به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران» با پرونده ویژهای درباره شخصیت، راه و میراث شهید آیتالله دکتر سیدابراهیم رئیسی منتشر شد. در این شماره از ماهنامه خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران، یادداشتهایی از فعالین دانشجویی کشور درباره ابعاد مختلف زندگی، اندیشه و مدیریت شهید رئیسی منتشر شده است.
در ادامه یادداشت ار مطهره شاکری، دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت دانشگاه الزهرا(س) میخوانید.
انتخابات ۱۴۰۰ هنوز رگه هایی از کرونا در اون دوران به جا مانده بود و در دولت قبلی یکسری مشکلات اقتصادی، آموزشی و اجتماعی از صفر پایینتر و اوضاع به طبع به کام مردم نبود، انتخابات برگزار شد و باید قوه مجریهای میآمد که بتواند شاخص مدیریتی مطلوبی داشته باشد، با گذشت فراز و نشیب انتخابات، حال کسی آمده بود که سوابق خود را در قوه قضاییه به خوبی نشان داده بود، فردی بود که نمیگذاشت حق مظلومی بر روی زمین باشد و تماماً خواهان عدالت طلبی بود، آیت الله رئیسی در آن سال مسئولیت سنگینی را تقبل کرد، مسئولیتی که بر عهده هرکسی نیست، کسی که در اوایل تحصیلات ایشان را کم ارزش جلوه میدادند گام عظیمی بر روی سکوی ریاست جمهوری نهاد و سعی کرد که بتواند اصول و قوانین انقلاب اسلامی را که بخشی از آن در دولت های قبلی نادیده گرفته شده بود را برگرداند.
در ابتدا سعی کرد اقتصاد که چند وقتی در خواب بود را بیدار و زنده کند، و آن هم نیازمند نیروهای توانمند بود، از همان ابتدا سرپرستان خانوار ها برایاش بسی مهم بود و باید اقداماتی در درست شدن شرایط میکرد. اگر بخواهیم از شاخص های مدیریتی که در بدو ورود آیت الله سید ابراهیم رئیسی بگوییم این بود که ایشان خواستار پیگیری آن بودند رشد نقدینگی که رو به صعود بود، همین مسئله باعث تورم سنگینی شده بود و رفع و رجوع آن در اقتصاد مهم بود.
رشد حجم پول در هر اقتصادی، افزایش نرخ تورم را در پی دارد. به عبارتی رفتار اقتصادی و سیاستهای پولی بلند مدت دولتها در زمینه میزان و حجم رشد نقدینگی، تعیین کننده آمارهای تورمی در اقتصاد است.
در سال ۱۳۹۱ ، ۲۹ درصد و در سال ۱۳۹۹ ، ۴۰/۶ رشد نقدینگی داشته ایم و به تبع باعث تورم سنگینی شد که مسئولیتاش بر دوش دولت جدید، جناب آقای رئیسی بود، اقدامات اساسی در این باب انجام شد از جمله چیزهایی که میتوان اشاره کرد، کاهش کسری بودجه و واقعیسازی بودجه، سیاستهای کنترل ترازنامه بانکی، سیاستهای تنظیم بازار و سیاستهای اطمینانبخشی و پیشبینیپذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی از جمله سیاستهای دولت سیزدهم برای مهار تورم. در نتیجه اعمال این سیاستها، این نرخ از ۴۳/۷ درصد در مرداد ۱۴۰۰ (ابتدای دولت سیزدهم) به ۳۰/۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ رسیده بود. تورم سالانه نیز از ابتدای دولت یعنی مرداد ۱۴۰۰ از ۴۵.۷ درصد به ۳۸.۸ درصد در فروردین ماه ۱۴۰۳ کاهش یافت.
در این میان علاوه بر این سیاست گذاری باید کاری میکرد تا این اقتصاد بر سر سفره های مردم هم اثراتی داشته باشد برای همین رشد شاخص قیمت تولید کننده که در سال ۱۴۰۰ ، ۶۴.۶ درصد بود به ۴۳.۸ در پاییز ۱۴۰۲ کاهش یافت. تورم نقطهبهنقطه تولید کننده نیز در همین بازه زمانی از ۵۸.۹ به ۴۳.۶ کاهش یافته بود.
همین اقداماتی که برخی افراد آن را به سخره میگرفتند اثرات مطلوبی در این دولت نسبت به دولت های قبلتر گذاشته بود و بازار کار هم نسبتاً مطلوبتر، حال که یکسال از شهادت آقای رئیسی میگذرد بیشتر پی میبریم که مسیر اقتصادی در دولتشان حائز اهمیت بوده است، در این راستا امیدوارم از سیاست گذاران دولت جدید همان دغدغه مندی ، که رهبر معظم انقلاب ایشان را رئیسی عزیز خطاب کرده بودند داشته باشند ، و به فکر سرپرستان خانوار های ایرانی باشند.
در پایان یاد سخن رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای در دیداری که اقشار مختلف مردم داشته اند افتادم : « وقتی تولید داخلی خوابید، همین وضعی پیش میآید که امروز هست جوان ما بیکار میشود، اشتغال ما کم میشود، رکود بر کشور حاکم میشود، وضع زندگی و معیشت مردم دشوار میشود. اینها را که دیگر از طریق ارتباط با آمریکا و با اروپا نمیشود حل کرد، اینها را خودمان باید حل بکنیم. اینها کارهایی است که به عهدهی خود ما است». این سخنان را شهید رئیسی در اوج ناامیدی ، روزنه امید ساخت و اکنون ملت شریف ایران همان امید را در مسائل مختلف به خصوص اقتصادی میخواهند.
جای دارد در سالگرد شهید رئیسی عزیز بگوییم وظیفه هر دولتمرد تامین رفاه مردم است و هیچگاه نباید آن فراموش بشود.