تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/12/23 - 10:35
کد خبر: 532296

واکنش شهرداری‌های کلانشهرها به مراسم ماه رمضان؛

چراغانی رمضان در آلمان، بازار افطار در مالزی

چراغانی رمضان در آلمان، بازار افطار در مالزی

ماه رمضان را می‌توان با نشانه‌هایی شناخت که در شهرهای مسلمان نشین به چشم می‌خورد. نشانه‌هایی از آیین‌های سحر و افطار که برنامه زندگی روزانه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. در شهرهای جنوب آسیا، خاورمیانه، اروپا و دیگر نقاط جهان می‌توان تغییرات فضای شهر را مشاهده کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شهرداری‌های کلانشهرها نیز برای گرامیداشت این ماه یا برای احترام به شهروندان روزه‌دار، اقداماتی مانند نورپردازی خیابان‌ها یا برپایی بازارهای غذا را انجام می‌دهند.

آلمان

نورپردازی ماه و ستاره

شهرداری فرانکفورت برای سال دوم، تزیینات ماه رمضان را در خیابان‌های این شهر نصب کرده است. این تزیینات شامل چراغ‌ها و نورپردازی‌هایی با نماد هلال ماه، ستاره، فانوس و عبارت‌هایی برای تبریک ماه مبارک رمضان است که شب‌ها روشن می‌شوند.

نزدیک نیمی از ساکنان فرانکفورت پیشینه مهاجر دارند و مسلمانان فرانکفورت حدود ۱۵ درصد جمعیت این شهر هستند و مساجد و انجمن‌هایی دارند که در آن‌ها مراسم افطار را برگزار می‌کنند. در این ماه برخی از رستوران‌های مسلمانان نیز غذاهای خیابانی را عرضه می‌کنند. در آلمان این نوع نورپردازی‌ها که با استفاده از لامپ‌های کوچک ساخته و در عرض خیابان آویخته می‌شود معمولا در جشن‌هایی مانند کریسمس کاربرد دارد.

در دیگر شهرهای آلمان مانند برلین، هامبورگ و کلن هم تعداد زیاد مسلمانان مهاجر باعث شده است که نشانه‌های ماه رمضان در برخی محله‌ها دیده شوند که مهمترین آن برگزاری مراسم افطار به صورت دست جمعی و با مهمانان زیاد است. برخی از فروشگاه‌ها و رستوران‌های مخصوص مسلمانان که با نشان «حلال» شناخته می‌شوند، در ماه رمضان فعالیت شبانه دارند.

شورای شهر فرانکفورت دلیل اجرای چراغ‌های ماه رمضان را «به رسمیت شناختن تنوع فرهنگی و مذهبی ساکنان شهر» اعلام کرده است. در شهر کلن نیز بعضی تزیینات ماه رمضان با کمک‌های مردمی در خیابان‌ها نصب شده است.

ترکیه

چراغ‌های بین دومناره مسجد

شهرداری ترابوزان ترکیه خیابان رمضان را به مناسبت این ماه برپا کرده است. احمد متین شهردار ترابوزان هدف از این طرح را ایجاد «همبستگی و برادری» در ماه رحمت عنوان کرد. شهردار تاکید کرده است که سنت‌های گرامیداشت ماه رمضان از گذشته در این شهر وجود داشته و در فضای معنوی این ماه احیا می‌شود.

خیابان رمضان شامل غرفه‌های غذا و نمایش‌های فرهنگی است که از سوی سازمان‌های مردم نهاد اجرا می‌شود. غرفه‌های صنایع دستی و هدایای مختلف هم بخشی دیگری از فعالیت‌های این طرح است. در آمد برخی از این غرفه‌ها به فلسطین اهدا خواهد شد.

سنت دیگری که شهرداری‌های شهرهای ترکیه در ماه رمضان اجرا می‌کنند، چراغانی چراغ‌های مساجد است که از آن با عنوان «ماهیا» یا «محیا» نام برده می‌شود. این نوع چراغانی سابقه طولانی در سرزمین اصلی ترکیه دارد و صدها سال قبل به شکل آویختن فانوس روغنی در بین مناره‌های مساجد انجام می‌شد. اکنون شهرداری‌ها در برخی شهرهای مذهبی ترکیه این سنت را زنده نگه می‌دارند و با ترکیب لامپ‌های کوچک عباراتی مرتبط با ماه رمضان را در چراغانی ماهیا به نمایش در می‌آورند. در برخی شهرهای منطقه بالکان هم می‌توان این نوع چراغانی خیابان‌ها را در ماه رمضان مشاهده کرد.

مالزی

بازار شبانه با مجوز شهرداری

شهرداری کوالالامپور در ماه رمضان امسال مجوز برپایی بازارهای مواد غذایی را برای پخت و فروش وعده‌های افطار و سحر به دستفروشان می‌دهد. در طول سال‌های گذشته گروه‌های خاصی مجوز این بازارها را در اختیار گرفته بودند که باعث ایجاد انحصار و محدودیت شده بود.

درآمد بازارهای رمضان در کوالالامپور آنقدر زیاد است که فروش یک ماه آن ممکن است با چند ماه فروش یک غرفه در بازارهای عادی برابر باشد. بعضی از تولیدکنندگان مواد غذایی و رستوران‌ها هم هم این بازار را به شکل یک نوع فروش ویژه فصل در نظر می‌گرفتند که باعث می‌شد به صورت شبانه‌روزی مشغول کار شوند. مجوزهایی که قبلا شهرداری برای غرفه‌داران صادر کرده بود در سال‌های اخیر با ده برابر قیمت اولیه دست به دست می‌شد. هزینه اجاره مجوز به قیمت اجناس اضافه شده بود و مشتریان مجبور به خرید اجناس گرانتر از قبل بودند. شورای شهر با حمایت دولت مجوزهای قبلی را باطل و مجوزهای جدید صادر کرد که در آن‌ها شرایط فروشندگان دوباره بررسی می‌شود. هر کسی که مجوز بازار رمضان دریافت کند باید در غرفه خود حضور داشته باشد وگرنه مجوز باطل خواهد شد. استفاده از اتباع خارجی هم در غرفه‌ها ممنوع است.

بازار رمضان کوالالامپور از افطار فعالیت خود را شروع می‌کند و به صورت شبانه به کار ادامه می‌دهد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تنها نشانه پوکی استخوان چیست؟
عراقچی وارد ایروان شد
اردوغان نوروز ۱۴۰۴ را به پزشکیان تبریک گفت
آمار بازدید از اماکن تاریخی اعلام شد؛ تخت‌جمشید و حافظیه محبوب مسافران
بیت‌کوین محرک جدیدی برای صعود یافت
عراقچی در ارمنستان
ترکیب احتمالی ایران برابر ازبکستان؛ بازگشت طارمی برای صعود به جام‌جهانی
هشدار قلعه‌نویی به بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران
توضیحات معاون وزیر نفت درباره وضعیت فروش نفت ایران
روزبه چشمی بازی با ازبکستان را از دست داد
جزئیات زمان‌بندی آزمون کارشناسی ارشد پزشکی
ورق سرد بیشترین افزایش‌ حجم و ارزش صادراتی را رقم زد
نیکزاد: بزرگ‌ترین خطای امروز دامن‌زدن به دوقطبی‌هاست
عراقچی: هیچ‌کسی حتی فکر تجاوز به ایران را نخواهد کرد
پیام تبریک نوروزی اتحادیه اقتصادی اوراسیا به پزشکیان
تولید بنزین در پالایشگاه تهران ۱.۲ میلیون لیتر افزایش یافت
اولویت شرکت ملی گاز در سال ۱۴۰۴ تمرکز بر تولید پایدار است
جزئیات اجرای قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها اعلام شد
لاوروف: روابط ایران و روسیه در حال شکوفایی است
عراقچی: تحت فشار حداکثری وارد مذاکره مستقیم با آمریکا نمی‌شویم
آمادگی ارتش برای مقابله با هرگونه تهدید/مرزهای کشور خط قرمز ما است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top