم مبلغ ناچیزی برای این طرح در نظر گرفته شده است‌.

برنامه‌ی هفتم توسعه هم که مکلف کرده هر دانش آموز سالی یک بار به اردو برود که با حساب حداقل هزینه‌ها این رقم برای کل دانش آموزان کشور به تنهایی برابر با کل بودجه‌ی پرورشی می‌شود!! حقیقتا تدبیری باید اندیشیده شود. وقتی تقریبا بالای ۹۰ درصد بودجه مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان می‌باشد چه انتظاری از تحول و تغییر وجود دارد؟! مسلما خیلی از دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها تا به امروز به ضرورت و اولویت بودن موضوع پرورش نسبت به آموزش پی برده‌اند. وقتی مسئله تربیت و پرورش به حاشیه برود، دیگر منتظر چه اتفاقی می‌توانیم باشیم؟ حتما آموزش را هم تحت الشعاع قرار خواهد داد! میزان تخصیص بودجه به تربیت و پرورش، نشان از میزان اهتمام برنامه ریزان بودجه‌ی کشور به رسالت دستگاه تعلیم و تربیت را دارد.

 امام راحل (ره) فرموند: «تربیت کنید؛ مهم تربیت است. علم تنها فایده ندارد، علم تنها مضر است.»

*معاونت سیاست ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سلمان فارسی شیراز

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
قدس شریف بیش از همیشه تاریخ در آستانه آزادی و پیروزی است
۴ نفر از عاملان درگیری با ماموران منابع طبیعی در نور دستگیر شدند
۲ هزار و ۴۸۹ نفر به مراکز سیار انتقال خون خراسان جنوبی مراجعه کردند
نحوه تعیین نام هوشمند و پلمب دفاتر تجاری اعلام شد
بازداشت مهندس ایرانی در آمریکا تمدید شد + جزئیات
مسعود پزشکیان پروفسور شد
سربازان وام اشتغالزایی می‌گیرند/ کدام مشاغل مشمول این وام می‌شوند؟
توزیع اسلحه در خوزستان با کمک خارجی‌ها/ کشف و انهدام شبکه قاچاق سلاح جنگی
«نمایشنامه‌خوانی مولوی» در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار می‌شود
«جشنواره‌ ثور» باعث ایجاد پیوند بین فعالان بازارهای مالی و فیلمسازان می‌شود!
دانشگاه تهران به مؤسسه بین‌المللی «سِرن» پیوست
بیانیه سپاه پاسداران در پی توافق آتش‌بس در غزه
منبع عبری: حماس بعد از آتش‌بس هم با قدرت در غزه می‌ماند
برجسته‌ترین بندهای توافق آتش‌بس غزه/ آمار هولناک ویرانی‌ها
روبیو: برای حل بحران اوکراین آمریکا هم باید امتیاز بدهد
ابربدهکاران بانکی چقدر بدهکارند؟
جنگ غزه تمام شد
کفن و آگهی ترحیم؟/ لطفاً «معمولی» باشید، این «ابتکار» نیست‌ها!
آیا مذاکره با آمریکا امکان‌پذیر است؟
چرا حماس پیروز شد
روابط ایران و تاجیکستان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top