تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/12/20 - 16:31
کد خبر: 532033

سینما در برابر لابی صهیونیستی؛

«سرزمین دیگری وجود ندارد»/ روایتی از مبارزات فلسطینیان که جهانی شد

«سرزمین دیگری وجود ندارد»/ روایتی از مبارزات فلسطینیان که جهانی شد

فیلم فلسطینی «لا توجد ارض اخری» که سیاست‌های جهانی مانع از پخش آن شده بود، به عنوان بهترین مستند، برنده اسکار ۲۰۲۵ جشنواره برلین شد و خشم وزیر فرهنگ رژیم صهیونیستی را برانگیخت.

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ حجم گسترده جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه باعث شد سیلی از اعتراض در حمایت از فلسطین و محکومیت رژیم صهیونیستی در جهان به خصوص کشورهای غربی برپا شود. بیش از ۱۰۰ هزار نفر در لندن در چندین نوبت دست به اعتراض زدند و رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. فرانسه، آلمان، سوئد، ایتالیا و هلند هم شاهد اعتراضات گسترده ای در حمایت از فلسطین بودند. همچنین شهرهای واشینگتن دی سی، نیویورک و شیکاگو آمریکا در حمایت از مردم فلسطین اعتراضاتی در حمایت از مردم غزه و محکومیت صهیونیست‌ها برپا کردند. همه این اعتراضات درحالی برگزار شد که دولت کشورهای نامبرده به صراحت برگزاری تجمع و راهپیمایی در حمایت از مردم فلسطین را غیرقانونی و ممنوع اعلام کردند.

فیلم فلسطینی «لا توجد ارض اخری؛ سرزمین دیگری وجود ندارد» ساخته «باسل العدرا»، «یووال آبراهام»، «حمدان بلال» و «راشل زور» که روایتگر مبارزات فلسطینیان برای حفاظت از سرزمین خود در برابر اقدامات ویرانگر نیروهای رژیم صهیونیستی است، با دریافت جایزه اسکار به عنوان بهترین فیلم مستند جشنواره فیلم برلین بار دیگر توجه جهانیان را به مساله فلسطین جلب کرد و نشان داد فضای افکار عمومی آمریکا و جامعه سینمایی هالیوود برخلاف جهت لابی صهیونیستی پیش می‌رود و بیداری درباره وقایع جهان بیش از آن چیزی است که بتوان فکرش را هم کرد.

سیاست‌های جهانی مانع پخش «لا توجد ارض اخری» شد

«لا توجد ارض اخری» که تولید آن پنج سال طول کشیده و سیاست‌های جهانی مانع از پخش آن شده بود به مبارزات باسل برای حفظ روستای خود در منطقه مسافر یژا الخلیل می‌پردازد؛ روستایی که تحت حملات مداوم اشغالگران صهیونیستی در کرانه باختری قرار دارد.

باسل هنگام دریافت جایزه مورد اشاره گفت: من اینجا هستم تا دریافت این جایزه را جشن بگیرم اما نمی‌توانم! چون ده‌ها هزار نفر از مردم سرزمینم در غزه کشته و قتل عام می‌شوند.

این کارگردان فلسطینی در ادامه از دولت آلمان درخواست کرد: به خواسته‌های سازمان ملل احترام بگذارید و ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کنید.

حمایت بازیگر استرالیایی از فلسطین در مراسم اسکار

بن راسل مستندساز سرشناس آمریکایی که هنگام دریافت جایزه خود شال فلسطینی به گردنش انداخته بود همراه با چندین هنرمند دیگر حمایت خود از فلسطین را اعلام کردند. اعتراضی هم در حمایت از فلسطین در خارج از سالن دالبی در مراسم اسکار ۲۰۲۵ شکل گرفت.

گای پیرس بازیگر استرالیایی که سال پیش با سنجاق سینه پرچم فلسطین در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۴ سروصدا به پا کرده بود، در اسکار ۲۰۲۵ لباسش به کبوتر مینای سفید کوچک مزین شده و روی آن نوشته شده بود: ««فلسطین را آزاد کن». او بیانیه ای روی فرش قرمز قرائت کرد.

پیرس در ایمیلی به سی ان ان نوشت: «از آنجا که مردم فلسطین در حال حاضر به دلیل رژیم انتقام‌جوی نتانیاهو دچار آسیب‌های روحی و زیان‌های بزرگی شده‌اند، مایه تأسف است که نشریه معتبری مانند VF تلاش می‌کند حمایتی را که من یا هر فرد دیگری می‌خواهیم ارائه کنیم، حذف کند.»

سنجاق سینه کبوتر مینای فلسطین که گای پیرس هم از آن روی لباسش استفاده کرده بود به یک وسیله محبوب برای حمایت از فلسطین بدل شده که نماد صلح و ابراز همبستگی با هزاران غیرنظامی غزه است که توسط صهیونیست‌ها بمباران شده‌اند.

 

خشم وزیر فرهنگ رژیم صهیونیستی از اسکار گرفتن مستند فلسطینی

شبکه ۱۴ به نقل از وزیر فرهنگ رژیم صهیونیستی مطرح کرد: فیلم «لا توجد ارض اخری؛ سرزمین دیگری وجود ندارد» که برنده جایزه اسکار شده است روایت تحریف شده ای از اسرائیل است. وی افزود: دریافت جایزه اسکار توسط این فیلم لحظه‌ای غم انگیز برای دنیای سینما است. همچنین این وزیر صهیونیستی مدعی شد که سازندگان این فیلم به جای نمایش پیچیدگی‌های واقعی، روایت‌هایی را ترویج کرده اند که چهره رژیم صهیونیستی را مخدوش می‌کند.

سینما؛ مهم‌ترین نماد فرهنگی فلسطین و ابزاری برای آگاهی بخشی جهانی

فیلم فلسطینی «لا توجد ارض اخری؛ سرزمین دیگری وجود ندارد» نه‌تنها یک اثر سینمایی قدرتمند، بلکه مستندی تاریخی از مقاومت فلسطین است. اسکار ۲۰۲۵ نشان داد که سینما همچنان می‌تواند به ابزاری برای تغییر و آگاهی‌بخشی جهانی تبدیل شود. پیام این مستند روشن است: «هیچ زمین دیگری برای فلسطینیان وجود ندارد، این سرزمین خانه آنهاست.»

اسکار ۲۰۲۵ نشان داد که کشتار مردم بی‌گناه فلسطین و مردم بی‌پناه غزه و نسل‌کشی فلسطینیان توسط رژیم غاصب صهیونیستی می‌تواند سوژه خوبی برای فیلمسازان دغدغه‌مند باشد تا نگذارند اشغالگران، جنایات خود را با سینما و هنر تطهیر کنند و مظلوم جلوه دهند. اسکار ۲۰۲۵ نشان داد سینمای فلسطین مهم‌ترین نماد فرهنگی این کشور است که در عرصه بین المللی به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
در سال ۱۴۰۴ کالابرگ الکترونیکی هر ماه ارائه خواهد شد
ناو آمریکایی پس از درگیری با نیروهای مسلح یمن به دورترین نقطه گریخت
معارفه جباری در تمرین استقلال
زمان حضور سه بازیکن مهم تیم ملی ایران در تهران مشخص شد
نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیت‌آمیز بود
۵۸۵۱ فقره تصادف در جاده‌های کشور طی ۲۴ ساعت گذشته
دانشگاهیان برای حل مشکلات به میدان بیایند
تغییر افراد لزوما راهکار رفع مشکلات نیست
تمرکز مجلس بر حل مشکلات معیشتی مردم است
دیدار معاون وزیر امور خارجه روسیه با عراقچی
پرونده لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجمع تشخیص بسته شد
گزافه گویی وزیر خارجه انگلیس پس از ادعاهای ضدایرانی ترامپ
تداوم ادعاهای بی‌اساس ترامپ علیه ایران
کانون‌های مهدوی در دانشگاه‌ها نیازمند حمایت و توجه ویژه است
چرا ترامپ به یمن حمله کرد؟
۳عامل اصلی نوسان قیمت طلا در ایران
تعرفه‌های ترامپ سود بی‌ام‌و را هم کاهش داد
ائه تضمین توسط ایران ضروری است
اعلام روزهای تعطیل سینما در شب‌های قدر و سال نو
برگزاری ۳ هفته آخر لیگ در پایان هفته
چگونه بهترین قیمت عایق پشم سنگ را پیدا کنیم؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top