تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/01/20 - 00:16
کد خبر: 533603

۸۱۲ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد بانوان هستند

۸۱۲ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد بانوان هستند

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور گفت: ۸۱۲ نفر از جمع ۱۶ هزار نفری زندانیان جرایم غیرعمد خانم هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور گفت: ۸۱۲ نفر از جمع ۱۶ هزار نفری زندانیان جرایم غیرعمد خانم هستند.

سید اسداله جولایی رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر با اشاره به اینکه ۸۱۲ نفر از جمع ۱۶ هزار نفری زندانیان جرایم غیرعمد خانم هستند، بیان کرد: همان‌طور که رسیدگی به وضعیت آزادی بانوان فارغ از مجرد یا متأهل بودن آن‌ها برای ستاد دیه همواره در اولویت کاری بوده، با همین دقت و وسواس قریب به اتفاق قضات محاکم؛ با درک عواقب تلخ ناشی از حبس برای یک خانم آن هم خانم عائله‌مندی که بزهکار نبوده و به صرف ناتوانی در تأمین دیون رهسپار بند شده اند، اهمیت داده اند و می‌توان گفت هیچ زن ایرانی بابت محکومیت مالی در حال حاضر روانه بند نمی‌شود، مگر اینکه رقم بدهی او بسیار سنگین بوده و محکمه ذیصلاح برای استیفای حقوق افراد مالباخته با سختی و به ناچار برای رسیدگی و شناسایی اموال یا راهی برای تسویه نسبت به صدور آرا یا احکام حبس مبادرت می‌کنند.

وی ادامه داد: ارقام بالای بدهی هم ممکن است به دنبال بلندپروازی یک خانم یا اعتماد نابجا یا هر دلیل دیگری باشد که، خوب است زنان و دختران در ایجاد یک مجموعه یا عقد یک معامله دقت بیشتری داشته باشند.

جولایی گفت: بسیاری از خانم‌های زندانی دارای شغلی کوچک بوده اند برای نمونه یک خیاطی کوچک داشته و بر حسب نیاز یا دغدغه به ناگهان شبی تصمیم می‌گیرد تا همین فرد بدون تجربه و بی‌محابا با واردات پارچه یا دستگاه‌های گران قیمت، یک کارگاه بزرگ دایر کند که در رقابت با کالاهای رقابتی بازار یا کیفیت برخی محصولات خارجی با شکست مواجه شده و همان شرایط سابق خود را هم از دست می‌دهند.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور اظهار کرد: عمده زنان زندانی جرایم غیر عمد به صرف صدور چک یا ضمانت بدهکار شده و به دنبال مهلت‌های فراوان یا تسویه برخی اقساط بانکی در نهایت با طرح شکایت طلبکار یا طلبکاران روانه بند می‌شوند.

وی گفت: در بین زندانیان ممکن است بانوی باردار یا حتی با فرزند شیرخوار هم باشد که باز همان صحبت قبلی است؛ شکات خصوصی نهایت همکاری را داشته و در صورت عدم حمایت از سوی صاحب دین قضات مرجع رسیدگی کننده به پرونده یا به طور ویژه‌تر قاضیان اجرای احکام با اعطای مرخصی یا تسهیل شرایط به یاری فرد بدهکار می‌آیند.

جولایی بیان کرد: بدهی زندانیان جرایم غیرعمد، فارغ از عمد و غیرعمد در روزهایی که هزینه‌های سنگین نگهداری برای قوه قضائیه به ارقام عجیب و باورنکردنی رسیده و در کل میزان هزینه‌ها سبک نیستند. در مورد فردی هم که بدهکار است این معیار بیشتر و قوی‌تر صدق می‌کند. پس باید گفت شرایط امروز مددجویان ستاد مردمی دیه آن چیزی نیست که سال‌های قبل مطرح می‌شد؛ واقعیت این است به استناد تمامی پرونده‌های مفتوح در این نهاد حمایتی ارقام سنگین بوده و بعضاً چند میلیاردی است.

۸۱۲ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد بانوان هستند 

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور ادامه داد: اما برای آزادی این افراد دست کسی بسته نیست. ستاد دیه که کار تخصصی شناسایی افراد واجد شرایط را داشته و نسبت به امر آزادی صاحب تجربه بوده و تنها نهاد متولی امر شناخته می‌شود؛ در شرایط فعلی هر پرونده را با تجمیع کمک‌های مردمی به سرانجام می‌رساند. شاید باورش سخت باشد اما برخی با هزینه جاری روزانه یا حتی صدقات معمولی خودشان در اجر عظیم آزادی یک انسان نیازمند مشارکت می‌کنند و همه هم در این امر به یک قدر سهیم هستند.

وی افزود: این زندانیان چون دیون شخصی دارند و تا ریال آخر را پرداخت نکنند در داخل بند می‌مانند، از همین رو فردی هم که یک ریال پرداخت کند نامش در فهرست معنوی خیرین ستاد دیه وارد شده و اقدام او گره‌گشاست.

جولایی در پایان گفت: به طور نمونه ما پرونده‌ای داشتیم از بوشهر که با کمک ۱۹ نیکوکار میزان بدهی شخص جمع‌آوری شد، هر کس به سهم و بضاعت و نذر خود در این کار مشارکت کرد. یکی کارمند بود کمتر و یکی بازاری و کمی زیادتر، در این گعده پول گذاشت. کار خیر کم و زیاد ندارد چرا که هر کس بنا به استطاعت خود پیش آمده بود سویاٌ در این امر حسنه سود سرشار بردند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هرگونه سکوت در برابر ادبیات زورگویانه آمریکا، خیانت به عزت ملی خواهد بود
علی خضریان: نباید کشور را معطل مذاکره کرد
وضعیت مالکیت پرسپولیس فردا تعیین می شود
جدیدترین دسته گل محمد شریعتمداری/ صدور حکم مدیرعاملی پتروشیمی برای یک زن مکشفه!
سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی: غزه را مانند ژاپن بمباران اتمی کنید!
اولین گزارش بدرالبوسعیدی از مذاکرات امروز ایران و آمریکا
۹۰ هزارتومان‌هایی که غزه را نجات می‌دهد!
برای فرهاد مجیدی استقلال اولویت نیست!
آیا استفاده از شبکه‌های اجتماعی تهدیدی برای سلامت روان است؟
آمریکا شیطان بزرگ است و امروز با خدعه به میان آمده است
ویتکاف محل مذاکرات را ترک کرد
پیشکسوت آبی‌ها: دلم می‌خواهد این بازی دو برنده داشته باشد/ با این مدیران، خدا رحم کرد که استقلال به لیگ آزادگان سقوط نکرد!
فوری؛ مذاکرات امروز ایران و آمریکا در رُم پایان یافت
استقبال تهرانی‌ها از سریال «یزدان»
آخرین وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا در رُم پس از گذشت ۲ ساعت از آغاز گفتگوها
تهران از خط قرمز خود در مذاکره با آمریکا عقب‌نشینی نخواهد کرد
آشنایی با بمب سنگر شکن جی‌بی‌یو-۲۸
رقابت سخت پرسپولیس با یک تیم اماراتی برای جذب نوراللهی
واکنش فوری سپاه به تهدید اسرائیل درباره حمله به تاسیسات هسته ای ایران
اولتیماتوم ایران در رم ؛ آمریکایی‌ها باید به دنبال پلن بی باشند
علت اختلال در سایت تامین اجتماعی اعلام شد
سرپرستان دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، بناب و سراوان منصوب شدند
کلید نهایی آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
اعلام نتیجه اولیه در انتظار ارائه رشته‌های فرهنگیان
طرح مجلس برای ارتباط دانشگاه با صنعت
۳۰ دانشگاه برتر مجوز برگزاری آموزش به زبان دوم را دریافت کردند
ورود دانشجویان پیام نور به جلسات امتحان پس از توزیع برگه ها ممنوع شد
خبر خوب برای خوابگاه‌های دانشجویی
روایت دانشجویان از حضور شهید رئیسی در دانشگاه الزهرا
قنبری: حمایت مالی دانشجویان بورسیه به صندوق رفاه دانشجویان واگذار شد
۳۰ دانشگاه برتر مجوز برگزاری آموزش به زبان دوم را دریافت کردند
سرپرستان دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، بناب و سراوان منصوب شدند
ثبت نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران تا ۶ خرداد تمدید شد
انتصاب رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت
پیش بینی جذب ۸۰ درصدی منابع صندوق علوم، تحقیقات و فناوری تا پایان سال
رئیس کمیسیون تخصصی آموزش شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد
منابع آزمون های علوم پزشکی سال ۱۴۰۴ اعلام شد
رونمایی از دستیار هوش مصنوعی دانشگاهی با هدف ارتباطات بین‌المللی
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top