تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/06/12 - 02:50
کد خبر: 543498

حذف منابع پروتئینی در دوران شیردهی می‌تواند برای نوزاد و مادر مضر باشد

حذف منابع پروتئینی در دوران شیردهی می‌تواند برای نوزاد و مادر مضر باشد

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که حذف یا محدودکردن منابع پروتئینی در دوران شیردهی می‌تواند برای مادر و نوزاد مضر باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باوری مبنی بر اینکه مادران شیرده باید 40 روز پس از زایمان از گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات خودداری کنند یا تنها روغن و غذای مخصوص مصرف کنند، اعلام کرد که حذف یا محدودکردن منابع پروتئینی در دوران شیردهی می‌تواند برای مادر و نوزاد مضر باشد.

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا محدود کردن غذا و حذف گوشت، تخم‌مرغ و حبوبات پس از زایمان برای سلامتی مادر و نوزاد مفید است، مطرح کرد: نیاز مادر شیرده به کالرى حدود 500 کیلوکالرى بیشتر از دوران قبل از باردارى است بنابراین، براى تأمین این مقدار کالرى، مادر شیرده باید مواد غذایى مقوى شامل انواع چربى‌های سالم (مصرف در حد تعادل روغن زیتون و کلزا) و پروتئین را که لازم است به‌مقدار کافی در این دوران استفاده شود، مصرف کند.

همچنین در دوران شیردهی نیاز به پروتئین در 6ماهه اول و دوم شیردهی روزانه 25 گرم افزایش می‌یابد بنابراین حذف کردن منابع مهم پروتئینی باارزش مانند تخم‌مرغ، انواع گوشت‌ها (گوشت‌های قرمز و سفید) و حبوبات در دوران شیردهی ممکن است نیاز کافی به پروتئین را در این دوران برای مادر تأمین نکند و در نهایت سبب کاهش تولید شیر توسط مادر شود.

از طرف دیگر مادر شیرده اگر به‌اندازه مورد نیاز انرژی و پروتئین را به‌دلیل حذف و یا محدود کردن مواد غذایی مصرف نکند، ممکن است مبتلا به سوءتغذیه شود و در چنین شرایطى مادر به‌دلیل تخلیه ذخایر بدنى خود و احساس ضعف، خستگى و بى‌حوصلگى توان مراقبت از کودک را نخواهد داشت، لذا، در صورت تغذیه نادرست و ناکافى در دوران شیردهى، مادر و شیرخوار متضرر مى‌شوند و مادر با عوارضى همچون پوکى استخوان، مشکلات دندانى، ضعف سیستم ایمنی و کم‌خونى مواجه خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
اشعار حماسی و رجزخوانی‌های جنابعالی، تداوم‌بخش غُرش موشک‌های رزمندگان اسلام است
شرط موفقیت تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی
سریال «صفا با خانواده» از امشب روی آنتن؛ دزد خرده‌پا وسط جنگ ۱۲ روزه
جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد
جناب خان از امشب دوباره روی آنتن
تأکید روسای جمهور ایران و مصر بر راهکارهای دیپلماتیک حل و فصل مسائل
اتصال کامل اینترنت بین‌الملل مشترکان برقرار شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
تاکید پزشکیان بر هم‌افزایی میان کشورهای اسلامی در مقابله با توطئه‌های دشمنان
سطح اتصال اینترنت در ایران به ۳۴ درصد رسید
بازگشایی اینترنت ثابت آغاز شد
روز نسیم مهر؛ یادآور مسئولیت جمعی در قبال خانواده زندانیان
۳۰ سال در سیاهچال‌های اسرائیل؛ قصۀ نفس‌هایی که خاموش نشد
از خارجی‌ها قرض نکنید!
سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
حمله به خاک ایران یا شلیک به میز مذاکره؟
شاخص کل بورس تهران به کانال ۴ میلیون واحدی برگشت
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تثبیت قیمت دلار و درهم در مرکز مبادله؛ سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
عارف: هیچ کس منکر وجود گرانی در بازار نیست
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top