تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/12/29 - 12:07
کد خبر: 532700

عارف: حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است

عارف: حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به بحران پیچیده آب در کشور گفت: حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا عارف در چهل و هفتمین جلسه شورای عالی آب که وزیر نیرو، سخنگوی دولت و مسئولان دستگاه‌های امر حضور داشتند، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی نزولات آسمانی و تاکید بر اینکه حل ناترازی آب اولویت اصلی در ۶ ماه آینده است، افزود: کاهش بارش‌ها مسئله‌ای جدی است که باید اقدامات لازم برای مقابله با کم‌آبی هر چه سریع‌تر اتخاذ شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی راهکارهای تامین آب با توجه به تجارب گذشته و شرایط کنونی کشور و جهان منسوخ شده است، گفت: مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت دو راه پیش روی حل ناترازی آب است.

وی افزود: ۸۰ درصد منابع کشور صرف کشت غرقابی می‌شود و در زمینه اصلاح الگوی کشت تا کنون شعار داده‌ایم و برخی روش‌های نوین نیز همانند آبیاری قطره‌ای به کار گرفته شد اما در آن زمان متخصصان و نخبگان دانشگاهی هشدارهای علمی و لازم در خصوص ناسازگاری چنین روش‌هایی با شرایط کشور دادند اما توجهی به این دغدغه‌ها نشد که امروز ضرورت دارد رویکردهای علمی و متناسب با شرایط کشور به کار گرفته شود.

عارف در خصوص اصلاح الگوی مصرف تاکید کرد: سرانه مصرف آب باید مدیریت شود که طبق جدیدترین گزارش‌ها استان‌های یزد و اصفهان سرانه مصرف ۱۴۰ لیتر در روز داشتند که نشانگر اهمیت فرهنگ سازی و توجه مردم به این موضوعات برای اصلاح الگوی مصرف است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید سازوکار محلی با توجه به فرهنگ حاکم و ویژگی‌های مردم بومی منطقه برای کاهش مصرف و مدیریت آب بین آحاد جامعه فرهنگ سازی شود و تاکنون از مسئله مهم فرهنگ سازی غفلت کردیم تا جایی که برای ساده‌ترین مصارف آب میزان بالایی از آب آشامیدنی برای مصارف غیر آشامیدنی صرف می‌شود که باید با همکاری و مشورت نخبگان در کنار اقدامات علمی و فنی الگوی مصرف تغییر یابد.

وی افزود: در بسیاری از کشورهای پرآب به نسل نوجوان سهم آب شرب و کشاورزی آموزش داده و این فرهنگ سازی از سنین پایین آغاز می‌شود.

عارف با اشاره به شرایط سفره‌های آب زیرزمینی تصریح کرد: وضعیت کنونی سفره‌های آب زیرزمینی نتیجه عملکرد حکمرانی نادرست در زمینه آب است که قابل احیا نیست و تنها بخش‌های اندکی از سفره‌های آب زیرزمینی برای کشور باقی مانده است.

در این جلسه برنامه‌های دولت و وزارت نیرو برای مقابله و مدیریت خشکسالی در ۲۸ استان کشور که بارش زیر نرمال دارند تدوین و به تصویب شورای عالی آب رسید.

در ادامه این جلسه سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش سال آبی و پیش‌بینی بی‌هنجاری فصلی بارش و دما شامل وضعیت بارش کشور در هفت روز گذشته، نمودار مقایسه درصد تامین بارش سال آب جاری و بلند مدت، شاخص سلامت پوشش گیاهی، نمودار مقایسه تغییرات سطح برف در سال جاری در مقایسه با سال‌های گذشته، شاخص خشکسالی ارائه کرد و در ادامه اقدامات فوری و کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت شامل اصلاح ساختاری برای حل مشکلات کم‌آبی کشور، بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شد.

همچنین وزارت نیرو گزارشی از وضعیت تنش آبی در سال ۱۴۰۳ _‌۱۴۰۴، خلاصه وضعیت سدهای کشور و رتبه بندی بارش و وضعیت آبی استان‌های تهران، خوزستان و اصفهان ارائه کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بسیج دانشجویی: تهدید رهبرانقلاب بی‌پاسخ نخواهد ماند
سلیمان مرسلی به شهادت رسید +جزئیات
دروازه‌بان جدید استقلال مشخص شد/ ۱۳۸ بازی؛ ۱۱۵ گل خورده و ۵۵ کلین‌شیت
انتشار برای نخستین بار؛ سخنرانی عاشورایی حاج‌قاسم سلیمانی در جمع رزمندگان سپاه قدس +فیلم
شکایت ترامپ با یک ادعای عجیب؛ من از ۵ جنگ جلوگیری کردم ولی...
سپاه بیانیه داد؛ کمیته حقیقت‌یاب ربوده شدن سردار تشکیل شود
پلیس اسرائیل فردی را به صرف رسانه‌ای کردن شرایط جنگی اسرائیل بازداشت کرد
قطعی برق گسترده در جمهوری چک
جهاد اسلامی: خواهان رسیدن به توافق هستیم/ پاسخ حماس مسئولانه است
رسانه عبری: کابینه نتانیاهو چهره کرانه باختری را با شهرک‌ها تغییر داده است
رسانه عبری: کاتس به دنبال جانشینی نتانیاهو است
بیانیه وزارت خارجه در چهل و سومین سالگرد ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی در لبنان
خیابان‌های تهران، صحنه تجدید پیمان با امام جامعه
گریه حرمله وسط اجرای تعزیه حضرت علی اصغر، حسینیه معلی را بهم ریخت +فیلم
عاشورا ادامه دارد اما دیگر حسین(ع) تنها نیست
مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی (علیه‌السلام) در حسینیه امام خمینی(ره)
ترامپ باز هم علیه ایران حرف زد بدون آنکه از مذاکره حرفی بزند/ فاجعه بود، ماجرای گروگان‌ها در ایران اما...
توصیه امام جمعه اردبیل به فرح پهلوی
مذاکره در اولویت است، اما عملیات نظامی همچنان ادامه دارد
رهبر دینی، رهبر مرامی است، چون از جانب خدا و مقام عصمت ولایت ائمه معصومین، مرجعیت دینی دارد
عوامل جاسوسی از اماکن حساس گیلان دستگیر شدند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top