تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/01/24 - 23:08
کد خبر: 533812

آمریکا اعلام کرده که برای رفع نگرانی‌های ایران آمادگی دارد

آمریکا اعلام کرده که برای رفع نگرانی‌های ایران آمادگی دارد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس جزئیات از نشست عصر امروز این کمیسیون که با حضور معاون وزیر امور خارجه برگزار شد، بیان کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس جزئیات از نشست عصر امروز این کمیسیون که با حضور معاون وزیر امور خارجه برگزار شد، بیان کرد.

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، به تشریح جزئیات نشست عصر امروز (یکشنبه، 24 فروردین) این کمیسیون پرداخت که با حضور مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه برگزار شد.

رضایی اظهار داشت: در این جلسه، آقای تخت‌روانچی گزارشی از روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در مسقط ارائه کرد. وی تأکید کرد که این مذاکرات به صورت غیرمستقیم برگزار شده و جمهوری اسلامی ایران زیر بار مذاکره مستقیم نرفته است. محل اقامت هیئت‌ها جداگانه بوده و مذاکرات در منزل وزیر خارجه عمان انجام شده است.

رضایی گفت: معاون وزیر امور خارجه در این جلسه خاطرنشان کرد که هدف اصلی مذاکرات، تعیین چارچوب و مبنای گفتگوها بوده و ایران نسبت به جدیت طرف آمریکایی اطمینان ندارد. به گفته تخت‌روانچی، مذاکرات صرفاً در حوزه هسته‌ای انجام شده و جمهوری اسلامی ایران زبان تهدید را نمی‌پذیرد و در صورت هرگونه تهدید، مقابله‌به‌مثل خواهد کرد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: آقای تخت روانچی با اشاره به سابقه بدعهدی آمریکا، به‌ویژه خروج از برجام، تصریح کرد که آمریکایی‌ها باید اعتماد ایران را جلب کنند. تاکنون چهار دور مذاکره غیرمستقیم در مسقط انجام شده و فضای کلی مذاکرات مثبت ارزیابی شده است. در این مذاکرات تهدیدی از سوی آمریکا مطرح نشده و هدف ایران رفع کامل تحریم‌هاست. آمریکایی‌ها نیز اعلام کرده‌اند که جدی هستند، خواهان جنگ نیستند و برای رفع نگرانی‌های ایران آمادگی دارند.

رضایی خاطرنشان کرد: به گفته آقای تخت‌روانچی، قرار است دور بعدی مذاکرات شنبه آینده برگزار شود که در آن چارچوب توافق و مبنای ادامه مذاکرات مشخص خواهد شد. ایشان همچنین تأکید کرد که این مذاکرات مرحله‌به‌مرحله پیش می‌رود و هنوز وارد جزئیات نشده‌اند. همچنین طرف آمریکایی اعلام کرده که به تعهدات احتمالی پایبند خواهد بود

وی ادامه داد: معاون وزیر خارجه گفت که مذاکرات آینده نیز با واسطه‌گری عمان برگزار خواهد شد و محل آن یکی از کشورهای اروپایی خواهد بود. همچنین در پایان مذاکرات اخیر، گفت‌وگوی کوتاهی میان وزیر امور خارجه ایران و نماینده آمریکا در حضور وزیر خارجه عمان صورت گرفت.

رضایی عنوان کرد: آقای تخت وانچی با بیان اینکه هنوز برای ارزیابی نتیجه مذاکرات زود است، تأکید کرد که با وجود فضای مثبت، نمی‌توان به طرف آمریکایی اعتماد کامل داشت. وی افزود که کشور باید در حوزه‌های دفاعی نیز آمادگی کامل داشته باشد و فعالیت‌ها در چارچوب اسناد بالادستی همچون «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» پیش خواهد رفت

وی افزود: معاون وزیر خارجه همچنین بر حفظ وحدت داخلی و پرهیز از ذوق‌زدگی یا ناامیدی تأکید کرد و گفت که آمریکایی‌ها ابراز تمایل کرده‌اند برای سرمایه‌گذاری در ایران و حل‌وفصل مسائل موجود تلاش کنند، اما ایران خطوط قرمز خود از جمله توانمندی‌های منطقه‌ای، هسته‌ای، موشکی و تحقیق و توسعه را محفوظ می‌داند.

در بخش پایانی این جلسه، اعضای کمیسیون امنیت ملی نیز دغدغه‌ها و نکات خود را مطرح کردند. از جمله مهم‌ترین این نکات می‌توان به ضرورت تعیین چارچوب مذاکرات، لزوم رفع کامل تحریم‌ها به جای تعلیق آن‌ها، جلوگیری از تکرار اشکالات برجام، پاسخ قاطع به تهدیدهای آمریکا، بدبینی نسبت به دولت ترامپ و تأکید بر چندجانبه‌گرایی اشاره کرد.

در ابتدای این نشست نیز بررسی لایحه «ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از راه دور (پهپادهای غیرنظامی)» به پایان رسید. این لایحه در 24 ماده به تصویب کمیسیون رسید و در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هزینه انحلال بانک آینده باید از جیب سهامداران مقصر تأمین شود!
سقاب اصفهانی: قرار نیست مردم در زمینه انرژی و سوخت غافلگیر شوند
درخواست رسیدگی رئیس‌جمهور به ماجرای اراضی دانشگاه تربیت مدرس
تجارت ۲.۸ میلیارد یورویی ایران و اتحادیه اروپا
جمینای۳ در موتور جستجوی گوگل تعبیه شد
فیلم| سوگ پدرانه آیت‌الله صدیقی بر پیکر فرزند
شرکت ۶ هزار استاد و ۱۱ هزار دانشجو در کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه مهارت: مجلس و دولت فکری به حال معیشت اساتید جوان کنند
برخورد قانونی قاطع با باندهای قاچاق و تولید پوشاک مروج فرهنگ غربی
فرزند حجت‌الاسلام صدیقی درگذشت
موافقت پلیس با شماره‌گذاری موتورهای سنگین مجاز
پلمپ ۲ مؤسسۀ غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج
«پرونده مذاکره بسته نیست» کیهان نه، بخشی از دستگاه فکری جریان حزب‌الله
طارمی: ۱۰ بازیکن تیم ملی گفتند پنالتی نمی‌زنیم؛فرهنگ عوض شده است
دیدار در کاخ سفید؛ در نشست خبری ترامپ و بن‌سلمان چه گذشت؟
۱۰ درصد تولدها در ایران نوزادان نارس هستند
روزه سکوت شورای عالی کار در ترمیم مزد کارگران؛ چرا؟
وظیفه داریم برای ملت‌های مسلمان بستر رونق اقتصادی را فراهم کنیم
علت اختلال اینترنت قطعی گسترده در خارج از کشور اعلام شد
ایران هیچ‌گاه به دنبال تولید سلاح اتمی نبوده است
«مهدی زین الدین» سرلشکر ۲۵ ساله ای که فاتح خیبر لقب گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top