به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بیشتر دانشجویان می خواهند که به یک وکیل موفق تبدیل شوند زیرا می خواهند در جامعه یک فرد موفق و در زندگی مردم تغییری ایجاد کنند.
در این مقاله، شما را با برجسته ترین ویژگی های بهترین وکلا آشنا می کنیم، از شناخت قانون تا رفتار محترمانه و با کرامت با تمام کسانی که با آنها کار می کنید.
در مقاله از تجربیات دانشجویانی استفاده کرده ایم که الان جزو وکلای برتر کشور هستند و از سایت avadadyar.com بابت همکاری با ما برای معرفی وکیل برتر تشکر می کنیم.
تجزیه و تحلیل کنید
تفکر روی یک مسئله رو را تمرین کنید. برای اینکه وکیل موفقی باشید، باید بتوانید یک مسئله حقوقی را از تمام جوانب بررسی کنید تا به بهترین راه حل برسید.
تحلیل مناسب نه تنها به شما کمک می کند مسئله حقوقی را حل کنید، بلکه به شما کمک می کند استدلال حقوقی محکمی برای دفاع از موکل خود پیدا کنید.
همیشه به موکل خود اعتماد نکنید که همه چیز را از ابتدا به شما بگوید. موکلان اغلب اطلاعات را به صورت کامل ارائه نمی دهند زیرا نمی دانند چه چیزی مهم است و چه چیزی نیست. سوالاتی را که برای کسب اطلاعات مورد نیازتان ضروری است، بپرسید.
افزایش مهارت نوشتن
وکلا اغلب مهارت های نوشتاری که برای موفقیت در حرفه وکالت لازم است را دست کم می گیرند.
واقعیت این است که وکلا زمان زیادی را صرف نوشتن دادخواست ها و شکواییه می کنند. تنظیم اظهارنامه و نوشتن اظهارنامه نیز جزو این موارد است.
تقریبا تمام این اسناد نیازمند داشتن تخصص در نگارش هستند. اگر بتوانید به طور موثر بنویسید، احتمال پیشبرد موضع موکل خود را بسیار بیشتر خواهید کرد. به عنوان یک قاعده کلی، باید استدلال نوشتاری خود را به شکل زیر تنظیم کنید:
-
حقایق پرونده خود را روشن کنید.
-
مسئله حقوقی را شناسایی کنید.
-
تعیین کنید کدام قوانین یا مقررات به موضوع شما مربوط می شود.
-
قوانین را به حقایق پرونده خود اعمال کنید.
-
بر اساس قوانینی که به حقایق پرونده خود اعمال کرده اید، نتیجه گیری کنید.
افزایش مهارت ارتباطی و صحبت کردن
تمام وکلای موفق دارای مهارت های ارتباطی عالی هستند، چه هنگام صحبت با قاضی، سایر وکلا، هیئت منصفه یا موکلان خود.
آنها باید بتوانند موضع موکل را برای دادگاه به روشنی بیان کنند، از شاهد پرونده به طور مؤثر سؤال کنند، در برابر هیئت منصفه استدلال دقیق بیاورند و موکلان را متقاعد کنند که با آن همکاری کنند.
در ارتباط با موکلان، یک وکیل باید بتواند تمام اطلاعات لازم برای وکالت از آنها را با حساسیت و ظرافت به دست آورد.
وکلا باید بتوانند یک موکل بالقوه را متقاعد کنند که آنها وکیل مناسبی برای نمایندگی او هستند.
وکلا همچنین باید بتوانند با سایر وکلا به طور مؤثر ارتباط برقرار کنند. با انجام این کار، آنها می توانند به سمت توافق هایی حرکت کنند که برای همه طرف های درگیر قابل قبول باشد و به طور مؤثر از طرف موکلان خود مذاکره کنند.
در برخورد با قاضی، وکلا باید بتوانند مواضع موکلان خود را به طور مؤثر و مختصر بیان کنند بدون اینکه به وکیل طرف مقابل یا قاضی، که ممکن است همیشه مواضع موکلان آنها را نپذیرند، بی احترامی کنند.
هر دادگاه روش های منحصر به فرد خود را دارد و کارکنان دادگاه می توانند در به شما اطلاعاتی ارائه بدهند که نمی دانستید. اگرچه شما نمی توانید پرونده های خاص را با قضات مورد بحث قرار دهید، اما آنها اغلب مایل هستند سناریوهای مختلف واقعی و نکات حقوقی را با شما در میان بگذارند و نظرات خودشان را به شما ارائه دهند.
به صحبت های موکل خود گوش دهید
هرگز قضاوت نکنید، فقط گوش دهید و مشاوره حقوقی بدهید. حتی اگر موکل شما درستی نگرفته باشد، که بدون شک در مقطعی از روند وکالت شما اتفاق خواهد افتاد، بهترین راه برای مدیریت وضعیت است و به جلو حرکت کنید.
با قاضی، همکاران و موکلان خود صادق باشید
در صورتی که وکیل با موکل خود صادق نباشد و اطلاعات درستی به او ندهد، موکلان به شما اعتماد نخواهند کرد، که این به معنای عدم مراجعه مجدد موکل به شما خواهد بود.
از شاهدان ماجرا سوال کنید
هنگام سوال از یک شاهد، سؤالات مناسب و مرتبط با پرونده را بپرسید. اگر شاهد احساساتی شد، او را مسخره نکنید، بلکه فاصله حرفه ای را حفظ کنید.
به خاطر داشته باشید که مراقبت ویژه ای باید برای شاهدانی که صغیر هستند یا قربانی جرم خشونت آمیز بوده اند، اعمال شود.
یک قاضی و یا هیئت منصفه شما را بر اساس نحوه رفتارتان با دیگران در طول جلسه دادگاه قضاوت خواهند کرد.
اطلاعات خود را بروز نگه دارید
خود را در حوزه حقوقی ماده قانون ها و تبصره ها به روز نگه دارید. از تغییرات جدید آگاه باشید، زیرا قوانین و مقررات اغلب تغییر می کنند.
پس از رویه های جدید مطلع باشید و آنها را مطالعه کنید.
تحقیق را در صورت نیاز انجام دهید
اگر پرونده ای غیرمعمول دارید که شامل مسائلی است که قبلاً با آن ها برخورد نکرده اید، وقت بگذارید و تحقیقات حقوقی را انجام دهید و پاسخ ها را پیدا کنید.
حتی اگر چندین سال در یک زمینه حقوقی مشغول به کار بوده اید، فرض نکنید که همه چیز را می دانید. مسائل و پرونده های جدید هر روز شما را با چالش های جدید رو به رو می کند و شما باید تحقیق کنید تا راه حل پرونده خود را پیدا کنید.
در آخر
به یاد داشته باشید میزان حق الوکاله را جوری تعیین کنید که هم به موکل شما فشار نیاد و هم خود شما به عنوان وکیل دادگستری یا مشاروه حقوقی انگیزه این را داشته باشید که پرونده را پیگیری کنید.